Do Bratislavy priniesli poctivé hranolčeky zo sveta a dali zbohom mrazeným polotovarom
- Na ulici si ich kúpiš a rovno aj zješ
- Hranolčeky pritom môžu byť najväčším gastronomickým zážitkom
- Ak nepochádzajú z mrazeného polotovaru, ale sú skutočne poctivé
- Tieto 3 streetfoody vedia ako na to a na hranolčekoch postavili biznis
- Na ulici si ich kúpiš a rovno aj zješ
- Hranolčeky pritom môžu byť najväčším gastronomickým zážitkom
- Ak nepochádzajú z mrazeného polotovaru, ale sú skutočne poctivé
- Tieto 3 streetfoody vedia ako na to a na hranolčekoch postavili biznis
Bramm
Bramm je výsledkom sna troch holandských kamarátov žijúcich v Bratislave. Tradičné vyprážané snacky “z okienok” milujú už od malička. Tieto dobroty nájdeš v Holandsku na každom rohu a sú neoddeliteľnou súčasťou ich kultúry. Samozrejme, že im v ich druhom domove, na Slovensku chýbali. Rozhodli sa priniesť ich k nám a podeliť sa aj so stravníkmi vo Fresh Markete.
Základom Brammu je poctivosť a dôvera. Preto jedlo pripravujú priamo pred tebou od čistenia zemiakov cez krájanie až po dvojnásobné vyprážanie.
Do hranolčekov nepridávajú žiadne nič, čo by tam byť nemalo a vyhýbajú sa aj mrazničkám. Tím Bramm je verný ochucovaniu len morskou soľou, hranolčeky podávajú s omáčkami a chrumkavými croquettes.
Orbis
Prevádzka Orbis už spasila veľa hladných krkov v Bratislave. Ich hranolčeky môžme nazvať pravými belgickými práve preto, že sú z čerstvých zemiakov, zo správnych odrôd, nakrájané na presný rozmer a dvakrát vyprážané na hovädzej masti. Navyše ich ako jedna z mála prevádzok v Európe šúpu ručne.
“Netvárime sa, že sme najväčší experti na jedlo alebo že sme vynašli najzdravší spôsob rýchleho stravovania. Našim základným pravidlom hodnotenia kvality je poctivosť a pomer cena/výkon. Teda tp, ako sa jedlo pripravuje a to, čo dostaneš v porovnaní s tým, koľko za to zaplatíš. Na základe toho si vyberáme aj našich dodávateľov,” povedal zakladateľ Orbisu Vladimír Schmidt pre STARTITUP.
Nice Fries
Ak sa pohybuješ v uliciach Bratislavy a mš nos na dobrý streetfood, zrejme si už zachytil food truck Nice Fries, ktorý staval vždy na rôznych miestach. Stoja pri ňom malí aj veľkí a nečakajú len na hranolky s rôznymi vychytávkami. Ruka v ruke s Nice Fries ide aj Corona, limonády San Pellegrino a Prosecco pre frajerku. Aktuálne má aj kamennú prevádzku, ktorú nájdeš na Panskej ulici v Bratislave.
Nice Fries majú naozaj “šmaky, ktoré ťa chytia za srdce.” Za ich ponuku by sa nemuseli hanbiť ani na street food festivale v New Yorku. Pre vegetariánov tu čakajú napríklad Batatové hranolky s avokádovou omáčkou a volským okom a pažitkou. Pre mäsochtivých zase BBQ pulled pork fries, čiže bravčové trhané pliecko pečené 18 hodín na nízkej teplote preliate ich bbq omáčkou, dozdobené jarnou a marinovanou cibuľkou.