Bývalá reštaurácia šéfkuchára Martina Nováka je na predaj za 130-tisíc eur

  • Otvorila sa v novembri v roku 2023 na lukratívnej adrese v Bratislave
  • V júli minulého roka z nej Martin Novák odišiel
Martin Novák, Sogu
Reprofoto: Instagram/chef_martin_novak_official, Facebook/Sogu Bistro
  • Otvorila sa v novembri v roku 2023 na lukratívnej adrese v Bratislave
  • V júli minulého roka z nej Martin Novák odišiel

Luxusná bratislavská reštaurácia SOGU, ktorú v novembri v roku 2023 otvoril známy šéfkuchár Martin Novák, je na predaj. Informácia sa objavila na sociálnych sieťach, kde realitný agent zverejnil video s ponukou na predaj tohto podniku v lukratívnej lokalite Starého Mesta.

Podľa zverejneného videa sa reštaurácia predáva kompletne zariadená, s plným vybavením a fungujúcim personálom. Predajná cena je stanovená na 130 000 eur. Potenciálny kupujúci tak získa zabehnutý podnik pripravený na okamžité prevádzkovanie.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Karol ÁČ (@kajoacko)

Nepredáva sa však samotná nehnuteľnosť. „Reštauráciu je možné prevziať tak, ako je, to znamená, zariadenú (nadštandardne kvalitne), vybavenú, s personálom, dodávateľmi, klientelou, webom, sociálnymi sieťami a s parkovacími miestami. Investovať nemusíte ani euro, keďže reštaurácia je známa a funkčná, úplne nová, otvorená iba nedávno,“ píše realitný portál na svojom webe.

Odchod Martina Nováka  

Prvé náznaky zmien sa objavili už v júli minulého roka, keď Martin Novák prekvapivo oznámil svoj odchod z pozície šéfkuchára. „Všetkým ďakujem za doterajšiu priazeň, nastal však čas na ďalší posun v mojom živote,“ uviedol vo videu na svojom Instagrame. Novák sa s investorom dohodol na ukončení spolupráce, aby sa mohol venovať novým projektom.

@startitup_news

Martin Novák je známy slovenský šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Sogu, kde pracoval ako šéfkuchár. Po dohode s investorom však na tejto pozícií končí a bude sa venovať iným projektom a výzvam. Zdroj a video: ig/ sogu_bistro #startitup #restaurant #sogu #martinnovak #slovensko

♬ original sound – Startitup

Martin Novák sa stal známym najmä vďaka relácii Na nože, kde pomáha slovenským reštauráciám dostať sa z problémov a zlepšiť svoje služby. Jeho rady a profesionálny prístup si získali množstvo fanúšikov.

Po Novákovom odchode sa vedenia kuchyne ujal Rado Jurák. Reštaurácia vtedy ubezpečovala svojich hostí, že sa kvalita služieb nezmení, a dúfala, že si udrží priazeň zákazníkov. Pod Novákovým oznámením o odchode sa objavilo množstvo komentárov. Väčšina ľudí mu želala veľa šťastia v nových projektoch, našli sa však aj takí, ktorí ľutovali, že nestihli ochutnať jedlá z jeho kuchyne.

Teraz, len pár mesiacov po týchto zmenách, sa SOGU ocitla na predaj v ponuke realitného portálu. O ďalšom osude tejto mladej reštaurácie tak rozhodne nový majiteľ. 

O vyjadrenie sme požiadali aj zodpovedného realitného makléra, ktorý zastrešuje predaj reštaurácie SOGU. „Dôvodom predaja je skutočnosť, že prevádzkovatelia reštaurácie sa venujú viacerým projektom súčasne, a preto sa rozhodli nájsť vhodného nástupcu, ktorý preberie značku a bude schopný ju ďalej konštruktívne budovať a rozvíjať,“ povedal realitný agent Karol Áč. 

Varenie je tímový šport

Šéfkuchár Martin Novák tvrdí, že každý šéfkuchár túži po obdive a úcte a kto nie, tak klame. On sám má za sebou veľmi pestrú kuchársku kariéru. Všetko to začalo tým, že odišiel zo školy, aby mohol variť. Dnes je známym a oceňovaným šéfkuchárom.

Pôsobil vo Fachu aj v Pálffy restaurant v Šimák Zámok Pezinok. Tá sa dokonca stala najlepšou hotelovou reštauráciou na Slovensku, ako sme ťa už informovali

Hovorí, že nie je typ človeka, ktorý by išiel iba sám za seba.

„Varenie je predsa tímová robota a s ľuďmi, ktorí sú v manažérskych funkciách, v kuchyni trávime veľa času. Viac-menej sa snažím vždy prezentovať celý tím, keď máme pop-upy, akcie. Snažím sa ich zobrať so sebou a predstaviť: ‚Toto sú ľudia, ktorí sa o vás dnes starali.‘ Jedna vec je, keď niečo vymyslím, naplánujem, ale samotnú realizáciu majú na svedomí už ľudia,“ povedal Martin Novák pre portál Kávičkári.

Ako vraví, práve oni pretavujú jeho myšlienky a predstavy do konkrétneho pokrmu či produktu.

Čítajte viac z kategórie: Food biznis

Zdroje: Instagram , topreality.sk, archív Startitup

Najnovšie videá

Trendové videá