Čiližrút hodnotí: Priekopník burgrovej kultúry na Slovensku prešiel rapídnou zmenou a predstavil novinku
- Z historickej reťazcovej nezaujímavosti do modernej prítomnosti
- Tá ma dokonca undergroundový nádych
- Z historickej reťazcovej nezaujímavosti do modernej prítomnosti
- Tá ma dokonca undergroundový nádych
Kamarát Rudo, skvelý fotograf, ma pred pár dňami vytiahol na miesto, kde robil fotky pri príležitosti rebrandingu a znovuotvorenia.
Musím sa priznať, že keď som zistil, že ide o prevádzku zo siete Regal Burger, bol som trošku skeptický.
Nemám nič proti, dokonca si myslím, že ide o priekopníkov kvalitných burgrov u nás, keď na začiatku bol dokonca spolutvorcom myšlienky a aj burgrov, dnes už legendárny Roman Kóňa, alias Mäso od Romana. Len jednoducho nie som ich ultra fanúšik, pretože pre mňa, keď burger, tak riadne špinavý, bez zeleniny a nadupaný chuťami. Ale nechal som sa presvedčiť a predsudky hodil za hlavu.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
No a teda zmena je poriadna. Zvonku veľký nápis s novým názvom Underground namiesto pôvodných farieb. Priestor totálne zmenil tvár a je to taká cyber punkáčina, ale mne sa svojím spôsobom páči a na tento typ podniku je to viac ako ok. Stropom sa tiahne červený neón a steny sú zdobené neónmi symbolizujúcimi burgre, príšerky či zákaz používania príborov.
V zadnej časti je otvorená kuchyňa, zopár sympatických týpkov v nej a veľmi milá obsluha, ktorá naozaj s chuťou poradí a vysvetlí celú ponuku. A mimo iného tu vidíš aj priamo pred sebou, ako ti na čerstvo pripravujú tvoj burger alebo domáce hranolky.
Ponuka je jednoduchá. Dvojitý smash alebo trojitý a loaded fries, ktoré som zatiaľ neochutnal. K tomu hranolky, ktoré si tu robia a sú bohovské, najmä s pridaním cayan soli – odporúčam. Veľmi dobrá chuť aj konzistencia, ideálna hrúbka aj osolenosť, len by som ich nechal o minútku dlhšie vo fritéze, aby boli mega chrumkavé – to je základ.
A asi 6 druhov omáčok, z ktorých je za mňa top BBQ – slečna pri objednávaní naozaj dobre poradila, lebo ja keď mám na výber viac ako jednu možnosť, tak ma chytá mierna panika.
No a burger? Čo by tu, samozrejme, malo byť to absolútne najpodstatnejšie. Za mňa ako niekoho, kto nie je odborník na burgre, to bol od prvého zahryznutia a rozliatia štiav, chutí a textúr jeden z najlepších, čo som v živote jedol. Prečo? Ak by sa mohlo zdať, že preháňam, tu je vysvetlenie:
- Nie je príliš veľký a žemľa je absolútne bohovská, nie je suchá, nenafučaná, prosto tak, ako má byť.
- Mega šťavnaté mäso plné chuti s dokonalou jemne hrubou textúrou.
- Výborný cheddar. Bolo ho mnoho a bolo ho cítiť.
- Pre mňa úplný gamechanger – namiesto kyslých nakladaných jalapenos si vieš pridať riadne kusy chrumkavého a čerstvého, ktoré robí v burgri hravosť. Navyše žiadna čerstvá zelenina, iba ak si ju extra objednáš, a burger sa výborne drží a je bez toho, aby si bol totálne zaliaty šťavami.
Za mňa najpríjemnejšia a najprekvapivejšia zmena, akú som si dokázal vôbec predstaviť. Palce hore.
Foodie event
Okrem písania článkov a blogu na IG organizujem aj každomesačné degustačné večere pre všetkých, ktorí si radi užívajú dobré jedlo a pitie. Už 16. Foodie event bude pre mňa veľmi špeciálny, nazvali sme ho S kožou na trh.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
S dnes už partnerom v projekte FOODIEVENTS Dávidom, fantastickým človekom, priateľom a kuchárom si pre vás vlastnoručne pripravíme viacchodovú degustačnú večeru v nádhernom priestore Café opera na Jesenského 2 v Bratislave.
Suroviny zoberieme v čo najväčšej miere od lokálnych farmárov a chovateľov a pokúsime sa ti predstaviť „prešpurskú“ kuchyňu tak, ako ju vnímame my. K tomu Rasťo – majiteľ Café Opera napáruje krásne a živé vína, povedieme debaty a veríme, že zažijeme kopec zábavy. Tešíme sa na teba. Lístkov je obmedzený počet.
Budem sa na teba tešiť.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy