Dočkali sme sa otvorenia terás. Vieš, ktoré podniky ťa už čakajú s prichystanými stolmi a obľúbeným jedlom?
- Slovenské reštaurácie a bistrá vstávajú z popola
- Zákazníkom konečne ponúknu možnosť najesť sa aspoň na terase
- Slovenské reštaurácie a bistrá vstávajú z popola
- Zákazníkom konečne ponúknu možnosť najesť sa aspoň na terase
Vysedávanie na terase obľúbeného podniku už chýbalo snáď každému. Vôňa raňajok či obľúbenej kávy sa opäť vrátila do slovenských ulíc. Konkrétne na ich terasy po tom, ako vláda podobný krok s určitými obmedzeniami odobrila.
Nenechaj si teda ujsť kvalitný obed priamo v tvojej obľúbenej reštaurácii.
Wagamama
Výnimkou pri otváraní terás nie je ani obľúbený podnik Wagamama. „Vieme, že jedlo má v sebe silu na zdvihnutie našej nálady a vášní. Točí sa okolo neho celý náš život. My berieme váš životný štýl seriózne a chceme sa postarať o každého jedného z vás,“ uvádza podnik na svojom webe.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Menu, ktoré reštaurácia ponúka, je inšpirované Japonskom a jeho kultúrou. Ak si milovníkom tejto kuchyne, výber podniku ťa určite nesklame. Okrem toho, že Wagamama ponúka všetky druhy ryžových a rezancových jedál, v ponuke nájdeš aj odborne pripravené ázijské pivá.
V nápojovom lístku nechýbajú čerstvé šťavy, horúce nápoje, víno či saké. Ak sa pýtaš, čo posledný spomenutý pojem znamená, uvedieme ťa do obrazu. Ide o japonský alkoholický nápoj, ktorý sa získava kvasením ryže. Či ťa teda do ulíc Bratislavy prilákal hlad alebo smäd, oboje u nich určite zažehnáš.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Iasai
Ďalším podnikom inšpirovaným Áziou je ten s názvom Iasai. Reštaurácia nadväzuje na úspech sesterskej reštaurácie FOU ZOO a snaží sa priblížiť ľuďom zážitkovú gastronómiu. Prepája ázijské jedlá s tými slovenskými, vďaka čomu majú ľudia možnosť ochutnať, čo nikdy predtým neokúsili.
„IASAI food bar prináša ázijskú kuchyňu všetkým milovníkom jedla, ktorý si rovnako radi užívajú atmosféru jeho prípravy. V historickom centre Bratislavy tak majú možnosť v interakcii s kuchárom sledovať, ako priamo pred ich očami vznikajú porcie s fantastickou chuťou,“ uvádza podnik.
Hneď pri otvorení terás zákazníkom odporučili, aby si vzhľadom na obmedzený počet povolených hostí stôl radšej vopred rezervovali.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
THeMA
„Hurá. Je to tu! Čapované v skle či jedlo na tanieri sa konečne stane realitou! Budeme radi, ak nás opäť po čase navštívite a vychutnáte si tak dobré jedlo na našej teraske,“ objavilo sa aj na sociálnej sieti bratislavského podniku THeMA.
Medzi najobjednávanejší pokrm v tomto podniku patria nachos. Teda, aspoň tomu nasvedčujú ich štatistiky z roku 2019. Nachos sa totiž v obľúbenosti dostali na druhé miesto.
Ak si chceš aspoň chuťou pripomenúť zahraničie, stav na tento mexický skvost. V špeciálnej ponuke Themy nájdeš aj cviklové rizoto či klasickú žemľovku. Nech už sa prikláňaš ku ktorejkoľvek možnosti, pri najbližšom výbere reštaurácie si spomeň aj na túto alternatívu.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Brixton House
K otvoreniu terás sa pridáva aj obľúbený bratislavský Brixton House. Ten posedenie pred podnikom sprístupní až 28. apríla. Na dobré sa však oplatí čakať.
Ak patríš k tým, ktorí preferujú väčšie porcie pred menšími, tento podnik ťa jednoznačne nesklame.
Kuchári ti pripravia napríklad klasiku akou je grilované kurča na drevenom uhlí či vegánsky Buddha Bowl. Ak sa budeš cítiť dostatočne zasýtený, môžeš sa ráno cestou do práce staviť po ich vitamínové bomby v podobe shotov.
Ponúknu ti zázvorový na imunitu či zelený detox z odšťaveného špenátu, jablka, zázvoru aj uhorky. Nejde o nakúpené produkty, ale o nápoje, ktoré sú vždy čerstvo pripravené priamo v podniku. Ak budeš z rána potrebovať dobiť energiu, nechaj si šťavu načapovať do sklenenej fľašky.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Loove by Vegana
„Keďže sme posledné mesiace fungovali hlavne na rozvozoch, dlho sme premýšľali, ako najlepšie pripraviť prevádzku na to, aby sme nechali aj rozvozy, aj pridali servírovanie na taniere. Po dlhom zvažovaní sme sa rozhodli obnoviť ponuku na bufetovom stole. Dúfame, že to bude krôčik k vráteniu sa do pôvodnej prevádzky, čo si všetci veľmi prajeme,“ informovala Vegana na svojom profile.
Ak patríš vegánom, ktorí si radi vychutnajú slovenskú klasiku v podobe halušiek či rezňa, zavítaj práve sem. V menúčku sa objavuje okrem zemiakových halušiek s kyslou kapustou a tofu slaninkou objavuje aj vegánska alternatíva cigánskej.
Podnik nezabúda ani na milovníkov sladkých obedov, ktorým ponúka tradičné šúľance s makom či waffle s ovocím.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
FACH
Stoly, stoličky a teplé deky ťa už čakajú aj pred podnikom FACH. „V ponuke nášho Bistra nájdete poctivé, sezónne jedlá pripravené s dôrazom na kvalitu a pôvod surovín. Vychutnáte si tak dobré raňajky, obed aj večeru,“ hovoria.
Spomínané však nie je jedinou súčasťou ponuky. Z bistra si totiž okrem zdravého a chutného obeda môžeš odniesť aj kváskové chleby zo špaldy alebo orechov. Klasikou podniku sú aj kváskové bagety či sladké škoricové a kardamónové drdoly.
Ak si si obed uvaril doma, terasu podniku môžeš navštíviť aspoň kvôli kvalitnej káve. Na mlynčekoch sa im strieda ponuka od rôznych lokálnych aj zahraničných pražiarov výberovej kávy.
Na záver by bolo v súvislosti s Fachom takmer hriechom nespomenúť ich Juice shop, ktorý ponúka za studena lisované šťavy, čerstvé smoothies a koncentrované elixíry, ktoré ťa okamžite dobijú energiou.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Roxor BRGR & BEER
Náš zoznam by nebol úplný, ak by sme nespomenuli klasiku mnohých Bratislavčanov, ktorou je Roxor BRGR & BEER. Pivo s burgerom si u nich vychutnáš na krytej terase, v ktorej je k dispozícii osem stolov.
Ako sami uvádzajú, rezervácie nerobia, nakoľko predpokladajú, že počet miest bude dostačujúci. Je vôbec nutné opisovať ponuku tohto podniku? Predpokladáme, že je mnohým dávno známa.
„Mäso máme priamo z farmy, sami si ho dočisťujeme a melieme niekoľkokrát denne priamo na prevádzke. Hranolčeky sú zo zemiakov, ktoré denne čistíme, ručne krájame a dvakrát vysmážame. Omáčky vyrábame ručne, metličkou, tiež u nás v kuchyni. Uhorky si nakladáme každý tretí deň. Žemle sú od pekárky Baši s kravským maslom, mliekom a sezamom,“ informuje Roxor.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Čítajte viac z kategórie: Zo Slovenska
Zdroje: Wegamama, Iasai, thema, brixton house, loove.vegana, Roxor BRGR & BEER