Dáš si tu kávu za 1 euro a letný nealko hit za 6 eur: Zistil som, či stojí „ospevované“ bistro v Bratislave za to
- Z legendárneho pánskeho klubu sa stalo bistro s unikátnym menu v Sade Janka Kráľa
- Novootvorený Ferdinand je dizajnovo pekná prevádzka, z ktorej sa teší aj Matúš Vallo
- Z legendárneho pánskeho klubu sa stalo bistro s unikátnym menu v Sade Janka Kráľa
- Novootvorený Ferdinand je dizajnovo pekná prevádzka, z ktorej sa teší aj Matúš Vallo
V našej novej sérii s názvom Chutná Bratislava ti ukážeme tie najzaujímavejšie, nové alebo špeciálne prevádzky či miesta v našom hlavnom meste Bratislava.
Dnes to bude Ferdinand – bistro v Sade Janka Kráľa v Petržalke, ktoré vzniklo v zrekonštruovaných priestoroch bývalého erotického salóna, ktoré dlho chátrali, v budove, o ktorú sa roky nikto nestaral.
No dnes je to zaujímavý podnik s veľkou otvorenou kuchyňou, kde môžeš sledovať, ako sa pripravuje tvoje jedlo. Majiteľom je Robert Nagy, ktorý vyhral súťaž vypísanú mestom.
My sme si tu objednali dva nealko drinky, a to kombuchu a sakuru. Okrem nich sme ochutnali aj koláčiky. Tejto prevádzke dávame celkové hodnotenie 9 z 10 bodov.
Prišli sme presne o 15.00, keď bohužiaľ zavreli kuchyňu. Preto sme sa rozhodli ochutnať broskyňovú kombuchu a ich nezvyčajnú špecialitu – nealkoholickú Sakuru, ktorej zloženie je biely čaj, Aloe vera, jahoda a ruža.
Chutilo to mega, ale tak prišli sme si dať aj nejaké koláčiky. Dali sme si ich domácu bábovku a čučoriedkový koláč.
Zaujímavé drinky a koláče hodnotím 8 z 10. Celé bistro má veľmi „cool vibe“ aj s týmto komunistickým obrazom a fontánou pred prevádzkou, za čo ich hodnotím 9/10. Staff bol v pohode 10/10. Inak celkovo hodnotím Ferdinanda veľmi pozitívne – 9/10. Pri hodnotení sme nebrali ohľad len na chuť, ale aj na celkový vibe či priestory. Nabudúce určite prídeme ochutnať aj plnohodnotný obed.
A ako tu chutilo ostatným zákazníkom? Tomáš v recenzii píše, že novootvorené bistro ho potešilo pomerne prívetivými cenami jedál.
„Samotný výber trošku oklieštený, ale aspoň si človek vyberie rýchlo a nemusí príliš špekulovať. V ponuke mi možno chýbali zákusky, koláčik ku káve a podobne, keďže podnik nie je určený iba výlučne pre ľudí konzumujúcich na obed/večeru. Z komunikácie obsluhy som, ale pochopil, že časom by sa mala ponuka zlepšiť.“
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Samotné pokrmy boli podľa jeho skúsenosti veľmi chutné.
„Doslova domácke chute s moderným nádychom, čo ma potešilo. Kávička na úrovni popredných bratislavských kaviarní. Pri návšteve treba čakať na usadenie obsluhou, no túto informáciu sa človek pri vstupe nedozvie a väčšina zákazníkov po vstupe dumá, čo spraviť.“ napísal Tomáš.
Sabína hovorí, že na toto bistro zaznamenala aj negatívne recenzie, no je toho názoru, že sa nedá vyhovieť každému, no ona mala pozitívnu skúsenosť.
„Od priestoru cez skvelý staff, milujem, že majú otvorenú kuchyňu. Boli sme tu na raňajky, sladká brioška ma odpálila naspäť do detstva ku krémešom a dukátovým buchtičkám po ochutnaní, ešte tá opečená brioška, aby tam bolo aj chrumkanie. Perfektné, objednali sme si ju ešte raz.“
„Ľadový čaj verím, že nemusí byť každému po chuti, ale pre nás bol výborný, svieži, akurát na tieto horúce letné dni, káva detto. Gravlax zo pstruha bol skvelý taktiež, slaná brioška výborná, omeleta krásne nadýchaná a vláčna. Hocikedy sa vrátim znova, prídem to určite odskúšať aj v čase obeda a v čase večere. Skvelé miesto, celému tímu držím palce, ste super, nenechajte sa nikdy odradiť od toho, čo robíte, ste super.“
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Opačnú skúsenosť mal zákazník Peter, ktorý bistro navštívil v čase obeda.
„Obsluha si nás akoby naschvál nevšímala asi 15 minút, kým sme nezamávali a neboli okríknutí, že o chvíľu. Následne už ale vedeli odnášať taniere, ledva človek stihol dojesť. V tej cenovej hladine bolo obedové menu naozaj slabé. Polievka tak na 5 lyžíc.“
„Ľadový čaj podľa mňa s čajom, ani tým ľadovým, nemal nič spoločné, až pochybujem, že som dostal správny produkt. Najväčší bizár boli však cuketové fašírky, ktoré boli v skutočnosti placky. Mäsové guľky ako-tak ušli, ale zase to meničko nestojí 7 – 8 eur, aby to bolo až takto slabé,“ napísal Peter.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy