FOTO: Oddnes si môžeš nakúpiť v nových remeselných potravinách finančného žraloka Tkáča. Sú celkom iné, než by si čakal
- Dnes prebehlo slávnostné otvorenie novej značky potravín
- Potraviny Od našich majú spríjemniť bežné nakupovanie obyvateľom Devína
- Zároveň majú zabezpečiť prísun financií do fondu, z ktorého sa bude mestská časť zveľaďovať
- Dnes prebehlo slávnostné otvorenie novej značky potravín
- Potraviny Od našich majú spríjemniť bežné nakupovanie obyvateľom Devína
- Zároveň majú zabezpečiť prísun financií do fondu, z ktorého sa bude mestská časť zveľaďovať
Len nedávno sme ťa informovali, že spoluvlastník spoločnosti J&T, milionár Patrik Tkáč má s bratislavskou mestskou časťou Devín naozaj veľké plány. Jeden z jeho čerstvých plánov je otvorenie Potravín od našich.
Dlho očakávaná prevádzka na Devíne otvorila svoje brány dnes 2. novembra. Otvorené bude už pravidelne od pondelka do piatka, v čase od 7:00 do 20:00. V sobotu tu môžeš nakúpiť od 7:00 do 18:00.
Aj keď je v rámci projektu všetko pripravené, Patrik Tkáč objasňuje, že niektoré služby budú aj tak nabiehať priebežne. Registrovaných klientov prosí, aby si cca. dva týždne odkladali účtenky, a to kvôli evidencii nákupov a výplate vernostného bonusu. „Ak je vám to tak lepšie, nechajte pokladničný lístok pokladníčke a napíšte naň telefónne číslo,“ hovorí majiteľ.
Spustené je už aj testovanie nočného prístupu do potravín, a to pre všetkých registrovaných zákazníkov. Tí si tu tak môžu nakúpiť pokojne aj o druhej v noci.
Pri vstupe do prevádzky sa nachádza digitálny kiosk, v ktorom sa jednoducho zaregistruješ. Tkáč vysvetľuje, že registrovaní zákazníci dostanú okrem množstva iných služieb a výhod automaticky aj 5 % odmenu.
Súčasťou celého konceptu je taktiež prémiová vínotéka s približne 1 500 druhmi vína, ktorá bude patriť medzi jedny z najväčších na Slovensku.
Tu to ale nekončí, vínotéka sa bude môcť pochváliť hneď niekoľkými špecifikami, aké by si inde hľadal len márne. Okrem iného ti tu pri výbere produktov bude asistovať robot s umelou inteligenciou.
„Môže sa stať, že niektoré fľašky, ktoré nemajú cenu ešte nie sú zavedené do systému. Taktiež vinárske doplnky sú vystavené, ale štítky dostanú až dnes, zajtra, poprosíme o trpezlivosť. Kvôli sviatkom nebude ešte všetok zmýšľaný tovar. Kto bude náhodou sklamaný výberom, tak dajte druhú šancu po doplnení koncom týždňa, ale ja som bol šťastný už teraz,“ tvrdí majiteľ a milionár.
Práve dnes do potravín dorazila aj jedna z veľkých dodávok vína z francúzskeho Bordeax. V drevených krabiciach sa nachádzajú výberové vína všetkých cenových kategórií.
„To víno pochádza priamo bez priekupníkov z Bordeaux. To víno urobilo v svojom živote len jednu jedinú cestu. Takého vína je na svete málo, lebo väčšina cestuje hore dole po celom svete, kým si nájde svojho finálneho zákazníka. Prakticky všetko víno z Bordeaux od ročníka 2015 bude v Potravinách od našich dovezené takýmto spôsobom.“
Vysvetľuje, že väčšina týchto vín je určená na okamžité pitie, ale každé z nich vydrží a bude zrieť minimálne 10 až 100 a viac rokov. Zdá sa, že o záujem ľudí o nový projekt nie je núdza. V piatok 29. októbra už fungovala aj skúšobná prevádzka.
Počas tohto dňa navštívilo potraviny 252 zákazníkov, ktorí v priemere nakúpili tovar za 15,84 eur, tržby predajne sa pohybovali okolo 4 000 eur a do devínskeho fondu tak odišlo približne 100 eur.
„Len na príklad. Keby 700 domácností z Devína minulo priemerne 16 eur denne (500 eur mesačne) na nákup v Potraviny od našich, tak fond za rok získa pre rozvoj Devína viac ako 100-tisíc eur. Rovnakú sumu by si rozdelili klienti podľa výšky svojich nákupov pri (veríme) porovnateľných cenách s inými obchodmi.“
Tvoria ich ľudia
V súvislosti s novými potravinami treba spomenúť aj meno Daniel Tilinger. Je šéfom projektu vznikajúcej reštaurácie na Devíne, ktorej otvorenie je naplánované na približne koniec roka 2022.
Daniel pochádza z Obce Dolné Saliby ( Galanta), pôsobil vo viacerých významných gastro projektoch vrátane hotela Kempinski v Tatrách. Skúsenosti má aj z viacerých významných reštaurácií v Londýne, a to z podniku Gordona Ramseyho. Aktuálne a zrejme aj na dlho zakotvil práve na Devíne.
„V projekte Potraviny od našich pomáhal s celým konceptom, viedol celý projekt pekárne vrátane nájdenia šéf pekára Davida. Zároveň je veľkým znalcom syra a iných delikates, ktoré osobne vyberal a školil personál. Díky, Daniel, za všetku invenciu a energiu vloženú do tohto projektu. V Potraviny od našich chceme, aby všetko malo svoj príbeh. Každý príbeh je spojený s ľuďmi.“
Členkou tímu je napríklad aj Janka Šmondrková, ktorá je vyštudovaná policajtka zo Žiliny, dlho žila v Žiari nad Hronom a teraz je telom aj dušou Devínčanka.
Práve ona pred tromi rokmi prešla počas roka a pol vďaka spolupráci s manažmentom Terno a Kraj všetkými pozíciami, aby mohla viesť aj tento nový projekt.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy
Zdroj: Potraviny od našich