Čiližrút hodnotí: Reštaurácia na Dunaji, ktorá prekvapila úžasným jedlom, servisom a špičkovým dizajnom
- Stojí za návštevu loď na petržalskej strane Dunaja a jej reštaurácia?
- Môže zaujať aj lístok s celkovo 10 položkami?
- Stojí za návštevu loď na petržalskej strane Dunaja a jej reštaurácia?
- Môže zaujať aj lístok s celkovo 10 položkami?
Už je to niekoľko mesiacov, čo ráno behávam okolo krásnej, drevom obloženej lode na petržalskej strane Dunaja. Už som aj párkrát pozeral, čo to vlastne je. Ide o eventový priestor a reštauráciu.
No a dnes prišiel čas konečne ochutnať, čo sa po gastronomickej stránke odohráva na lodi na Dunaji.
Ako prvé nie úplne príjemne prekvapí veľmi strmý vchod na samotnú loď, kde by staršia osoba alebo dieťa mohli mať celkom problém, a nijako neoznačený prístup do samotnej reštaurácie na poschodí.
Ale potom príde wow efekt a kompletné posadenie na zadok, keď sa po otvorení dverí naskytne pohľad na interiér podniku. Nádherný svetlý priestor plný svetlého dreva, s presklenými stenami a výhľadom na Dunaj aj Bratislavský hrad na jednej strane a most SNP na strane druhej. Toto je teda obrovské plus, aké má len málo podnikov v Bratislave.
Ja sa začínam podvedome tešiť. Dávno som necítil taký wow efekt z interiéru podniku. Naposledy hádam pri svojej prvej návšteve Eck. A to je pre mňa jedna z najkrajších reštaurácií, ktoré som v živote navštívil.
K stolu ťa usadí naozaj príjemná a usmiata obsluha. Musím povedať, že zatiaľ všetko bez jedinej chyby. Lístok je pomerne krátky, jednoduchý a lákavý.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Vyrušuje ma len jedna vec. Všetky rybie pokrmy sú z morských rýb. Nedáva mi to zmysel. Veď sme na Dunaji.
Inak oceňujem – len dve predjedlá, tri hlavné, jedno rizoto, cestoviny, šalát a jeden dezert. Absolútne stačí. A za čo dávam veľké plus, je detské menu, kde nie sú žiadne nugety ani kečup. Palec hore.
Poďme k jedlám. Obsluha má naozaj prehľad a dokáže poradiť. Ešte pred predjedlom dostávame čerstvý a chrumkavý chlebík s hľuzovkovým maslom. S pohárom Champagne, ktorý tu vyjde na 8,9 €, je to dokonalý štart.
Ako prvý sme ochutnali tunajší tatarák. A len sme na seba ostali čumieť. S gélom zo žĺtkov, šalotkovým kaviárom, pažítkovou mayo a najmä čerstvým chrenom ide o jeden z najlepších, ktorý som kedy jedol. Cena 15,9 € za poriadnych 150 gramov je veľmi fér.
Polievka Bubbles bola takmer veľká pecka. Vývar z kôrovcov, famózne urobené krevety, koreňová zelenina, kopec rýb aj kalamáre. Len trošku zredukovať a zvýrazniť chuť a bude to top. Alebo dať sladkovodné ryby, raky a bude to absolútna topka. Cena 7,9 € za poriadnu porciu.
Rizoto s hľuzovkou bolo takmer ideálne. Kopec parmezánu, naozaj voňavá hľuzovka, krásny servis aj príjemná cena 15,9 €. Len by som ho varil o minútu menej. Bolo by trošku viac al dente a trošku viac krémové. Inak chuť top.
Pappardele boli domáce a chuť omáčky zo sušených paradajok s parmezánom bola pre mňa fantastická. Toto jedlo ma naozaj veľmi príjemne prekvapilo. Aj cena 12,9 € za naozaj veľkú porciu výborného jedla sa mi zdala super.
Ako hlavné jedlo sme zvolili steak zo sviečkovice. Tú veľmi nejedávam, lebo je to pre mňa najnudnejší kus hovädzieho. Niečo ako prsia pri kurati. Ale chorizo omáčka ma nenechala ľahostajným.
Na prvý pokus síce dorazilo medium well namiesto medium rare, ale s noblesou túto chybu napravili a na druhý pokus bolo mäso dokonalé. Omáčka bola skvostná, plná chutí. Ale nakoniec bol vrchol tohto jedla v prílohe. Šťúchané zemiaky zabalené v zelenine a chilli slame boli extrém. Cena 35,9 €.
Dali sme aj dezert, veľmi slušné brownie s malinami, bielou čokoládou a mascarpone. Ja by som len vynechal maliny. Keď už čokoláda, tak poriadne, bez ovocných zjemnení.
Ale to je len moja osobná preferencia. Cena 7,5 €. Každopádne toto miesto musím viac než odporučiť. Jeden z najkrajších priestorov, úžasný servis a jedlo, ktoré nemá ďaleko od toho, aby bolo nezabudnuteľné.
Foodie event
Okrem písania článkov a blogu na IG organizujem aj každomesačné degustačné večere pre všetkých, ktorí si radi užívajú dobré jedlo a pitie. Už 16. Foodie event bude pre mňa veľmi špeciálny, nazvali sme ho S kožou na trh.
S dnes už partnerom v projekte FOODIEVENTS Dávidom, fantastickým človekom, priateľom a kuchárom si pre vás vlastnoručne pripravíme viacchodovú degustačnú večeru v nádhernom priestore Café opera na Jesenského 2 v Bratislave.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Suroviny zoberieme v čo najväčšej miere od lokálnych farmárov a chovateľov a pokúsime sa vám predstaviť „Prešpurskú“ kuchyňu tak, ako ju vnímame my. K tomu Rasťo – majiteľ Café Opera napáruje krásne a živé vína, povedieme debaty a veríme, že zažijeme kopec zábavy.
Lístkov je obmedzený počet.
Budem sa na teba tešiť.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy