Čiližrút hodnotí: 20 miest v Bratislave, kde ťa menu nikdy nesklame. Čakaj segedín aj kreácie top šéfkuchárov

  • Kde si dáš v Bratislave super obedové menu?
  • Tieto podniky ponúkajú od klasiky až po 4-chodovú Áziu
Čiližrút
  • Kde si dáš v Bratislave super obedové menu?
  • Tieto podniky ponúkajú od klasiky až po 4-chodovú Áziu

Už ani neviem kedy to bolo, dorazil do Bratislavy a vlastne aj všade na Slovensko fenomén obedových menu. Každá reštaurácia sa predháňala s tým najlacnejším možným jedlom, šírkou ponuky, uspokojením každého, kto ide okolo a aby sa nezabudlo ani na jednu svetovú kuchyňu či polotovar. No a to spôsobilo, že kvalita týchto menučiek išla rapídne dole a ich povesť bola katastrofálna.

Za posledné roky sa to ale začalo zlepšovať a mnoho prevádzok pochopilo, že ľudia majú aj cez obed potrebu najesť sa kvalitne a chutne. A že minimálne v Bratislave, sú ochotní si za to viac-menej priplatiť. Samozrejme podľa miesta, jeho zamerania či cenovej náročnosti surovín.

Ja osobne si myslím, že v rámci obedu, ale aj mimo neho je úplne v poriadku používať tie najzákladnejšie suroviny, nepredháňať sa v lososoch či exkluzívnych surovinách. Skôr je žiadúce dbať na kvalitu a čerstvosť tej suroviny, jej zodpovednú a kvalitnú prípravu a chuť.

Sú miesta, kam s chuťou zájdem na držkovú a pečené stehno, inde si vychutnám zaujímavú Áziu, menu s viacerými chodmi alebo aj drahšie business menu od známeho šéfkuchára.

Nevieš, kam na obed? Na týchto miestach zažiješ gastronomický zážitok aj počas bežného dňa

Dnes mám, vďakabohu, na výber kvalitné a čerstvé obedy v Bratislave v cenách od 5 € do cca. 30 €. Vždy to však bude dobrá a férová obedová ponuka. Tak pre mňa ako hosťa, no aj pre reštauráciu. Len v tejto kombinácii sa dá kvalita a chuť udržať. Pod cenu totiž nie je schopný fungovať nikto z nás.

Tento výber rozhodne nie je rebríčkom, ani zoznamom vytesaným do skaly. Je už oveľa viac miest, kde sa dá cez obed kvalitne najesť. Toto sú zástupcovia svojich kategórií a miesta, ktoré odporúčam. Poradie je abecedné.

Avance

Nenápadný hotel na Medenej kúsok od Reduty ukrýva reštauráciu, v ktorej si aj v centre mesta dokážeš dať kvalitný obed za rozumnú cenu. Šéfkuchár sa rozhodol ísť, pre mňa, naozaj vítaným smerom.

Ponúka jedlá v rozumných porciách z tých najkvalitnejších možných surovín. Suroviny nakupuje z fariem a od overených dodávateľov, v ponuke je jedno denné menu a dva týždenné špeciály. Vždy si ale môžeš byť istý, že na tanier dostaneš kvalitné jedlo plné chutí.

Nejde príliš smerom svetových chutí, ale drží sa hesla: v jednoduchosti je krása. Aj preto vieš, že ani nemusíš pozerať, čo konkrétne v daný deň majú. Prosto vojdeš, sadneš si, perfektne vyškolený personál ti so záujmom predstaví dennú ponuku a užiješ si príjemný a chutný obed, na ktorý sa nemusíš hanbiť pozvať ani obchodného partnera či partnerku.

Nenápadný hotel Avance na Medenej kúsok od Reduty ukrýva reštauráciu, v ktorej si aj v centre mesta dokážeš dať kvalitný obed za rozumnú cenu.
zdroj: Čiližrút/Avance
 

  • Obedy: Po – Pi 11:00 – 15:00
  • Denné menu s polievkou 7,9 €, špeciál týždenné menu 8,5 € 

Balans bistro

Toto je už bratislavský pojem a love brand. Miesto, ktoré bolo vytvorené vegánmi pre vegánov, aby mohli ísť na dobré jedlo a neboli odkázaní na prílohu so šalátom. Dnes sem ale s obrovskou chuťou chodia aj mäsožravci, lebo kuchyňa Balansu je nekompromisná a extrémne plnochutná.

Jedlá tu nie sú len náhradou, aj keď sa na mäsové varianty ponášajú aj názvom aj výzorom. Chuťou ich však často prevýšia. Tu sa totiž megavýrazných chutí neboja. Počas obedov si dáš rôzne kari, segedín, nerebrá či rôzne prívarky. Vždy to bude nálož. A to všetko v príjemnom prostredí, s peknou teraskou, pohárom vína a ak budeš mať šťastie, tak budú mať aj krémeš, z ktorého odpadneš.

Dnes sem ale s obrovskou chuťou chodia aj mäsožravci, lebo kuchyňa Balansu je nekompromisná a extrémne plnochutná.
zdroj: Čiližrút/Balans Bistro
  • Obedy: Po – Pi 11:00 – 14:00
  • Denné menu cca 7,5€

Bistro 24

Kamoši Jakub Ptačin z marketingu a Lukáš Kojdiak, kuchár so skúsenosťami z Mníchova, steakhousov aj finediningu, začiatkom roka otvorili malé susedské bistro na Štefánikovej. Idea? Dať sa ľuďom dobre najesť s mottom: Dobre jednoducho, jednoducho dobre.

Známe jedlá, bez zbytočných príkras, jednoducho naservírované. Pripravené z tých najlepších možných surovín, najchutnejším možným spôsobom a s obrovskou dávkou lásky. Takto málo stačí, aby sa z bistra za necelý rok stalo obľúbené miesto na najlepšie raňajky a vynikajúci obed.

Kamoši Jakub Ptačin z marketingu a Lukáš Kojdiak začiatkom roka otvorili Bistro24 na Štefánikovej.
zdroj: Čiližrút/Bistro24

Nezmeškaj pečené kura s hruškou, žemľovku či holandský rezeň. Pre nemäsových má Lukáš naozaj zmáknuté aj vege jedlá, ktoré sú v obedovej ponuke každý deň. Jedno je isté – sem sa budeš vždy s úsmevom vracať.

  • Obedy: St – So 11:00 – 14:30, Ne 11:00 – 13:00
  • Denné menu s polievkou St – Pi 8,9 €, výhodné týždenné menu Po – Ne cca 10 €, týždenné biznis menu Po – Ne 15,9 €

Fach Bratislava

Nie je veľa miest v srdci Starého mesta, kde si vieš vychutnať kvalitnú obedovú ponuku. V Mozartovom dome na Ventúrskej je ale dom plný remesiel Fach. Pekáreň s výborným chlebom, Bistro a Juice shop. V Juice shope si dáš každý deň na obed sendvič, kari či wrap.

Vždy iná chuť, vždy lahodné a zaujímavé, vždy vegánske. Prikúp si lisovanú šťavu a užívaj deň. Vedľa v bistre má kuchyňu pod palcom sympoš Matej Tuhý a jeho tím, ktorý celý rok spracováva všetky možné slovenské suroviny a potom z nich pre nás varia neskutočné jedlá. Vo výhodnejšej ponuke ich môžeš ochutnať práve cez obed a zistiť, ako hravé môžu tradičné suroviny byť.

Nie je veľa miest v srdci Starého mesta, kde si vieš vychutnať kvalitnú obedovú ponuku.
zdroj: Čiližrút/Fach
  • Obedy: Po – Pi 11:00 – cca 15:00
  • Vegan obed Fach Juice shop 6 – 8,5 €, obedový špeciál Fach Bistro cca 10 €

Food Garden

Pomerne netradičná táckareň v Apollo busines centre. Čím? Nie je úplne bežné, že si v kantíne dá niekto záležať na krásnom interiéri plnom zelene ako tu. Vďaka tomu je už prvý dojem výborný. Čo je ešte zaujímavejšie, je rozdelenie na dve časti. Tradičná mäsovo-syrovo-rybová a druhá vegánska.

Tá klasická ponúka každý deň zaujímavé, fakt chutné jedlá a pár stálych ponúk. Prosto, vždy sa tu vieš dobre najesť. Pre mňa je ešte lákavejšia tá druhá – vegánska časť. Tú má na starosti Radka a každý deň pripravuje 3 naozaj zaujímavé jedlá, na ktoré nechodia len vegáni, ale aj my, všežravci, pretože je to plné chutí a baví nás to.

Pomerne netradičná táckareň v Apollo busines centre Food Garden.
zdroj: Čiližrút/Food Garden
  • Obedy: Po – Pi 11:00 – 14:30
  • Denné menu 6,6 – 7,2 €

Gastro u Jakuba 

Klasická kantína v absolútnom centre vedľa starej tržnice. Trvalo strašne dlho, kým som sa odhodlal vkročiť a ochutnať. A ako to dopadlo? Láska na prvý pohľad. Už to privítanie, tetušky, ktoré poklebetia, posrandujú, ale aj poradia, čo je dobré a bez čoho nesmiem odísť.

Čo oceňujem, je aj balenie so sebou, kde priestrannú nádobu zafóliujú a nehrozí úraz pri prenose. Výber je síce pomerne široký, ale všetky jedlá sú poctivo a bezchybne uvarené. Chutia tak, ako by som ich chcel mať doma od mamičky či babičky. Najviac mi rezonuje pečené kura a koprofka. Choď ochutnať.

U Jakuba je klasická kantína v absolútnom centre vedľa starej tržnice.
zdroj: Čiližrút/U Jakuba
  • Obedy: Po – Pi 11:00 – 15:00
  • Denné menu 5,9 – 7,5 €

Gatto Matto Panská

Gatto Matto na Panskej prešlo rekonštrukciou a dnes je to jeden príjemný, intímny a moderný priestor. Zameranie je skôr talianske, ale cez obed sa neboja prekročiť hranice. Obedy sú tu jedny z najvyhľadávanejších v centre a nie je výnimkou, že si už o 11:30 počkáš na svoje miesto v rade.

V tomto prípade to ale naozaj hovorí o kvalite. Tu je každé jedlo pripravené poriadne, chutne a s dávkou kuchárskeho umu. Počas obeda máš na výber z viacerých kombinácií polievok a jedál, ale aj naozaj výbornú pizzu. Odporúčam určite cestoviny, výborné šaláty, roastbeef ak práve bude a pizzu diavola s grilovanou habanero papričkou – tá je tu hit.

Gatto Matto na Panskej prešlo rekonštrukciou a dnes je to jeden príjemný, intímny a moderný priestor.
zdroj: Čiližrút/Gatto Matto
  • Obedy: Po – Pi 11:00 – 15:00
  • Obedové menu 8 – 10 €, Špeciálna obedová ponuka 8 – 27 €, Obedová pizza ponuka cca 7,0 – 14,5 €

Iasai Food Bar

Táto inštitúcia panázijskej kuchyne pod vedením nesmierne talentovaných chalanov Tomáša LyséhoMiša Takacsa sa pred nejakou dobou rozhodla cez obed priblížiť zákazníkom s rýchlejšou a cenovo výhodnejšou obedovou ponukou, ktorú nazvali hravo Sväté obedy.

Nejde však o žiaden kompromis či zmenšovanie porcií. Sú to plnohodnotné 2 – 4 chody, kde kuchyňa ukazuje svoje majstrovstvo v kombináciách chutí a prepájania kuchýň Ázie a sveta. Také čerstvé a kvalitné ryby ako má Iasai, nenájdeš len tak ľahko ani v naj reštauráciách.

Sú to plnohodnotné 2 – 4 chody, kde kuchyňa ukazuje svoje majstrovstvo v kombináciách chutí a prepájania kuchýň Ázie a sveta.
zdroj: Čiližrút/Iasai

Preto sa neboj ani tepelne menej upravených a uži si tento zážitok. Či to bude nezabudnuteľný šalát s tuniakom, bao, ramen či fantastická kačka, vždy to budú explózie chutí a farieb.

  • Sväté obedy: Po – Pi 11:00 – 15:00
  • Obedový set Sväté obedy cca 19,9 – 28,9 €

Jedáleň u Orbána 

Ak máš chuť na naozaj dobre navarené klasiky, bez potreby peknej prezentácie, obsluhy, „načančaného“ interiéru či dokonca miesta na sedenie a ide ti len o chute, tak si na správnej adrese. Lebo keď chceš len klasicky nachystanú držkovú, segedín alebo guláš bez akýchkoľvek obmien, tak veľa tých miest nebude.

Socialistický interiér, stoly na stojáka, za pultom pánko, ktorý nakladá veľkou žufaňou. Pri otázke, či je segedín dobrý, je odpoveď vždy rovnaká.

Ak máš chuť na naozaj dobre navarené klasiky, bez potreby peknej prezentácie,  a ide ti len o chute, tak Orbán je správne miesto.
zdroj: Čiližrút/U Orbána

„Náš je vždy len fantastický a ak by bolo inak, odkážem Jožkovi do kuchyne a ten s vami podebatuje.“ Všetko, samozrejme, v rámci humoru, ale aj s hrdosťou, pretože vedia, že ich jedlo je naozaj vynikajúce. Preto sem chodia aj robotníci v montérkach aj vrcholoví manažéri v kravatách.

  • Obedy: Po – Pi 9:00 – 15:00
  • Cena obeda cca 5 – 9 €

Kaliforňan bistro

Prevádzka, ktorá pôvodne začala ako bagetáreň, ale časom sa zmenila na miesto (vlastne už viacero prevádzok), kde ti namiešajú výborný, farbami a chuťami hrajúci bowl, ktorý si zoberieš zo sebou.

V čom bol pre mňa tento nápad geniálny? V období, keď bola možná len donáška, alebo aj teraz, keď chcem jedlo so sebou, mi Kaliforňan ponúka ako jeden z mála jedlo, ktoré je mega chutné, hravé aj relatívne zdravé, ale balením a prenosom absolútne nestráca na kvalite.

Kaliforňan začal pôvodne ako bagetáreň, ale časom sa zmenil na miesto, kde ti namiešajú výborný, farbami a chuťami hrajúci bowl, ktorý si zoberieš so sebou.
zdroj: Čiližrút/Kaliforňan

Namixuješ si ryžu či bulgur, pridáš proteín podľa voľby, pár druhov teplej zeleniny, šalátov a omáčok, vezmeš zo sebou, odbalíš, premiešaš a užívaš chute. Za mňa do misky nevynechaj coleslaw, štipľavú omáčku a ich slávne nakladané a riadne kyslé banánové papričky.

  • Obedy: Po – Pi 11:00 – 15:00
  • Cena bowlu cca 7 – 9 €

Lunch Break Apollo business centrum

Pomerne bežná kantína v rámci biznis centra s pomerne netradičným prístupom a ponukou jedál. Pekný svetlý priestor, v slnečné dni priestranná terasa a každý deň sa meniaca ponuka jedál.

Tu sa jedlom bavia a bavia aj nás zákazníkov. Raz si dáš burger, inokedy Caesar s krevetami, indonézske kari, tacos, cestoviny, niečo vegetariánske, výborné rebrá, ale aj klasiky ako stroganoff či sviečkovú.

Lunch break je pomerne bežná kantína v rámci biznis centra s celkom netradičným prístupom a ponukou jedál.
zdroj: Čiližrút/Lunch break

Ak by toto všetko ponúkala reštika a la carte, tak by som im neveril, že to môže byť dobré či čerstvé. Toto sú ale obedy a ľudia, ktorých to baví. A pochopili, čo zákazník v business centre chce. Každý deň iný a čerstvý obed. Také jednoduché to je.

  • Obedy: Po – Pi 11:00 – 14:00
  • Obedové menu 6,9 – 7,9 €, týždenný špeciál 8,9 €

Mäso od Romana

Remeselné mäsiarstvo, alebo stánok kvalitného mäsa a jedla v Bratislave. Roman otvoril svoj sen tesne pred koronou, ale napriek tomu sa stal ikonou bratislavských mäsomilcov. Hlavne nás, ktorí uprednostňujeme kvalitu pred kvantitou. Po čase k ponuke famóznych steakov, brisketov či burgrov tak nejak prirodzene pribudli denné špeciály.

Také Romanove vlastné, mäsiarske prevedenia klasických jedál.
zdroj: Čiližrút/Mäso od Romana

Také Romanove vlastné, mäsiarske prevedenia klasických jedál. Dnes sú už absolútne legendárne francúzske zemiaky s brisketom a nakladanou zeleninou či bryndzáky s hovädzím rebrom. Najmä tie zemiaky sú pre mňa jedným z najlepších obedových jedál, aké si v BA vôbec vieš dať. Dáš si ale aj segedín, rebrá, šošovicu, prívarky alebo guláš či fantastickú držkovú. K tomu malé, dobre načapované pivo Plzeň či pohár vína, pokec s Romanom a svet je zas o trošku krajším miestom na život.

  • Obedy: St – Pi 11:30 – do vypredania
  • „Obedový špeciál“ cca 9 – 15 €

Menju reštaurácia

Dvaja kamaráti a špičkoví šéfkuchári Martin KorbeličTomáš Sika koncom októbra otvorili reštauráciu Menju. Koncept zameraný na raňajky a obedy, čo časovo umožňuje, aspoň zatiaľ, prítomnosť oboch v kuchyni. Presvetlený, čistý interiér, jednoduchý a krátky lístok a vynikajúca obsluha. Toto sú signály dobrého miesta.

Lístok sa mení často a sú na ňom do súčasnej doby prenesené slovenské jedlá a suroviny. Kde tu ozvláštnené či doplnené, inde dekonštruované. Čo ale majú spoločné, je, že všetky sú chuťovo perfektne vyladené. Nie je výnimkou, že na stôl servírujú sami kuchári, čo je sympatické.

Presvetlený, čistý interiér, jednoduchý a krátky lístok a vynikajúca obsluha.
zdroj: Čiližrút/Menju

Prvý chod ponuky šéfkuchára bol krém z pečených zemiakov s naloženým lososom. Bol silný a super rascový, čo vo mne evokovalo pečené zemiaky u babičky. Hlavné jedlo: variácia kačky s kapustou –  kačacia kroketa. Inak už kačku jesť nepotrebujem. Chrumkavá guľa plná šťavnatej trhanej kačky na červenej kapuste s cviklou a chrenovou penu bola neuveriteľne chutná. Chalani robia naozaj super robotu a toto je miesto, kam rozhodne musíš ísť a užiť si fantastické jedlo. 

  • Obedy: Po – Pi 11:30 – 14:30
  • Ponuka šéfkuchára – polievka + jedlo 15,9 €, týždenné jedlá cca 10,9 – 13,9 €

MumBhai central

Shrey, rodený Ind, ktorý už pár rokov prevádzkuje stálicu bratislavského street foodu Mumbhai Express, si pred časom na rohu Miletičovej a Prievozskej otvoril svoju prvú kamennú prevádzku a chce nás učiť, ako naozaj vyzerá indická kuchyňa. Ponúka aj výhodné obedové menu s autentickými jedlami, ktoré, ako sám hovorí, nie sú vôbec zjemnené ani poeurópštené.

Shrey, rodený Ind, ktorý už pár rokov prevádzkuje stálicu Bratislavského street foodu Mumbhai Express si pred časom na rohu Miletičovej a Prievozskej otvoril svoju prvú kamennú prevádzku a chce nás učiť, ako naozaj vyzerá indická kuchyňa.
zdroj: Čiližrút/MumBhai

Sú prispôsobené regiónu odkiaľ pochádza. Nie je totiž pravdou, že India je autentická, len ak po prvom súste dostaneš akútny srdcovú zástavu, alebo ti vypáli posledné chuťové bunky. A napríklad slovo Rogan v jedle Rogan Josh neznamená boh štipľavosti, ale tuk na mäse, ktorý je nositeľom chuti tohto jedla. Je to skôr o koreniach, kombináciách a lahodnosti. A tie si tu aj cez obed môžeš dopriať v podobe menu a spoznávať.

  • Obedy: Po – Pi 11:00 – 14:00
  • Obedové menu cca 9 €

Otto!

Otto patrí v Bratislave medzi moje srdcovky. Chodím sem, odkedy otvorili pôvodnú prevádzku na Dunajskej a celá jeho myšlienka mi je veľmi blízka, rovnako ako kuchyňa, ktorú Otto varí. Za projektom stojí jeden z pionierov predaja naturálnych vín u nás Robo Nagy.

Varí sa tu z dobrých surovín, pomerne priamočiaro a jednoducho s veľkým dôrazom na chuť a kvalitu. K tomu je veľmi dobre školená a vždy usmiata obsluha a veľmi pekné prostredie na Grosslingovej ulici. Toto všetko sú suroviny, vďaka ktorým je Otto taký špeciálny a obľúbený.

Otto patrí v Bratislave medzi moje srdcovky.
zdroj: Čiližrút/Otto!

Cez obed si vyberieš k polievke buď mäso, alebo vege jedlo a obsluha Ti ponúkne špeciálne k tomuto jedlu napárované víno, aby si mal aj na obed zážitok plnohodnotný. A to sa mne veľmi páči.

  • Obedy: Po – Pi 11:30 – 15:00
  • Obedový špeciál 8,9 – 9,9 €

RIVERBANK Restaurant

Pod taktovkou ikony slovenskej gastronómie Jarda Žídeka funguje už niekoľko rokov hotelová reštaurácia na nábreží Dunaja. Záruka toho najlepšieho jedla, zážitku a Jardovi vlastnej nádhernej prezentácie chodov. Ide, samozrejme, o vyššiu gastronómiu, za ktorou je kopec príprav aj práce a to sa odzrkadľuje na cene. ALE.

Pod taktovkou ikony slovenskej gastronómie Jarda Žídeka funguje už niekoľko rokov hotelová reštaurácia na nábreží Dunaja Riverbank.
zdroj: Čiližrút/Riverbank

Cez obed nám ponúka business lunch, čiže dva chody za slušnú cenu a možnosť ochutnať malý kúsok jeho kuchyne. Tu vôbec nemusíš pozerať, čo sa práve varí, len prísť, nechať sa usadiť, poradiť pohár dobrého vína a užiť si dokonalý zážitok z jedla. Je fajn sa odmeniť a raz za čas si takýto obed dopriať.

  • Obedy: Po – Pi 11:30 – 15:00
  • Business lunch 2 chody 17,9 €

ROUS Bistro

Krásne, vzdušné a priestranné bistro s terasou, ktorá má priamy výhľad na Modrý kostolík. Dobrý základ, za ktorým stojí majiteľ a srdciar, dovolím si povedať kamarát, Peťo Tkáč.

Ideou bistra je variť jednoduché a chutné jedlá, postavené na pár surovinách a zároveň učiť nás, zákazníkov, užívať si k jedlu kvalitné vína – najmä tie naturálne, plné chuti a života.

Kuchyňu má pod palcom Martin Kunas a mimo a la carte si na každý týždeň pripravuje jednu z najzaujímavejších obedových ponúk v BA vôbec. Vždy dve jedlá a polievka. Jedno mäsité a jedno vege. Zopár z nich sú už klasiky.

Rous – krásne, vzdušné a priestranné bistro s terasou, ktorá má priamy výhľad na Modrý kostolík.
zdroj: Čiližrút/Rous

Či neuveriteľne jemný a chrumkavý bôčik, vynikajúca focaccia, srdiečka na rôzne spôsoby, ktoré sú už niečo ako signature, rôzne cestoviny alebo kuracie pečienky s čučoriedkami. Ako bonus ti aj k obedu poradia deci vína, ktoré sa k danému jedlu hodí. Fakt. To musíš ochutnať.

  • Obedy: Po – Pi 11:00 – 15:00
  • Obedové menu 9,10 €

SPILKA beer&restaurant 

Moderná pivárenská reštaurácia, akú si zaslúži každé mesto. Miesto, kam ľudia radi zájdu na poriadny kus dobrého, zväčša ťažšieho a plnochutného jedla a pohár (či osem) kvalitného tankového piva.

V tomto prípade sú to Svijany a chutia naozaj dobre. Počas pracovného týždňa sú v ponuke obedy, ktoré sú, chvalabohu, ladené v podobnom duchu, a tak sú možno ideálnou možnosťou, ako aj počas rýchleho pracovného dňa na chvíľu zastaviť a dať si kus výdatného jedla. Prosto si to užiť.

Moderná pivárenská reštaurácia, akú si zaslúži každé mesto. Aj to je Spilka.
zdroj: Čiližrút/Spilka

V ponuke bývajú burgre, aktuálne napríklad s trhanou kačkou, prívarky, chrenovky či šnicle s majonézovým šalátom a strapačky. Rozhodne dobrá adresa a navyše cez obed 50 % zľava na tankovú jedenástku či kofolu.

  • Obedy: Po – Pi 11:00 – 14:00
  • Denné menu cca 8,5 €, Ponuka dňa 8,9 – 12,9 €

Svadby a Kari

Toto miesto, teda teraz už viacero prevádzok, sa rozhodlo ísť inou cestou ako klasické obedárne, aj keď „obedárňou“ je. Vsadilo na exotické kuchyne, a to konkrétne na variácie kari z celého sveta. Áno, kari, to nie je len India či Thajsko. Pripravujú množstvo voňavých jedál z celého sveta a čo je extra sympatické, používajú na to naozaj kvalitné suroviny.

Šťastné kuracie mäso chované bez antibiotík a rastových hormónov, hovädzie mäso z farmy Kuchyňa. Prepájanie chutí, žiadne veľké extrémy, ale skôr lahodnosť a zapamätateľnosť od Južnej a Juhovýchodnej Ázie cez Indonéziu, Blízky východ až po africké chute. Toto všetko si tu môžeš cez obedy vychutnať.

Prevádzka Svadby a kari sa rozhodla ísť inou cestou, ako klasické obedárne, aj keď „obedárňou“ je.
zdroj: Čiližrút/Svadby a kari
  • Obedy: Po – Pi 11:00 – do vypredania
  • Obed od 6 €

Veg life

Asi jedna z prvých jedální v Bratislave, kde mali vegáni, vegetariáni a ľudia s chuťou na naozaj dobré a trošku zdravšie jedlo bez mäsa možnosť dať si obed. Filozofia bola od začiatku jasná. Navariť niekoľko druhov kvalitného jedla, plného chutí a výživovej hodnoty a dať zákazníkovi možnosť namiešať si svoje vlastné jedlo za jednotnú cenu počítanú na gramy.

Toto funguje fantasticky dodnes už v 7 prevádzkach a mám pocit, že chuť a kvalita sú stále rovnaké. Daj si rýchly obed počas práce –  polievku, výdatné jedlo, k tomu šalát s výbornou zálievkou a malý vegan koláčik a o dobrý pocit je postarané.

Čo oceňujem, je aj balenie so sebou, kde priestrannú nádobu zafóliujú a nehrozí úraz pri prenose.
zdroj: Čiližrút/Veg life
  • Obedy: Po – Pi 11:00 – 15:00
  • Jedlo na váhu, priemerná cena 5 – 8 €

 

Čiližrút

Volám sa Čiližrút. Teda reálne som Mišo a Čiližrút je meno, ktoré používam na sociálnych sieťach, kde už cca 5 rokov prinášam informácie a zaujímavosti zo slovenského gastra. Najmä však o reštauráciách, kaviarňach či baroch a vinárňach. Aj keď nie som profesionál, v minulosti som odrobil nejaký čas v kuchyniach na rozličných pozíciách na Slovensku aj v zahraničí, ako aj v hoteloch či reštauráciách. Gastro a všetko okolo neho je moja srdcovka a hobby.

Sledujem šéfkuchárov, spoznávam malých farmárov, dodávateľov a producentov, ochutnávam nové aj zabehnuté koncepty a o zážitky z nich sa chcem podeliť. So Startitup sme sa dohodli na koncepte recenzií, ktoré nie sú na Slovensku úplne rozšírené. Najmä nie tie, ktoré obsahujú aj konštruktívnu kritiku.

Na snímke je jedlo z podniku Mäso od Romana.
zdroj: Čiližrút

Sám na IG a FB píšem len pozitívne zážitky a tie negatívne som komunikoval len na mieste. Myslím, si že písanie vyvážených recenzií, aj s tými negatívnymi, môže byť prínosom ako pre čitateľa, tak aj pre podnik, ktorý si pri každodenných povinnostiach ani nemusí byť vedomý detailov a chýb, ktorých doladenie by mohlo priniesť viac spokojných zákazníkov.

Veď preto to robia, a tak som presvedčený, že práve toto môže byť ďalším malým prínosom pre slovenské gastro, ktorého som obrovským fanúšikom. Viac mojich tipov na reštaurácie nájdeš na Instagrame Čiližrút.

Čítajte viac z kategórie: Food biznis

Najnovšie videá

Trendové videá