Čiližrút hodnotí: 20 miest v Bratislave, kde ťa menu nikdy nesklame. Čakaj segedín aj kreácie top šéfkuchárov

  • Kde si dáš v Bratislave super obedové menu?
  • Tieto podniky ponúkajú od klasiky až po 4-chodovú Áziu
Čiližrút
  • Kde si dáš v Bratislave super obedové menu?
  • Tieto podniky ponúkajú od klasiky až po 4-chodovú Áziu

Gatto Matto Panská

Gatto Matto na Panskej prešlo rekonštrukciou a dnes je to jeden príjemný, intímny a moderný priestor. Zameranie je skôr talianske, ale cez obed sa neboja prekročiť hranice. Obedy sú tu jedny z najvyhľadávanejších v centre a nie je výnimkou, že si už o 11:30 počkáš na svoje miesto v rade.

V tomto prípade to ale naozaj hovorí o kvalite. Tu je každé jedlo pripravené poriadne, chutne a s dávkou kuchárskeho umu. Počas obeda máš na výber z viacerých kombinácií polievok a jedál, ale aj naozaj výbornú pizzu. Odporúčam určite cestoviny, výborné šaláty, roastbeef ak práve bude a pizzu diavola s grilovanou habanero papričkou – tá je tu hit.

Gatto Matto na Panskej prešlo rekonštrukciou a dnes je to jeden príjemný, intímny a moderný priestor.
zdroj: Čiližrút/Gatto Matto
  • Obedy: Po – Pi 11:00 – 15:00
  • Obedové menu 8 – 10 €, Špeciálna obedová ponuka 8 – 27 €, Obedová pizza ponuka cca 7,0 – 14,5 €

Iasai Food Bar

Táto inštitúcia panázijskej kuchyne pod vedením nesmierne talentovaných chalanov Tomáša LyséhoMiša Takacsa sa pred nejakou dobou rozhodla cez obed priblížiť zákazníkom s rýchlejšou a cenovo výhodnejšou obedovou ponukou, ktorú nazvali hravo Sväté obedy.

Nejde však o žiaden kompromis či zmenšovanie porcií. Sú to plnohodnotné 2 – 4 chody, kde kuchyňa ukazuje svoje majstrovstvo v kombináciách chutí a prepájania kuchýň Ázie a sveta. Také čerstvé a kvalitné ryby ako má Iasai, nenájdeš len tak ľahko ani v naj reštauráciách.

Sú to plnohodnotné 2 – 4 chody, kde kuchyňa ukazuje svoje majstrovstvo v kombináciách chutí a prepájania kuchýň Ázie a sveta.
zdroj: Čiližrút/Iasai

Preto sa neboj ani tepelne menej upravených a uži si tento zážitok. Či to bude nezabudnuteľný šalát s tuniakom, bao, ramen či fantastická kačka, vždy to budú explózie chutí a farieb.

  • Sväté obedy: Po – Pi 11:00 – 15:00
  • Obedový set Sväté obedy cca 19,9 – 28,9 €

Jedáleň u Orbána 

Ak máš chuť na naozaj dobre navarené klasiky, bez potreby peknej prezentácie, obsluhy, „načančaného“ interiéru či dokonca miesta na sedenie a ide ti len o chute, tak si na správnej adrese. Lebo keď chceš len klasicky nachystanú držkovú, segedín alebo guláš bez akýchkoľvek obmien, tak veľa tých miest nebude.

Socialistický interiér, stoly na stojáka, za pultom pánko, ktorý nakladá veľkou žufaňou. Pri otázke, či je segedín dobrý, je odpoveď vždy rovnaká.

Ak máš chuť na naozaj dobre navarené klasiky, bez potreby peknej prezentácie,  a ide ti len o chute, tak Orbán je správne miesto.
zdroj: Čiližrút/U Orbána

„Náš je vždy len fantastický a ak by bolo inak, odkážem Jožkovi do kuchyne a ten s vami podebatuje.“ Všetko, samozrejme, v rámci humoru, ale aj s hrdosťou, pretože vedia, že ich jedlo je naozaj vynikajúce. Preto sem chodia aj robotníci v montérkach aj vrcholoví manažéri v kravatách.

  • Obedy: Po – Pi 9:00 – 15:00
  • Cena obeda cca 5 – 9 €

Kaliforňan bistro

Prevádzka, ktorá pôvodne začala ako bagetáreň, ale časom sa zmenila na miesto (vlastne už viacero prevádzok), kde ti namiešajú výborný, farbami a chuťami hrajúci bowl, ktorý si zoberieš zo sebou.

V čom bol pre mňa tento nápad geniálny? V období, keď bola možná len donáška, alebo aj teraz, keď chcem jedlo so sebou, mi Kaliforňan ponúka ako jeden z mála jedlo, ktoré je mega chutné, hravé aj relatívne zdravé, ale balením a prenosom absolútne nestráca na kvalite.

