Choďte všetci do Hája: Bratislava dostala nové pekárenské bistro, o ktorom si ešte nepočul
- Na Račianskej je o jeden nielen raňajkový spot viac
- Zoznám sa s pekárenským bistrom Háj, ktoré sme boli aj otestovať
- Na Račianskej je o jeden nielen raňajkový spot viac
- Zoznám sa s pekárenským bistrom Háj, ktoré sme boli aj otestovať
Na Račianskej ulici číslo 37 potichu vyrástla nová prevádzka, kde sa môžeš zastaviť na raňajky či brunch. Ide o pekáreň a bistro Háj s remeselnou, ručnou výrobou pečiva a zákuskov.
Nechýbajú ani lokálni dodávatelia výberovej kávy s pražiarňou na neďalekej Obchodnej ulici. Samozrejmosťou sú aj vína z malých Karpát a remeselné pivá zo Slovenska.
Bistro je otvorené len krátko, no už si stihlo nájsť stálych zákazníkov. Je pritom celkom možné, že si okolo neho išiel, no prehliadol si ho. Jeho výklad aj vchod sú veľmi nenápadné, nečakaj žiadne pestrofarebné cedule a neóny. Uvidíš tu len malý, dizajnovo čistý nápis Háj.
Ide o pomerne priestrannú prevádzku s množstvom miesta na sedenie. Usadiť sa môžeš na barových stoličkách s výhľadom priamo do ulice, alebo si zvoliť skôr introvertnejšie sedenie v rohu.
Interiér sa nesie v štýle, ktorý je v mnohých nových prevádzkach čoraz obľúbenejší najmä v posledných rokoch. Dominujú šedé industriálne steny, odhalená vzduchotechnika a veľké farebné písmená HÁJ, ktoré sú podsvietené rôznymi farbami.
Za barom je mladá obsluha, zatiaľ čo šéfka a zakladateľa bistra úraduje v zadnej časti bistra, kde pečie posúchy či škoricové slimáky.
Dať si tu môžeš napríklad lieskovo-orieškového slimáka za 3,20 eur, posúch v tvare malej pizze za 3,80 eur, nechýba ani cheddarový/pizza slimák.
Ich kávový špeciál je takzvaný bumble za 3,60, je to vlastne ľad plus čerstvá pomarančová šťava a espresso. My sme vyskúšali osviežujúcu espresso tonic a flat white za 3,20 eur. Single espesso dostaneš za 1,90 eur.
Káva Berundi
K dispozícii je káva Burundi Nemba zo špeciálne edície pražiarne Sweet Beans. Spracovateľská stanica Nemba, ktorá sa nachádza na severe provincie Kayanza, prijíma čerešne od viac ako 1 000 drobných pestovateľov, ktorí pestujú kávu v ideálnom podnebí vo výške viac ako 1 700 metrov nad morom.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Barbora si v Bratislave otvorila nové pekárenské bistro
- Dáš si tu nevšedný espresso tonic, no aj čerstvého cheddarového slimáka či posúch
- Ako mladá, no už skúsená podnikateľka je toho názoru, že v biznise je dôležité poučiť sa z neúspechu
- Chyby neberie ako zlyhania, ale ako príležitosť na zlepšenie sa
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom