The Cut – Raj mäsožrútov a labužníkov, ktorý priniesol kus New Yorku do Bratislavy
- Ak si niekedy navštívil "veľké jablko" a ochutnal niečo z miestneho street foodu, určite si bol uchvátený. Je to mesto mnohých chutí, mix kuchýň z celého sveta vrátane typických sendvičov z poctivého mäsa. Rovnaký pocit gastronomického raja zažiješ aj v bratislavskom podniku The Cut, ktorý nie je nič pre zarytých vegetariánov.
- Ak si niekedy navštívil "veľké jablko" a ochutnal niečo z miestneho street foodu, určite si bol uchvátený. Je to mesto mnohých chutí, mix kuchýň z celého sveta vrátane typických sendvičov z poctivého mäsa. Rovnaký pocit gastronomického raja zažiješ aj v bratislavskom podniku The Cut, ktorý nie je nič pre zarytých vegetariánov.
Bratislava sa za posledné roky v mnohom zmenila, a to predovšetkým k lepšiemu. Pomaly ale isto sa z nej stáva gastronomický raj a najmä raj street foodu. Kým donedávna si si večer v meste mohol dať nanajvýš kúsok pizze do ruky či turecký kebab, dnes si z toľkých poctivých dobrôt a skvelých podnikov nevieš vybrať. Či už máš chuť na klasiku v podobe burgra, pravých belgických hranoliek, waflí, ázijskej kuchyne, poctivých „deli“ hotdogov či slovenských parených buchiet, vždy nájdeš uspokojenie.
Foto: facebook.com/The Cut
Foto: facebook.com/Fresh Market
Nájdeš tu už aj chutné vegetariánske či vegánske jedlo, ktoré je dnes „trendy“ a ťažko povedať či sa všetci vegetariáni vyhýbajú mäsu z etického presvedčenia či zo zdravotných dôvodov alebo jednoducho len preto, že je to v móde. Nový neopozeraný podnik The Cut však skutočne nie je nič pre milovníkov zeleninky. Naopak ide v ústrety mäsožrútom a predovšetkým labužníkom, pretože to, čo robí, je jednoducho gastronomické umenie.
Foto: facebook.com/The Cut
Foto: facebook.com/The Cut
Ak sem raz vkročíš, tvoj žalúdok zaručene neodíde hladný a tvoje chuťové bunky neuspokojené. Čaká na teba slovenská obdoba populárneho newyorského deli, tie najkvalitnejšie suroviny a „naskillovaní“ kuchári, ktorí pri práci využívajú všetku svoju kreativitu. Kombinujú inšpirácie z rôznych svetových kuchýň, či už americkej, južanskej, ázijskej, francúzskej, ale samozrejme aj slovenskej. Skrátka je cítiť, že majitelia podniku milujú cestovanie a objavovanie stále nových exotických chutí.
Foto: facebook.com/The Cut
Foto: facebook.com/The Cut
Každý deň tu pripravujú tie najlepšie mäsové pokrmy, nad ktorými budeš slintať už len keď si prečítaš ich názov. Neveríš? Pomaly grilované rebierka Ropa Vieja potierané lepkavou omáčkou, Trhané hovädzie v pikantnej omáčke, Kuracie Tikka masala, Mexické burito s domácimi hranolkami, Delikátny pastrami sendvič, Bravčová panenka so smotanovo-vínovou omáčkou, Kuracie s estragónovou omáčkou či arabské kura v kokosovom mlieku s mandľami, a tak by sme mohli pokračovať.
Foto: facebook.com/The Cut
Foto: facebook.com/The Cut
Foto: facebook.com/The Cut
Samozrejme nechýbajú vyladené domáce omáčky a samozrejme aj chutné polievky, a prílohy, ako domáce hranolčeky, kuskus, batátová kaša a šaláty. Vyberieš si tu ľahšie jedlo aj také, ktoré ťa výdatne zasýti. K mäsu tu pristupujú skutočne ako k posvätnej potravine, pripravujú ho pomaly a starostlivo, aby zostalo šťavnaté a mäkké, nie vysušené na podrážku, ako to občas poznáme z menej kvalitných reštaurácií či vývarovní.
Foto: facebook.com/The Cut
Foto: facebook.com/The Cut
V The Cut si skrátka môžeš dopriať pokrmy, ktoré si doma len tak nenavaríš, pretože ich prípravu sa nedá uponáhľať. Prečo by si to aj robil, keď ti ich s láskou navarí profi kuchár? Navyše z tých najlepších surovín, ktoré sú poctivo vybrané od lokálnych mäsiarov a ďalších dodávateľov a skombinované tak, aby bol chuťový zážitok čo najväčší.
Foto: facebook.com/The Cut
Foto: facebook.com/The Cut
Vyzdvihnúť však treba aj starostlivo vytvorený interiér, ktorý dýcha minimalistickým dizajnom a skutočne má v sebe gény New York Deli. Tmavé a tlmené farby ho ladia skôr do pánskeho štýlu, no k „surovosti“ mäsa sa dokonale hodia. Akákoľvek výrazná farba by tu bila do očí. Dušu podniku podtrhujú grafiky znázorňujúce všetky časti hovädzieho či bravčového a kvalitný kus porchetty ležiaci vo vitríne.
Konečne je tu opäť niečo nové a výnimočné. Ak raz skúsiš The Cut, určite to nebude poslednýkrát. Veď prečo si občas nedopriať malé gastronomické hody s newyorským nádychom? Nájdeš ho v obľúbenom Freshmarkete.
Čítajte viac z kategórie: Zo Slovenska