Dáš si tu aj vyprážanú tlačenku. Jakub a Lukáš si v Bratislave otvorili nové bistro za 30-tisíc eur, ktoré sa môže stať hitom
- Bistro 24 má všetky predpoklady stať sa vyhľadávaným gastro podnikom v hlavnom meste
- Nemá síce otvorené 24 hodín denne, ako by to mohol napovedať názov, no ponúknuť vie špičkovú kuchyňu, ktorá dokazuje, že v jednoduchosti je krása
- Bistro 24 má všetky predpoklady stať sa vyhľadávaným gastro podnikom v hlavnom meste
- Nemá síce otvorené 24 hodín denne, ako by to mohol napovedať názov, no ponúknuť vie špičkovú kuchyňu, ktorá dokazuje, že v jednoduchosti je krása
Jakub Ptačin a Lukáš Kojdiak sú dlhoroční kamaráti, ktorých spojili ich priateľky, tie sa totiž poznajú ešte dlhšie ako oni sami. Z tejto dvojice je v gastre ako doma práve Lukáš, ktorý v tejto oblasti pracuje odjakživa. Je to jeho život a aj jeho hlavný príjem.
Aktuálne sa naplno venuje Bistru 24, kde ho môžeš stretnúť každý deň a každé jedlo, ktoré vyjde z kuchyne, prejde jeho rukami. Druhým spoluzakladateľom je Jakub, ktorý sa živí marketingom, komunikáciou a dizajnom a tieto smery má na svojich ramenách aj v novovzniknutom projekte.
Lukáš kuchárske know-how načerpal v luxusnej reštaurácii v Mníchove. „Mal som každý deň možnosť pracovať s tými najkvalitnejšími potravinami na trhu. Naučil som sa veľa o výhodách sezónnych a lokálnych potravín,“ objasňuje pre Startitup.
Dnes má jasný cieľ: stále variť dobré jedlá, no v jednoduchom štýle. „Je veľa vecí, ktoré môžeme pokaziť my sami, a je veľa vecí, ktoré nedokážeme ovplyvniť. Najhoršie by však pre nás bolo, ak by sme to ani nevyskúšali.“
„Náš podnik je unikátny asi v tom, že nemá ambíciu byť unikátny. Ani náš názov v sebe nenesie žiaden konkrétny odkaz na koncept, a to je náš cieľ. Nemáme koncept, nemáme jasnú špecializáciu.“
Zakladatelia Bistra 24 tvrdia, že chcú mať pri tomto biznise možnosť urobiť čokoľvek, no stále s jasným cieľom: variť a robiť veci z úcty k surovinám a z úcty k ich hosťom.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Šéfkuchár Lukáš Kojdiak a Jakub Ptačin spojili svoje sily a peniaze
- V Bratislave si otvorili Bistro 24, v ktorom si dáš jednoduché, no za to chuťovo vyladené jedlo
- V čom spočíva ich unikátnosť?
- Aké jedlo je najžiadanejšie?
- Považujú prácu v gastre za náročnú?
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity