Čiližrút hodnotí: Dostaneš tu najlepší vývar v Bratislave a širokom okolí. Mnohí naň nedajú dopustiť

  • Na pivo s kamošmi, ale bez obáv aj na rande a biznis obed
  • Najlepší vývar v Bratislave a širokom okolí
brick
Brick Pub
  • Na pivo s kamošmi, ale bez obáv aj na rande a biznis obed
  • Najlepší vývar v Bratislave a širokom okolí

Brick Pub je miesto, na ktorom som nebol už pekných pár rokov. Naposledy, hádam, niekedy po hokeji, keď Slovan ešte hral v neslávne známej KHL. Pekná tehlová stavba hneď vedľa štadióna ukrýva pomerne rozsiahly podnik. Ten si tak nejak postupne formoval svoje miesto, čo sa gastra týka, až do dnešnej podoby.

A na tú som sa minulý piatok 10. novembra išiel pozrieť, keďže ich fungovanie už nejakú dobu sledujem a zaujímalo ma, aká je realita. Aby som si urobil obraz, ochutnal som hneď niekoľko jedál aj tankové pivo. Ako to dopadlo?

Prvé, čo vytvára dojem pri vstupe do priestoru, sú 3 vnemy, ktoré som pocítil. Prvý, a našťastie prevládajúci, bol fakt vkusný pubový dojem veľmi pekne zariadenej reštaurácie.

Brick Pub je miesto, ktoré by mal poznať každý fanúšik domácej kuchyne

Drevené stoly, dominantný bar, presklené plochy, meď spojená s pivom a kopec tehál, čo tak nejak k názvu podniku korešponduje. Toto je rozhodne dobrý začiatok.

Druhý dojem bolo množstvo ľudí, ktoré ma úprimne a pozitívne prekvapilo. Tretí, už menej pozitívny, bola počas obeda extrémne hlasná hudba, ktorá trošku znižovala možnosť rozhovoru. Mierne ubrať a bude to úplne OK. Inak všetko vrátane toaliet veľmi čisté a útulné.

Uvítal by som o niečo väčšiu pozornosť personálu pri príchode a usádzaní, pretože sa človek v tomto rozsiahlom priestore cíti stratene, ale neskôr to plne vynahradili.

Obsluha je tu totiž naozaj informovaná a jedlá ponúka s ochotou a hrdosťou, čo sa mi vždy veľmi páči. Čo však rozhodne nerobí dobrý dojem, sú dochucovadlá na stole a mleté čierne korenie. Na to som alergický a do reštaurácie to v žiadnom prípade nepatrí. A už vôbec nie do takej, kde kuchár maká a jeho jedlá žiadne dochutenie nepotrebujú.

Možno by som si tiež dal pozor na to, aby mi nechýbali 2 zo 6 čapovaných pív zo stáleho lístku, alebo by som ich dal preč.

Ponuka jedál nie je príliš široká a je rozhodne trefná k štýlu beer food pub. Cez obed ponúkajú 3 druhy menu za 7,9 €, XXL rezeň za 8,9 € a business menu za 13,9 €. Pomer cena výkon v kategórii obedy je vysoko nadpriemerný a rozhodne by som Brick zaradil medzi miesta, kam sa na „menučko“ oplatí.

Možno by som jedno zo 4 jedál zvolil bezmäsité, lebo aj vegetarián alebo človek, ktorý nemá zrovna chuť na mäso, môže byť cieľovkou pre beer pub.

Okrem toho mali veľmi slušný a la carte, kde nájdeš okrem predjedál a polievok aj ponuku burgrov, pivné jedlá ako kolená, klobásky, rebrá či krídla aj ryby, cestoviny a mäso. Nie je toho však príliš veľa a pri kombináciách vidieť, že nad tým niekto rozmýšľal, a ja mám chuť si vybrať čokoľvek z lístka. A to som vlastne aj urobil.

Najskôr pár slov k dennému menu – kalerábová polievka a plnená paprika. Polievka perfektne hustá, príjemne mastná a doplnená o výbornú mrveničku. Plnená paprika patrí medzi jedlá, ktoré mám rád maximálne raz za rok a musí stáť za to. Tu to bol presne ten prípad. Úplná jednoduchosť, ako z detstva od mamičky. Kompaktné a chutné mäso – často sa stáva, že sa rozpadá a ťažko sa je, dobrá paprika, domáca parená knedľa a krásne hladká a sladká omáčka.

Z predjedál som ochutnal domácu tlačenku a vývar z hovädzích chvostov – ten sa už veľmi často nevidí a pritom je to asi najvhodnejšia časť hovädzieho na vývar. Tlačenka bola skôr mäsitá ako tučná, dobre dokorenená a 4 tenké plátky boli akurátnou porciou na predjedlo. Veľmi oceňujem cibuľu, ktorá bola naložená v octe, vďaka čomu stratila trošku zo svojej surovosti a výborne dokyslila tlačenku.

Chlieb bol čerstvý a na pomery pivární nadpriemerný. Pri cene 6,5 € naozaj nemám čo vytknúť, možno len nechápem význam hráškových výhonkov ako ozdoby. To jedlo je krásne samo osebe.

Absolútny vrchol mojej návštevy bol až geniálny vývar. Úplne číra, tmavá polievka extrémne silnej chuti. V nej dominovali plnochutné pečeňové knedličky. Ani mäkké, ani tvrdé, skrátka akurát doplnené o kusy mäkučkého mäsa z chvostov a kociek nerozvarenej zeleniny. Takto si predstavujem dokonalú polievku.

Ako hlavné jedlo som ochutnal bravčové rebrá. Úprimne, nepoznám asi nikoho, kto by nemal rád toto jedlo, keď sa podarí. Najlepšie je, keď ide o nízke „baby back“ rebrá ako v tomto prípade.

Jemné mäso, ktoré odpadáva od kostí, ideálne nasladlá omáčka, ktorá je na nich zapečená, a máš jedlo, ktoré je k dobrému pivu tým najlepším spoločníkom. Nefiltrovaná 12-ka bude absolútne akurátna. Doplnené chrenom, horčicou a naozaj chutnou nakladanou zeleninou.

Ani baranie rohy neboli papierové, čo často býva ich veľkým nedostatkom. Cena 13,9 € vrátane čerstvého chleba za 600 g porciu je na bratislavské pomery veľmi príjemná.

Na záver nemôže chýbať sladká bodka. Pre mňa bola jednoznačná voľba makovo-višňová štrúdľa. Prečo? Lebo si myslím, že presne takýto typ dezertu sem patrí. Táto štrúdľa bola až extrémne maková, intenzívna a poriadne višňová aj vďaka extra omáčke, so šľahačkou, ktorá nebola vôbec sladká a už vôbec nie tá kupovaná v spreji, bola tým správnym zakončením a vyvrcholením výborného obedu, na ktorého chuti sa len ťažko hľadali nedostatky.

Celkovo Brick hodnotím ako miesto, kam sa budem veľmi rád vracať. Či už za výborne spracovanou klasikou v rámci obedovej ponuky, alebo na dobrú večeru či pohár vychladeného piva. Mám dojem, že žiadne z jedál nebude krokom vedľa, a tak návštevu rozhodne odporúčam každému milovníkovi intenzívnych chutí.

Čiližrút

Volám sa Čiližrút. Teda reálne som Mišo a Čiližrút je meno, ktoré používam na sociálnych sieťach, kde už cca 5 rokov prinášam informácie a zaujímavosti zo slovenského gastra. Najmä však o reštauráciách, kaviarňach či baroch a vinárňach. Aj keď nie som profesionál, v minulosti som odrobil nejaký čas v kuchyniach na rozličných pozíciách na Slovensku aj v zahraničí, ako aj v hoteloch či reštauráciách. Gastro a všetko okolo neho je moja srdcovka a hobby.

Sledujem šéfkuchárov, spoznávam malých farmárov, dodávateľov a producentov, ochutnávam nové aj zabehnuté koncepty a o zážitky z nich sa chcem podeliť. So Startitup sme sa dohodli na koncepte recenzií, ktoré nie sú na Slovensku úplne rozšírené. Najmä nie tie, ktoré obsahujú aj konštruktívnu kritiku. Sám na IG a FB píšem len pozitívne zážitky a tie negatívne som komunikoval len na mieste.

Na snímke je Čiližrút
zdroj: Na snímke je Čiližrút

Myslím si, že písanie vyvážených recenzií, aj s tými negatívnymi, môže byť prínosom ako pre čitateľa, tak aj pre podnik, ktorý si pri každodenných povinnostiach ani nemusí byť vedomý detailov a chýb, ktorých doladenie by mohlo priniesť viac spokojných zákazníkov. Veď preto to robia, a tak som presvedčený, že práve toto môže byť ďalším malým prínosom pre slovenské gastro, ktorého som obrovským fanúšikom. Viac mojich tipov na reštaurácie nájdeš na Instagrame Čiližrút.

Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy

Najnovšie videá

Trendové videá