Dosť bolo nudných cateringov. Barbora s rodinou ponúkajú služby, aké u nás nemajú obdoby

  • Barbora sa rozhodla pre biznis v gastre
  • Na jej cateringy sa len tak niekto nechytá
Barbora Belanova
Barbora Belanová
  • Barbora sa rozhodla pre biznis v gastre
  • Na jej cateringy sa len tak niekto nechytá

Barbora Belanová stojí za rodinným podnikom, ktorý robí naozaj pompézne cateringy. Nerozprávame sa tu o nejakých trápnych nerezových nádobách, kde sú poukladané vysušené rezne a k tomu si naberieš nestarnúcu klasiku – kopček hranolky, kopček ryža.

Pôvodne chcela Barbora spolu s rodinou otvoriť reštauráciu, to však nevyšlo pre pandémiu. Svojho sna sa vzdať nechcela a vnímala dopyt na trhu s cateringom.

„Ten catering je všade rovnaký, všade sa ponúka to isté a hlavne to všade vyzerá rovnako. Chceli sme niečo lepšie. Nielen mladí ľudia už teraz hľadajú jedlo, ktoré na tom tanieri aj dobre vyzerá. Samozrejme, nejde len o to. Keď ucítia tú čerstvosť a kvalitné suroviny, tak jednoducho pochopia, kde je tá skutočná kvalita,“ hovorí Barbora. 

Fine dining v cateringu

Keď človek zažije služby, ktoré Barbora ponúka, tak by mohol celkom isto povedať, že ide o „fine dining“ v cateringu.

Čo nejedného klienta hneď upúta, je práve už spomínaná čerstvosť. Pri klasických švédskych stoloch je bežné mať na ohreve nerezové gastronádoby a jedlo, ktoré tam leží aj niekoľko hodín. Na tie v tomto prípade zabudni.

Teplé jedlá, ako napríklad mäso, sú pripravované na mieste vďaka ich grillmajstrovi. 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Chef Barbora Belanová (@chef_barbora_belanova)

Keď už sme začali s tým mäsom… Ako vieš povedať, že si bol na dobrej svadbe? No predsa dobrá svadba je tam, kde dostaneš okrem zábavy aj riadnu porciu vyzretých steakov z lokálnej produkcie farmy Pavlické stejky.

Sezónnosť, lokálnosť, čerstvosť

Menu je podľa Barbory prispôsobené tak, aby odzrkadľovalo aj dané obdobie. Môžeme sa teda rozprávať o tom, že sa prepojili 3 aspekty – sezónnosť, lokálnosť, čerstvosť.

Tieto aspekty často nedokážu zvládnuť ani niektoré veľké reštaurácie, preto je obdivuhodné, že to ide v prípade cateringu. Za eventom dokonca vedia vycestovať v podstate kamkoľvek a takmer žiadna lokalita pre nich nie je výzvou, ktorú by nezvládli. 

Naozaj skvelou správou je, že si na svoje prídu aj ľudia s akoukoľvek špeciálnou diétou. Vedia si poradiť s vegánskymi, vegetariánskymi jedlami, ale ani bezlaktózové či bezlepkové nie sú výnimkou. 

steaky na grille
zdroj: Barbora Belanova

„V dnešnej dobe sa už nájde skutočne na každej svadbe aspoň jeden človek so špeciálnou stravou. Preto sa pýtame hneď na konzultáciách pred samotným eventom aj na týchto ľudí, nech má zážitok naozaj každý,“ dodáva Barbora.

Vec, ktorá zaujíma asi každého, je cena. Na naše počudovanie, pri kvalite, akú ponúkajú, je cena naozaj minimálna. Barbora prezradila, že sa začína na približne tých 100 až 110 eurách za osobu.

Samozrejme sa to odvíja aj od zvolených možností a počtu hostí. Chápe, že niekedy si človek nemôže dovoliť drahší catering, a preto je počas konzultácií pripravená trochu okresať samotné menu, aby sa zmestili do nižšieho rozpočtu. 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Chef Barbora Belanová (@chef_barbora_belanova)

Prezradila nám aj plány do budúcnosti. Okrem toho, že chcú stále napredovať a zlepšovať svoje služby, tak chystajú aj čosi viac. Pokiaľ zvažuješ svadbu, tak sa priprav na to, že sa chystajú otvoriť vlastný priestor, kde by samotné svadby mohli prebiehať. Zároveň by sa však vytvorila aj samostatná reštaurácia.

Najnovšie videá

Trendové videá