Kaliforňan začal pôvodne ako bagetáreň, ale časom sa zmenil na miesto, kde ti namiešajú výborný, farbami a chuťami hrajúci bowl, ktorý si zoberieš so sebou.
zdroj: Čiližrút/Kaliforňan

Namixuješ si ryžu či bulgur, pridáš proteín podľa voľby, pár druhov teplej zeleniny, šalátov a omáčok, vezmeš zo sebou, odbalíš, premiešaš a užívaš chute. Za mňa do misky nevynechaj coleslaw, štipľavú omáčku a ich slávne nakladané a riadne kyslé banánové papričky.

  • Obedy: Po – Pi 11:00 – 15:00
  • Cena bowlu cca 7 – 9 €

Lunch Break Apollo business centrum

Pomerne bežná kantína v rámci biznis centra s pomerne netradičným prístupom a ponukou jedál. Pekný svetlý priestor, v slnečné dni priestranná terasa a každý deň sa meniaca ponuka jedál.

Tu sa jedlom bavia a bavia aj nás zákazníkov. Raz si dáš burger, inokedy Caesar s krevetami, indonézske kari, tacos, cestoviny, niečo vegetariánske, výborné rebrá, ale aj klasiky ako stroganoff či sviečkovú.

Lunch break je pomerne bežná kantína v rámci biznis centra s celkom netradičným prístupom a ponukou jedál.
zdroj: Čiližrút/Lunch break

Ak by toto všetko ponúkala reštika a la carte, tak by som im neveril, že to môže byť dobré či čerstvé. Toto sú ale obedy a ľudia, ktorých to baví. A pochopili, čo zákazník v business centre chce. Každý deň iný a čerstvý obed. Také jednoduché to je.

  • Obedy: Po – Pi 11:00 – 14:00
  • Obedové menu 6,9 – 7,9 €, týždenný špeciál 8,9 €

Mäso od Romana

Remeselné mäsiarstvo, alebo stánok kvalitného mäsa a jedla v Bratislave. Roman otvoril svoj sen tesne pred koronou, ale napriek tomu sa stal ikonou bratislavských mäsomilcov. Hlavne nás, ktorí uprednostňujeme kvalitu pred kvantitou. Po čase k ponuke famóznych steakov, brisketov či burgrov tak nejak prirodzene pribudli denné špeciály.

Také Romanove vlastné, mäsiarske prevedenia klasických jedál.
zdroj: Čiližrút/Mäso od Romana

Také Romanove vlastné, mäsiarske prevedenia klasických jedál. Dnes sú už absolútne legendárne francúzske zemiaky s brisketom a nakladanou zeleninou či bryndzáky s hovädzím rebrom. Najmä tie zemiaky sú pre mňa jedným z najlepších obedových jedál, aké si v BA vôbec vieš dať. Dáš si ale aj segedín, rebrá, šošovicu, prívarky alebo guláš či fantastickú držkovú. K tomu malé, dobre načapované pivo Plzeň či pohár vína, pokec s Romanom a svet je zas o trošku krajším miestom na život.

  • Obedy: St – Pi 11:30 – do vypredania
  • „Obedový špeciál“ cca 9 – 15 €

Menju reštaurácia

Dvaja kamaráti a špičkoví šéfkuchári Martin KorbeličTomáš Sika koncom októbra otvorili reštauráciu Menju. Koncept zameraný na raňajky a obedy, čo časovo umožňuje, aspoň zatiaľ, prítomnosť oboch v kuchyni. Presvetlený, čistý interiér, jednoduchý a krátky lístok a vynikajúca obsluha. Toto sú signály dobrého miesta.

Lístok sa mení často a sú na ňom do súčasnej doby prenesené slovenské jedlá a suroviny. Kde tu ozvláštnené či doplnené, inde dekonštruované. Čo ale majú spoločné, je, že všetky sú chuťovo perfektne vyladené. Nie je výnimkou, že na stôl servírujú sami kuchári, čo je sympatické.

Presvetlený, čistý interiér, jednoduchý a krátky lístok a vynikajúca obsluha.
zdroj: Čiližrút/Menju

Prvý chod ponuky šéfkuchára bol krém z pečených zemiakov s naloženým lososom. Bol silný a super rascový, čo vo mne evokovalo pečené zemiaky u babičky. Hlavné jedlo: variácia kačky s kapustou –  kačacia kroketa. Inak už kačku jesť nepotrebujem. Chrumkavá guľa plná šťavnatej trhanej kačky na červenej kapuste s cviklou a chrenovou penu bola neuveriteľne chutná. Chalani robia naozaj super robotu a toto je miesto, kam rozhodne musíš ísť a užiť si fantastické jedlo. 

  • Obedy: Po – Pi 11:30 – 14:30
  • Ponuka šéfkuchára – polievka + jedlo 15,9 €, týždenné jedlá cca 10,9 – 13,9 €

Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Najnovšie videá

Trendové videá