Ema a Bohuš mieria s farmárskou pekárňou k tržbám 500-tisíc eur: Pracujeme 7 dní v týždni, začíname pred polnocou
- Netradičná pekáreň Poem v Piešťanoch spája pekárske remeslo s vlastným chovom sliepok a pestovaním surovín
- Za úspešným konceptom stoja mladí podnikatelia
- Netradičná pekáreň Poem v Piešťanoch spája pekárske remeslo s vlastným chovom sliepok a pestovaním surovín
- Za úspešným konceptom stoja mladí podnikatelia
V srdci kúpeľného mesta Piešťany na Winterovej ulici vznikol jedinečný koncept pekárne, ktorý spája tradičné pekárske remeslo s farmárčením. Za projektom Poem stojí mladá podnikateľka Ema Dobrodenková spolu s priateľom Bohušom Pekym, ktorí si spoločne plnia svoj sen.
„Pečenie ma vždy bavilo a videla som v tom svoju budúcnosť,“ hovorí Ema, ktorá pred založením vlastnej pekárne nazbierala cenné skúsenosti v Edinburghu. Tam pracovala vo viacerých výrobách a má za sebou štúdium základnej patisserie. Jej partner Bohuš zase získal osemročné skúsenosti v konvenčnej miestnej pekárni.
„Skúsenosti aj výučba sú samozrejme obrovskou výhodou, ale na to, čo robíme a koľko odrobíme denne, musíme byť hlavne nadšenci. Vždy to hovorím aj na pohovoroch, podmienka je jedna, musí Vás to baviť.“
Unikátnosť ich projektu spočíva v prepojení pekárne s ekologickým chovom sliepok v mobilných kurínoch, pestovaním lieskových orechov, kvetov či ovocia.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Ako spojili poľnohospodárstvo s pekárňou?
- Koľko eur ich to stálo?
- Prečo sa rozhodli riskovať napriek strachu z neúspechu?
- Čím sa táto pekáreň odlišuje od konkurencie?
- Prečo ich najdrahší produkt stojí 5,50 eur?
- Akú radu má Ema pre začínajúcich podnikateľov?
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom