Čiližrút hodnotí: Zrejme jediný motorest na Slovensku, kde sa oplatí zastaviť po ceste a dobre sa najesť

  • Sýpka u Ludvíka je miesto, ktoré stojí za návštevu
  • Okrem iného tu čakaj vína, mäsové výrobky či produkty miestnej pekárne aj farmy
sýpka
Čiližrút/Sýpka u Ludvíka
  • Sýpka u Ludvíka je miesto, ktoré stojí za návštevu
  • Okrem iného tu čakaj vína, mäsové výrobky či produkty miestnej pekárne aj farmy

Sýpka u Ludvíka je presne to miesto, kam sa tešíš, že budeš môcť ísť na obed, keď budeš prechádzať okolo. Kúsok za Nitrou, smerom na Bratislavu, totiž stojí pri diaľnici jeden z mála, ak nie jediný motorest na Slovensku, kde sa nielen oplatí zastaviť po ceste a dobre sa najesť, ale oplatí sa sem aj cielene vycestovať s rodinou či kamošmi.

Udržiavaná stavba sa nachádza kúsok od diaľnice a ukrýva v sebe jedno z najlepších miest v SR na klasické lokálne jedlo. Zároveň majú vlastnú farmu, kde si pestujú bylinky a zeleninu, chovajú hydinu a dotvárajú tak dokonalý kolobeh jedla z farmy priamo na stôl. Rovnako majú aj vlastnú pekáreň a odísť po skvelom jedle bez ich legendárneho chleba a štrúdle by bol až hriech.

Vojdeš dnu do dobovo, ale štýlovo zariadenej miestnosti, kde majú zriadenú malú predajňu. To je mimoriadne dobre vymyslené. Prečo?

Sýpka je totiž minimálne v čase obedov permanentne plná a kým ti perfektne pozorná a milá obsluha nájde a pripraví stôl, môžeš si pozrieť a, prípadne tak ako ja, aj kúpiť domov výrobky slovenských producentov.

Výborné syry a nielen hrudka, na Slovensku už vieme robiť aj tvrdé zrelé syry podobné parmezánu či chuťovo výrazné ako ementál alebo tie s modrou plesňou. Sú tu aj vína, mäsové výrobky a produkty miestnej pekárne a farmy. Vajíčka z čisto voľného výbehu rozhodne stoja za to.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

Rád by som sa zastavil pri jednej veci. Stretol som sa totiž z názorom, že je to tu príliš drahé a že inde v motoreste stojí menu či jedlo 5 €. Áno, je to pravda.

Má to však pár obrovských ale. Prvé z nich bude to, že napriek vyšším cenám – jedlá sa pohybujú od 12 € za pravidelnú týždennú ponuku, 5 až 7 € polievka, predjedlá cca 10 € a hlavné jedlá podľa cenovej náročnosti surovín od 11 do 19 € aj s prílohou – nie je reštaurácia nikdy prázdna, naopak, skôr sa na stôl čaká. To o niečom svedčí.

Čiližrút hodnotí: Sýpka u Ludvíka

Druhé je kvalita surovín. Nejde totiž o žiadne polotovary, ktoré sa hodia do fritézy či mikrovlnky. Ide o produkty z vlastnej farmy alebo od drobných producentov. A to od zeleniny cez mäso až po bylinky a múku z neďalekého mlyna. A ich výroba tiež niečo stojí.

K tomu treba prirátať priestory, zariadenie a jeho opotrebenie, mzdy personálu, spotrebný materiál a v neposlednom rade zisk. To je totiž mzda majiteľov.

Tak ako každý, kto je zamestnaný, chce na konci mesiaca dostať výplatu, aby uživil rodinu a zaplatil hypotéku, zisk je mzdou pre majiteľa, podnikateľa, aby mohol uživiť tú svoju. A za tieto férovo nastavené ceny tu dostanete tie najlepšie možne chutné jedlá z tých najlepších dostupných surovín.

zdroj: Čiližrút/Sýpka u Ludvíka

V zásade je úplne jedno, čo je na lístku, lebo tu sa varí krásne. Z čerstvého, sezónneho, prevažne lokálneho, a hlavne veľmi čisto a pekne. Od klasík, ako sú fenomenálne halászlé či syr od Cheesio, tatarák a schnitzel až po kačku so zelerom a černicami a pražmu.

Vyprážané stehienka a rebrá tiež patria medzi jedlá, ktoré tu treba ochutnať, rovnako ako sladké dezerty, a to najmä parené buchty, veterník a štrúdľu. Toto miesto extrémne odporúčam kedykoľvek po ceste, nech už ideš kamkoľvek. Určite sa tu dobre naješ. 

Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy

Najnovšie videá

Trendové videá