Čiližrút hodnotí: Autentická India uprostred Bratislavy. Stojí podnik na Hlbokej stále za návštevu?

  • Autentická India v klenbovej pivnici na okraji centra na Hlbokej
  • Indické jedlo vôbec nemá primárne štípať a môže byť aj úplne bez čili, no napriek tomu zábavné
India-2
Čiližrút/Punjabi Dhaba
  • Autentická India v klenbovej pivnici na okraji centra na Hlbokej
  • Indické jedlo vôbec nemá primárne štípať a môže byť aj úplne bez čili, no napriek tomu zábavné

Punjabi Dhaba, pre mňa konkrétne ich prevádzka na Hlbokej, patrí už veľmi veľa rokov medzi tých pár naozaj dobrých indických reštaurácií.

Aspoň podľa mňa a mojich chutí určite áno. Vojdeš do klenbového pivničného priestoru. Kopec dreva, kamenné steny a, samozrejme, neodmysliteľné indické ozdoby, bôžikovia, slony a všeličo možné, na čo si spomenieš.

Napriek tomu to tu pôsobí veľmi útulne a pohodlne. Rozhodne nečakaj klasický interiér indickej reštaurácie so špinavými stolmi a platovými stoličkami. Tu je to skôr také útulné a intímne. Od farieb až po osvetlenie.

Obsluhuje tu rodina, konkrétne pani, ktorá je enormne milá a keď ma obsluhuje, tak okamžite automaticky prepínam do módu „pani je taká milá a srdečná, že chybičky v obsluhe automaticky prehliadam a cítim sa výborne“.

Lístok je rozsiahly, presne ako sa v Indii očakáva. Chcú hostiť a ukázať čo najviac. Nájdeš tu zopár predjedál, vegetariánske jedlá, ryžové jedlá, kuracie aj jahňacie mäso. Nie všetko musí byť štipľavé. O tom tá kuchyňa nie je.

Nie je totiž pravdou, že India je autentická, len ak po prvom súste dostaneš akútnu srdcovú zástavu, alebo ti vypáli posledné chuťové bunky. A napríklad slovo Rogan v jedle Rogan Josh neznamená boh štipľavosti, ale tuk na mäse, ktorý je nositeľom chuti tohto jedla.

Je to skôr o koreniach, kombináciách a lahodnosti. A výsledok je často lahodná, chuťami nabitá omáčka, ktorá nemusí byť vôbec štipľavá. Na druhej strane, kto chce, tak ako ja, nájde tu aj megaštipľavé bomby.

zdroj: Čiližrút/Punjabi Dhaba

Začať potrebuješ absolútne bez debaty butter naanom. Ten je tu pravdepodobne jeden z najlepších na planéte. Za 2,9 € dostaneš pár kúskov, ktoré by kľudne vystačili ako samostatné jedlo. Zapíjaj s výborným mango lasi, čo je jogurtovo-mangový nápoj, ktorý má dve funkcie.

V prvom rade fantasticky chutí, je hustý, hutný, ale aj pomáha stiahnuť prípadnú štipľavosť a prečistí chuťové poháriky. Cena 2,9 €. Ochutnal som aj rybie karí, ktoré mi pani poradila a musím povedať, že aj keď som mal trošku predsudky, bolo to naozaj fantastické jedlo a aj ryba mala správnu konzistenciu a chuť. Cena 12 €.

Najlepším jedlom tu je pre mňa rozhodne už spomínaný Mutton Rogan Josh, teda jahňacie mäso v kokosovej voňavej omáčke. Tá je veľmi hustá, výrazne mäsová a korenistá, len s jemným náznakom štipľavosti. V nej sú naozaj veľké a mäkučké kusy jahňacieho. Fantastické. Cena 14 €.

Čiližrút hodnotí: Punjabi Dhaba

Ja ešte určite odporúčam pridať butter naan a na zjemnenie, ale aj doplnenie chutí famóznu raitu, čo je uhorkový jogurt. Cena 2,2 €.

Prvýkrát som vyskúšal aj jedlo, ktoré sa volá Chicken manchurian, čo je vlastne skoro ako sweet & sour od Uncle Bens, len teda v oveľa chutnejšom prevedení. Vypražené kúsky jemného kuraťa, kopec zeleniny a hustá sladko-kyslá omáčka. S ryžou naozaj dosť dobré jedlo. Cena 9 €.

zdroj: Čiližrút/Punjabi Dhaba

Dezerty tu nebudú veľmi silnou stránkou, ale skúsil som Gulab Jamu, čo sú vlastne také milé mliečne guľôčky v cukrovom sirupe. Nie je to vôbec zlé a účel sladkej bodky to splní. Ale rozhodne to nie je niečo, za čím by som si išiel nohy dolámať.

Celkovo je to ale miesto, kam sa rozhodne oplatí ísť, ak máš rád výrazné chute a indickú kuchyňu.

Foodie event

Okrem písania článkov a blogu na IG organizujem aj každomesačné degustačné večere pre všetkých, ktorí si radi užívajú dobré jedlo a pitie. Už 17. Foodie event bude v januári práve v Bistre OTTO! A môže byť skvelým vianočným darčekom.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

Po roku a pol organizovania týchto nádherných akcií sa ako prvý odhodlal zahodiť všetky predsudky a zábrany skvelý šéfkuchár @karol_szuri a uvarí nám multichodové degustačné menu založené celé na mojej najobľúbenejšej surovine. Áno! Budú vnútornosti.

Budú zábavné, hravé, plné života. Chute z detstva od babičiek, ale v úplne inom prevedení, ako si len dokážeš predstaviť. Párovať sa budú neošúchané vína a drinky. Večer, na aký sa nezabúda. 

Odhoď všetky zábrany a predsudky, zober rodinu či kamošov a príď zažiť niečo nové.

Budem sa na teba tešiť.

Lístky kúpiš tu.

Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy

Najnovšie videá

Trendové videá