Bratislavská gastro scéna sa rozrastá o unikátnu prevádzku, ktorá na Slovensku nemá obdobu
- Gastro scéna nášho hlavného mesta sa už zajtra 26. júna rozrastie o jedinečný kúsok
- Ide o Brixton House, za ktorým stoja rovnakí ľudia, ako za obľúbeným podnikom The Velvet, a teda Ján Budaj, Peter Koštial a Franky Benian
- Gastro scéna nášho hlavného mesta sa už zajtra 26. júna rozrastie o jedinečný kúsok
- Ide o Brixton House, za ktorým stoja rovnakí ľudia, ako za obľúbeným podnikom The Velvet, a teda Ján Budaj, Peter Koštial a Franky Benian
Brixton House je celodenný koncept, nejde tak ani o bar, piváreň reštauráciu či kaviareň. Je to mix tohto všetkého, pričom každý si tu nájde to svoje.
„S Peťom Koštialom sme začali podnikať v gastre asi pred 7 rokmi a postupne sme urobili Urban Space, Urban House, Urban Bistro & Michalska Cocktail Room, Old Fashioned Bar, The Velvet. Čiže Brixton je už náš siedmy gastro projekt. Chceli sme to osviežiť, vyskúšať nové veci, urobiť to modernejšie a posunúť ďalej, preto sa už ani nevolá Urban,“ vysvetlil pre Startitup Ján Budaj.
Brixton House sa nachádza v Bratislave na Františkánskom námestí. Táto lokalita je vďačná z hľadiska lokality, atmosféry a podľa zakladateľov Brixton House má potenciál pritiahnuť lokálnych hostí.
V čom sa však táto prevádzka bude líšiť od všetkých ostatných? Už pri vstupe je jasné, že taký dizajn, zariadenie priestoru, no najmä takú atmosféru len tak ľahko v našom hlavno meste nenájdeš. Samozrejmosťou sú špičkové drinky, jedlá a profesionálny personál.
V Brixton House si navyše na svoje prídu aj všetci vegetariáni či vegáni. „Väčšina našich jedál je bezmäsitá, čiže plant-based, vegetarian, vegan. No máme aj mäsové jedlá, čiže chceme byť poriadnym flexitarian podnikom. Môže k nám ísť na rande aj vegán s mäsožravcom a každý bude mať dostatok jedál na výber. O to ide,“ objasňuje Ján Budaj.
Úvodné menu je inšpirované predovšetkým blízko-východnou kuchyňou, preto v jedálničku nájdeš napríklad kebab. Tím Brixton House sa však rozhodol, že v ponuke budú celkom absentovať jedlá z hovädzieho mäsa, keďže chov hovädzieho dobytka zaťažuje našu planétu najviac. V pláne bola aj celková náhrada kravského mlieka iba plant-based mliekami, no zatiaľ k tomuto kroku nedošlo, nie je to však do budúcna vylúčené.
Samostatnou kapitolou je ponuka vín, ktoré sú z veľkej časti bio a naturálne, no najmä lokálne. Čo sa týka kávy, v ponuke je len výberová od Gorifee. Jej profesionálnu prípravu zabezpečuje top baristické vybavenie, konkrétne najnovší La Marzocco kávovar.
Na svoje si tu prídu aj pivári, v ponuke je celé spektrum remeselných pív. V prípade koktejlov ide prevažne o ľahšie varianty s nižším obsahom alkoholu. Ponuku dopĺňajú smoothies a vlastné coldpress štavy.
Nezabudni, že Brixton House otvára svoje brány už tento piatok, tak sa tu určite zastav.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy