Expert na kávu Holiš: Takto zistíš, že v kaviarni nerobia kávu poctivo
- Hosťom rozhovoru je Oldřich Holiš, barista, lektor a odborník na prípravu a degustáciu kávy
- Poradí ti 3 spôsoby, akými si vieš spraviť doma skvelú kávu bez drahého espresso stroja
- Piccollo, veľké presso, bazén, Tatry. Poznáš správnu terminológiu objemu porcie kávy?
- Hosťom rozhovoru je Oldřich Holiš, barista, lektor a odborník na prípravu a degustáciu kávy
- Poradí ti 3 spôsoby, akými si vieš spraviť doma skvelú kávu bez drahého espresso stroja
- Piccollo, veľké presso, bazén, Tatry. Poznáš správnu terminológiu objemu porcie kávy?
Hosťom rozhovoru je Oldřich Holiš, barista, lektor a trojnásobný majster Česka v Junior Majster Kávy.
Podelí sa o svoje bohaté skúsenosti v kávovom biznise a prezradí, ako si môžeš aj počas pandémie vychutnať kvalitnú a chutnú kávu doma. Aké techniky sa dajú použiť a ktorá z nich má najlepšiu chuť? Pri výbere automatických kávovarov by si určite nemal šetriť. Odrazí sa to na kvalite kávy.
Veľkou pomôckou je aj mlynček na kávu. Po namletí by si ju mal spotrebovať do 3 až 5 dní. Ako rozpoznať, že ti v kaviarni vedia pripraviť kvalitnú kávu? Prezrádzajú to detaily, ktoré si môžeš všimnúť hneď po príchode alebo priamo v nápojovom lístku.
Piccolo, presso, espresso či cappuccino. Vieš ktoré z nich je správne a ktoré vlastne ani neexistuje? Ako správne kávu pripraviť a aký je rozdiel medzi kávou arabica a robusta? To všetko a ešte viac sa dozvieš v Startitup Diskusnom Klube so Šimonom Žďárským.
Čítajte viac z kategórie: Zo Slovenska