Bistro, ktoré si Slováci zamilovali, po 2 rokoch končí: V takomto tempe nemôžeme pokračovať

  • Mäsaker ako bistro sa na nič nehralo
  • Ľuďom prinášalo kvalitný finger food, z ktorého sa človek zašpinil, no aj skvele najedol
tím Mäsaker
Mäsaker
  • Mäsaker ako bistro sa na nič nehralo
  • Ľuďom prinášalo kvalitný finger food, z ktorého sa človek zašpinil, no aj skvele najedol

Za hlavnou myšlienkou a konceptom populárneho bistra Mäsaker stoja dvaja súrodenci – Tina a Filip. Samotné spustenie a fungovanie podniku podporila aj ich rodina, ktorá mladým podnikateľom pomohla najmä z finančného a motivačného hľadiska. Ich jedlo si rýchlo získalo množstvo verných zákazníkov. Veci sa však zmenili a mladí podnikatelia museli ohlásiť koniec. 

„Po krásnych vyše dvoch rokoch na @staratrznica.bb končíme. Prečo? Nuž, poznáte nás. Usmiatych, potom menej, potom viac, a tak dokola. Nejde pokračovať v tempe, aké sme si nastavili.“

„Sme super vďační našim, ktorí nás podporovali a stále podporujú, kamošom, čo nás chodili vyjedať, a v neposlednom rade Vladkovi, @the.curlyboy. Ten nám dal šancu, aj keď nás vôbec nepoznal, a šiel do tohto kamikaze projektu s nami ako jeden z našich najväčších fanúšikov.“

„Skúsili sme a bolo super – 98 % opýtaných bolo spokojných. Preto vieme, na čom stavať. Ničomu nie je definitívny koniec – vybavenie kuchyne si nechávame a čo s ním vymyslíme, sa ešte uvidí. Budeme radi, ak nás neopustíte ani tu na Instagrame, lebo človek nikdy nevie, ako sa hviezdy zoskupia a možno bude niečo nové už čo by dup. Ďakujeme za každého jedného z vás.“

Mnohých zákazníkov toto ich rozhodnutie mrzí: 

„Tak to je ozaj veľká škoda. Odkedy som jedol krídla u vás, tak kdekoľvek inde som skúsil, vždy mi prišli absolútne nijaké. Budete veľmi chýbať,“ napísal ich zákazník Tomáš. 

Cesta k vlastnému biznisu

Tina začala svoju cestu v gastronómii štúdiom na Vysokej škole hotelovej v Prahe a pokračovala na Global Business School v Barcelone, kde sa venovala odboru Tourism & Hospitality. Už počas štúdia ju tento sektor fascinoval a získala skúsenosti z rôznych pozícií v hotelierstve a reštauračnom prostredí.

Filip, ktorý predtým pracoval v rodinnej firme, vždy túžil byť v kuchyni a venoval sa zdokonaľovaniu svojich kulinárskych zručností.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa mäsaker street food & bar (@masaker.food)

„Pred založením Mäsakru sme sa obaja venovali výrobe drevených sudov na víno, ale po piatich mesiacoch sme si uvedomili, že to nie je pre nás, a rozhodli sme sa pre varenie. Obavy tu ale boli.“

Tina a Filip o otvorení podniku hovorili už roky predtým, než sa projekt realizoval. Paradoxne, impulzom bol Covid. Počas pandémie sa s manželom presťahovali z Prahy do Banskej Bystrice a Tina začala premýšľať o budúcnosti.

„Brat videl príležitosť rozbehnúť náš sen, a po skúsenosti so sudmi sme dostali skvelú ponuku otvoriť bistro na Starej tržnici.“

Mäsaker sa zameriaval na kvalitný finger food, ktorý je chutný a zábavný.

„Hlavnú ponuku sme postavili na kuracích krídlach, ktoré sme vždy milovali – klasické buffalo wings a podobné jedlá však v Bystrici nikto neponúkal. Naše krídla sú obalené v rôznych omáčkach – od pikantných mango habanero po skvelé korean BBQ a OG BBQ.“

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa mäsaker street food & bar (@masaker.food)

Nebáli sa ani experimentovať a prinášať sezónne špeciály, ako napríklad fried chicken sandwich.

S financovaním bistra súrodencom z veľkej časti pomohli rodičia, ktorí sa po odprezentovaní biznis plánu a kalkuláciách rozhodli, že do nich investujú. „Ďalšiu, menšiu časť sme pokryli z vlastných úspor.“

Tina priznáva, že podnikanie nie je jednoduchá vec a gastro je ešte v niečom náročnejšie.

„Existuje množstvo kontrol, ktoré vás dokážu doslova zlikvidovať. Napríklad kontrola gramáže. Ak vám prídu na to, že ste niekomu naservírovali mäso, ktoré má o tri gramy váhy viac, než má mať, môžete dostať pokutu v stovkách eur.“

Aj príbeh bistra Mäsaker je ukážkou toho, že podnikanie je cesta, ktorá je plná výziev, príležitostí, no aj sklamaní. Veríme, že aj v budúcnosti nás možno prekvapia niečím výnimočným a chutným.

Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy

Zdroj: Instagram/@mäsaker

Najnovšie videá

Trendové videá