Čiližrút hodnotí: Reštaurácia, ktorú ocenil aj Zdeněk Pohlreich. Stojí naozaj za to?

  • Drží si reštaurácia ocenená v Ano, šéfe! Zdeňkom Pohlreichom svoju kvalitu?
  • Stačí dobré jedlo, predajňa vlastných výrobkov a pekný interiér na dokonalý zážitok?
Reštaurácia u Tlustých
Čiližrút/Reštaurácia u Tlustých
  • Drží si reštaurácia ocenená v Ano, šéfe! Zdeňkom Pohlreichom svoju kvalitu?
  • Stačí dobré jedlo, predajňa vlastných výrobkov a pekný interiér na dokonalý zážitok?

Reštaurácia U Tlustých sa nachádza v strede mestečka Lednice, ktoré je známe svojím nádherným zámkom s parkom, a teda je pochopiteľné, že sa tu premelie kopec turistov a tí sa rozhodne chcú a potrebujú niekde dobre najesť. Pravdou však je aj to, že Lednice doposiaľ rozhodne nie sú známe ako mekka gastroturizmu a nájsť priamo v obci naozaj dobré jedlo vôbec nie je jednoduché.

Rodinná reštaurácia U Tlustých je jedna z reštaurácií, v ktorých natáčal Zdeněk Pohlreich svoju reláciu Ano, šéfe! a dopadlo to vtedy (2015) veľmi dobre. Rodina Tlustých dlho robí klasickú kuchyňu modernejším spôsobom, spracovávajú mäso a výrobky a majú aj malú predajňu. Ako to tam vyzerá dnes?

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

Reštaurácia sa nachádza na rušnej ulici a vonku má malú terasu. Na priečelí je obrovské množstvo tabúľ a nápisov a pôsobí to trošku rušivo a nepríjemne. Keď však vojdeš dovnútra, uvíta ťa krásny interiér, kopec tehál, klenby, znázornenie pivníc či fotky krásneho zámku.

Obsluha pri vstupe je veľmi milá a usadí ma na úžasné pohodlné kožené sedenie – interiér pôsobí naozaj krásne a ja sa už neviem dočkať, kedy budem môcť jedlo ochutnať, lebo očakávania mám veľmi veľké, aj keď je pravda, že od relácie prešlo už veľa rokov. A tak som zvedavý, či pôjde už len o tieň zašlej slávy, alebo majú stále čo ponúknuť. Poďme sa na to pozrieť. 

Čo ma trošku zaskočilo, je obsluha. Kopec členov personálu sa pohybuje pomerne rýchlo naprieč zapĺňajúcim sa podnikom. Lístok dostanem rýchlo, aj nápoj si objednám za krátky čas. Chvíľu som však uvažoval, čo tu trošku nesedí. Som v rodinnom vrelom podniku a niečo by malo byť inak. A potom na to prídem.

zdroj: Čiližrút/Reštaurácia u Tlustých

Vpredu ma dnu voviedol milý a usmiaty personál. Po usadení je však už len vysoko profesionálny (to nemôžem povedať, že nie), bez náznaku úsmevu či väčšieho záujmu. Toto ma trošku zaskočilo. Možno som im nesadol, možno zlý deň, ale podniky tohto typu by mali byť postavené práve na obsluhe, ktorá dotvára atmosféru a pocit, že sme chcení a obsluhovaní s vášňou a chuťou. 

Určite odporúčam dať si tu pôsobivo načapované rezané pivo z tanku a začať si vyberať z krásneho lístka plného dobrôt, ktoré spôsobujú slintanie. Jedno, na čo som sa tešil a čo som nemohol vynechať ako predjedlo, je tatarák z bravčového karé. Prvá škoda na ňom bola, že prišiel na stôl bez slova a vysvetlenia.

Čiližrút hodnotí: Reštaurácia u Tlustých

Z čoho presne je, som sa musel iniciatívne opýtať. Vysvetlenie jedla pri podávaní na stôl by malo byť samozrejmosť v akomkoľvek type podniku. Naservírovaný bol trošku staromódne, ale čisto a vkusne. Trošku sklamaním však bola najmä chuť. Hutná a suchšia konzistencia, nehodiaci sa parmezán a príliš kyselkavé chute. Aj hráškové výhonky boli za mňa výzorovo aj chuťovo mimo. Iba nápad urobiť to z pečeného a sušeného karé sa mi páčil, len to troška dotiahnuť. Cena 10 €. Poďme ďalej. 

zdroj: Čiližrút/Reštaurácia u Tlustých

Nasledovala kotleta s cheddarovou omáčkou a to teda bola iná pesnička. Riadny kus asi 3 cm vysokej kotlety na kosti – do ružova upečenej – bol nádherne naservírovaný na syrovej, výrazne žltej a voňavej omáčke. Mäso bolo jedno z najlepších, aké som jedol, voňavé, šťavnaté a fantasticky ochutené. Omáčka mu silno sekundovala a dal by som si ju znova a znova…

Sprievod pečených baby zemiakov a výbornej kukurice krásne dotváral celok. Toto jedlo stálo veľmi férových 15 € a určite si ho niekedy dám opäť. Veľmi ma prekvapili aj kuracie prsia ako detské menu. Štandard je vysmažený polotovar či vysušené lacné mäso. Toto bol však kus šťavnatého a kvalitného svalu s opečenou kožou a moja Dorotka sa zalizovala až za ušami. Veľmi chválim.  

Jedna vec, ktorá ešte za mňa nepatrí do 21. storočia je nemožnosť platiť kartou. Najmä v takto turistami navštevovanej oblasti to pôsobí minimálne zvláštne a človek sa sám seba pýta, čo za tým je.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

Každopádne, ak budeš v Ledniciach a budeš mať chuť na dobré jedlo a skvelé pivo, U Tlustých bude jedna z tých najlepších možností priamo v meste.

Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy

Najnovšie videá

Trendové videá