Epické podniky v Košiciach, ktoré ťa presvedčia, že na východe naozaj niečo je
- Tvrdenie, že na východe Slovenska nič nie je, vyvracia košická gastro scéna
- Nájdeš medzi nimi aj chránenú dielničku s kaviarňou a cukrárňou
- Tvrdenie, že na východe Slovenska nič nie je, vyvracia košická gastro scéna
- Nájdeš medzi nimi aj chránenú dielničku s kaviarňou a cukrárňou
Dobré Bistro
Aj keď sa volajú Dobré Bistro, mnohí Košičania, ale aj turisti by ho radi skôr volali Výborné Bistro. Ide o podnik, kde je kvalita absolútne na prvom mieste.
Hneď za kvalitou sa blíži aj kombinácia chutí a celkovo vyladené menu, ktoré ti ponúkne naozaj neobyčajný zážitok z tvojho obeda. Okrem hlavných jedál ponúkajú aj skvelé raňajky. Medzi zaujímavosti patrí, že sú prvým košickým bistrom, ktoré si začalo pripravovať aj vlastnú granolu.
Na výber v jedálnom lístku máš dennú ponuku, ktorá ti každý deň prinesie niečo neobvyklé, na čo sa môžeš tešiť. Taktiež nesmie chýbať sezónne menu, kde sa prebojovali skutočné stálice, ako napríklad krémové zeleninové polievky alebo kari rezance s morčacím mäsom.
Ako sme už spomínali, tak kvalita jedla je pre nich alfou a omegou. Preto sa rozhodli pri prípravách jedál používať iba olej z hroznových jadier, kokosový alebo panenský olivový olej.
V ponuke majú aj kvalitné dezerty z poctivých surovín, ktoré pre teba pripravujú v bezlepkovej, bezlaktózovej, vegánskej forme alebo dokonca dezerty podľa raw filozofie.
K skvelému koláčiku nesmie chýbať ani vyhrotená káva. Ak si dostal chuť na akúkoľvek mliečnu kávu, tak by si mal vedieť, že ti ju vedia pripraviť v bezlaktózovej verzii, z mandľového mlieka. Snažia sa rozvíjať kultúru kávy, preto servírujú iba espresso zo 100 % arabiky zo slovenských pražiarní.
Bakoš Bistro
Bakoš bistro sa stalo skutočným unikátom Košíc a zapísalo sa do pamäti každého, kto v tomto projekte bol či už na romantický alebo aj pracovný obed.
Za celým podnikom stoja traja majitelia, ktorí sa rozhodli trošku rozbúrať gastro scénu v Košiciach a priniesť niečo nové. Na vstupnú investíciu sa museli z úverov poskladať približne 80-tisíc eur. Teraz však môžeme tvrdiť, že sa im tento risk naozaj vyplatil.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Kvalita surovín je pre nich priorita, aj preto podporujú lokálnych farmárov a malých podnikateľov. „Je však náročné zohnať všetky suroviny na Slovensku, preto mnohokrát siahame aj po zahraničných výrobkoch,“ tvrdí jeden z majiteľov v našom predošlom článku.
Ak sa pozrieme na ich menu, tak pochopíme, že ide prevažne o tradičné jedlá, ktoré sú prevedené v modernom šate. Nemusí však ísť len o slovenské tradičné jedlá, ale chalani z Bakoš Bistra inklinujú skôr k ázijským fúziám a nechýba ani Taliansko. Dôležité je dodať to, že im to vychádza na výbornú.