Anna Mária a Tomáš otvorili prvú Matchiareň na Slovensku. „Keď chce človek podnikať, musí sa niečím odlišovať“
- Anna Mária a Tomáš otvorili prvú kaviareň tohto druhu na Slovensku
- Stálych zákazníkov získali za jediný mesiac
- Špecializujú sa na produkty z matche
- Anna Mária a Tomáš otvorili prvú kaviareň tohto druhu na Slovensku
- Stálych zákazníkov získali za jediný mesiac
- Špecializujú sa na produkty z matche
Matchiareň je novootvorený podnik v centre hlavného mesta, ktorý si v priebehu mesiaca okamžite získal pozornosť Bratislavčanov. Zakladateľom podniku je mladý 23-ročný pár – Anna Mária a Tomáš. Dvojica spoznala už na základnej škole, pričom sen mať vlastný podnik v sebe niekde hlboko nosili už od strednej školy.
„Keď sme sa v treťom ročníku na strednej škole rozprávali o víziách do budúcna, tak som povedala, že by som chcela študovať medicínu a popritom si otvoriť kaviareň. Na čo mi teda môj priateľ povedal, že ako to chcem spraviť? Teda reagoval úplne racionálne, že to nie je možné,“ vysvetľuje s úsmevom Anna Mária, zatiaľ čo čakám na svoju objednávku.
Podľa jej slov čas plynul, Anna Mária nastúpila na medicínu a Tomáš začal pracovať v zahraničí. Nápad otvoriť si Matchiareň sa dostal do reality len počas leta 2024. Obnovili túto myšlienku a okamžite začali hľadať priestory.
„Pôvodne sme chceli iba take-away matcha prevádzku, lenže nejako sme sa dostali k tomuto priestoru, ktorý bol veľkosťou taký, že by sa sem zmestilo pár sedení Nakoniec sme si povedali, že z toho urobíme poriadnu kaviareň.“
Teraz ich nájdeš v centre mesta a dokonca si od nich vieš aj objednať online.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Jediná obhliadka, okamžité otvorenie
Prvú obhliadku priestorov, ktorú absolvovali, bola zároveň ich jedinou. Priestor na Drevenej 10 si dvojica okamžite prenajala. Na internete bol približne iba deň. „Prvá obhliadka bola niekedy koncom júna, hneď sme podpísali papiere a začali sme prerábať 17. júla. Otvorili sme dva mesiace na to.“
„Nevedeli sme však, čo a ako začať riešiť. Keďže je Tomáš veľmi zručný muž, rozhodli sme sa nakoniec, že si to všetko spravíme svojpomocne. Všetko, čo tu je, do posledného detailu, je teda robené našimi rukami.“
Veľkou pomocou v prerábaní priestoru im bol aj Tomášov brat. „Ten svoje voľné leto obetoval brigáde na budovaní Matchiarne, za čo sme mu neuveriteľne vďační,“ ozrejmila Anna Mária.
Dvojica na prerábke priestoru pracovala celé leto s prestávkami na dovolenku občasnými návštevami svojej rodiny mimo Bratislavy. Ak však už pracovali, trvalo im to každý deň od 6. rána do 23. večer.
Anna Mária s Tomášom začali tým, že priestor celý vymaľovali. Následne položili novú podlahu a začali nakupovať nábytok. „Dokonca sedačku sme si čalúnili sami. Kúpili sme v obchode iba dosky, poskladali sme to a celé sme to očalúnili.“
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Ako dlho trvalo premeniť prázdny priestor na Matchiareň a koľko to stálo?
- Ako dokážeš rozoznať kvalitnú matchu od nekvalitnej?
- Aký je správny postup pri príprave dobrej matche a v čom sa líši od kávy?
- Čo plánuje Anna Mária a Tomáš v budúcnosti?
- Akú radu dajú mladým ľuďom, ktorí chcú podnikať?
- Ako si správne pripraviť matchu doma?
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity