Do Bratislavy prišla z Amsterdamu a otvorila novú cukráreň. Vypredané máva každý deň
- Život v Holandsku vymenila za podnikanie v Bratislave
- Jej dezerty boli žiadané už od prvého dňa otvorenia
- Život v Holandsku vymenila za podnikanie v Bratislave
- Jej dezerty boli žiadané už od prvého dňa otvorenia
27-ročná Michaela Kurajdová je podnikateľka, ktorá v minulosti veľa cestovala, spoznávala svet a rôzne kultúry. Nevyhla sa ani ochutnávaniu nových jedál či dezertov typických pre dané krajiny.
Jej cesta v podnikaní nabrala pomerne netypický smer, viedla zo zahraničia na Slovensko. S jej priateľom sa vrátili z Amsterdamu do Bratislavy, aby mohli byť s rodinou a zrealizovať pre svoju štvrť projekt, ktorý by mnohí ocenili.
Michaela už v čase pred pandémiou uvažovala nad prevzatím jednej existujúcej kaviarne. Chcela vytvoriť prijemné miesto, kde by sa ľudia mohli stretávať a kde by mohla rozvíjať svoje cukrárenské skúsenosti. A tak vznikol projekt s názvom Svet Miriss.
„Ide o koncept kaviarne s cukrárenskou výrobou. Pre mňa je v každom ohľade unikátny. Všetky zákusky si pečiem sama priamo na mieste. Sú to moderné cukrárenské výrobky z vysoko kvalitných surovín. Medzi žiadané stálice zaraďujem vždy niečo nové, pretože ma baví experimentovať. Pečiem i slávnostné torty na špeciálne udalosti, ktoré ozdobujem vlastnou maľbou,“ prezradila nám Michaela.
Zákusky ako umelecké diela
Tvrdí, že každý výrobok z dielne Miriss je malým umeleckým dielom. Podobne je to so specialty kávou, ktorú tu majú od priateľov z piešťanskej pražiarne Concept Coffee Roasters.
„Máme v našom tíme skvelých baristov a v neposlednom rade sme unikátni krásnym interiérom, navrhnutým amsterdamskými dizajnérmi Katarínou Stupavskou a Marcom Bolderheij.“
Celý projekt spolu s tímom financovala pôžičkou od banky. „Každá investícia nesie so sebou isté riziká, ale neskúsiť splniť si svoj sen by bolo asi najväčšou chybou. V súčasnej ekonomickej a geopolitickej situácii je veľmi ťažké určiť návratnosť projektu.“
Michaela tvrdí, že skúsenosť z pandémie ukázala, ako je podnikateľská činnosť citlivá na neovplyvniteľné faktory, akými sú napríklad lockdowny.
„Našťastie sme sa zatiaľ nestretli so žiadnymi vážnymi problémami. Prijala by som snáď jednoznačnejšiu legislatívu pri vybavovaní rôznych povolení.“
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Život v Holandsku vymenila za Bratislavu
- Požičala si v banke a otvorila si cukráreň spojenú s kaviarňou
- Dezerty, ktoré ti tu naservíruje, sú hotové umelecké diela, za ktoré sú ľudia ochotní si aj priplatiť
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom