Do Milána letel na otočku, len aby mal pravé talianske suroviny. Dnes vedie v Bratislave vychytenú reštauráciu
- Andrea Ena pochádza zo Sardínie a v roku 2003 otvoril taliansku reštauráciu v Ružomberku
- O čosi neskôr sa presunul do Bratislavy
- Dnes je reštaurácia U Taliana jedna z najobľúbenejších
- Andrea Ena pochádza zo Sardínie a v roku 2003 otvoril taliansku reštauráciu v Ružomberku
- O čosi neskôr sa presunul do Bratislavy
- Dnes je reštaurácia U Taliana jedna z najobľúbenejších
Talian Andrea Ena pochádza zo Sardínie a na Slovensko prišiel v roku 2003. Dnes je šéfom úspešnej reštaurácie U Taliana. Andrea dnes sám nevie, čo robia Taliani celý deň a kedy vlastne pracujú. „Veľa z nich Slovensko stále považuje za spojené Česko-Slovensko a nevie presne, kde sa na mape nachádza,“ tvrdí Andrea.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Vraví, že Slováci obľubujú taliansku kuchyňu, aj keď ju kedysi nepoznali všetci a talianske potraviny neboli až také dostupné. Aj preto mohol mať jeho nápad taký úspech.
Tí, čo boli s touto kuchyňou už oboznámení, kvôli nej nemuseli cestovať, a zvyšní dostali možnosť zažiť pravú podobu talianskej kuchyne priamo na Slovensku.
Na začiatku mal 5 000 € a otvorenie novej prevádzky nebolo ľahké. Rodičia mu požičali peniaze a Andrea investoval, aby sa biznis rozbehol lepšie. Začínal s jedným čašníkom, on bol v kuchyni a občas mali výpomoc. Niekedy sa však stalo, že do roboty neprišli a Andrea pracoval sám.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Kvalitný personál sa hľadá ťažko
Neskôr už problémom neboli financie, ale zohnať kvalitných ľudí. Potreboval ľudí, ktorí by sa vyznali do talianskej kuchyne, mali cit, a preto Andrea robil od pondelka do soboty.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Večer po práci bol ochotný cestovať do Milána pre suroviny
- Aká reklama je pre podnik tá najlepšia
- Taliani pijú kávu „na stojáka“, Slováci naopak. Ako je to s jedlom
- Prečo dokázala bodovať reštaurácia aj počas koronakrízy
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom