FOTO: Podzemná reštaurácia ako z New Yorku. Nový podnik v Košiciach ponúka najkvalitnejšie mäso sveta

  • Nový podnik v Košiciach v štýle amerického streetu
  • Unikátne prostredie ťa vtiahne do iného sveta
Nový podnik v Košiciach
FREYM – City bistro & Cocktail bar archív Michaela Pariľáková
  • Nový podnik v Košiciach v štýle amerického streetu
  • Unikátne prostredie ťa vtiahne do iného sveta

Hlavná ulica v Košiciach sa rozšírila o nový kulinársky prírastok, ktorý sľubuje netradičný zážitok. Podnik FREYM, konkrétne nachádzajúci sa na Hlavnej 122/23, ponúka Košičanom, ale aj turistom vstup do takzvaného sveta amerického streetu. Unikátne prostredie okamžite vtiahne hostí do tohto sveta. Temnejšie osvetlenie a netradičný dizajn vytvárajú atmosféru ako z newyorského podzemného klubu.

Nový podnik ponúka viac ako len jedinečnú atmosféru. Či už si fanúšikom neobvyklých kombinácií, alebo sa len chceš nechať prekvapiť kreativitou kuchárov, táto reštaurácia dokáže zaujať jedlom, ale aj celkovým zážitkom. V tomto článku sa dočítaš, ako na nás podnik zapôsobil a aké pokrmy a nápoje má vo svojej bohatej ponuke.

FREYM – City bistro & Cocktail bar

Táto prevádzka ma zaujala ešte pred samotným otvorením, aj keď som spočiatku netušila, o čo pôjde. Keď som sa prechádzala po hlavnej ulici v Košiciach, moju pozornosť strhlo tajomné okno, ktoré bolo polepené zaujímavou grafikou. Bol na ňom „strašidelný kuchár“. Najprv som si myslela, že pôjde o nejaký escape room alebo tetovacie štúdio, ale opak bol pravdou. Podnik FREYM bol oficiálne otvorený počas letného obdobia a ja som vedela, že sa tu raz určite zastavím.

Hlavná ulica v Košiciach sa rozšírila o nový gastroklenot

Už pri vstupe do miestnosti ma zaujalo prostredie podniku. Keďže mám rada umenie, rozhodne oceňujem dizajnový nápad, ktorý sa nachádza v interiéri. Od veľkých farebných svetiel cez kreatívne obrazy až po nástenné maľby. V bistre sa taktiež nachádza v niektorých častiach aj neobvyklé sedenie v podobe závesných hojdačiek. Musím uznať, že dokonca aj samotná toaleta je miestom prepracovaného dizajnu.

Oficiálna stránka podniku uvádza: „Naša filozofia je jednoduchá – veríme v čerstvosť, kreativitu a dokonalosť každého detailu. Každý tanier je nielen jedlom, ale aj zážitkom, kde sa stretáva precízna technika s vášnivým prístupom k vareniu a umeniu.“

Viac sa dozvieš na ďalšej strane >>>

Kulinársky zážitok

Podnik sme navštívili vo večerných hodinách a náš kulinársky zážitok bol sprevádzaný mixom živej hudby od DJ-a. Objednali sme si jednu pizzu a pinsu. Pinsa je obdoba klasickej pizze. Namiesto okrúhleho tvaru je oválna a jej chuť nás naozaj príjemne prekvapila. Cesto je nadýchané a ľahšie ako klasické, no zároveň chutí sýtejšie a jemne chrumká.

Základom bola bryndza, ktorú dopĺňali pancetta, lahôdková a fritovaná cibuľka. Pizzu sme si dali s chorizom, gorgonzolou a nakladanou cibuľou. V jedálnom lístku je pri každej pizzi alebo pinse uvedený odporúčaný drink.

V lístku sa taktiež píše, aký je hlavný rozdiel medzi pizzou a pinsou. Pizza sa pečie pri vysokých teplotách kratší čas na rozdiel od pinsy, ktorá sa pečie na nižších teplotách dlhší čas. Suroviny sa na ňu ukladajú až tesne pred úplným dopečením.

Tieto pokrmy sa podávajú v nedeľu a štvrtok od 11.00 do 21.30 a v piatok až sobotu od 11.00 do 23.30.

Bistro a bar, samozrejme, neponúkajú len pizzu alebo pinsu. V jedálnom lístku nájdeš kopec zaujímavých jedál. Mňa konkrétne zaujalo, že majú v ponuke steak z japonského wagyu. Malo by ísť o jedno z najkvalitnejších a najdrahších mias na svete. Hodnota steaku v reštaurácii je 111 eur. K mäsu je na výber viac príloh: hubové ragú, demi glace omáčka alebo bylinkové maslo, baby zemiaky alebo zemiakové hranolčeky a grilovaná zelenina alebo miešaný zeleninový šalát.

Vo FREYM sa naje každý. Majú bohatú ponuku jedla od raňajok cez snacky až po burgery či cestoviny. Kompletný jedálny lístok nájdeš na ich webovej stránke.

Drinky a nápoje 

Čo sa týka drinkov a nápojov, tie sa menia podľa sezóny. Momentálne sú v podniku jesenné a zimné drinky. Kreativite sa medze nekládli ani pri ich názvoch. Nájdeš tu napríklad Reklamačnú piňakoládu, Poslovenštené negroni, Pikantnú krásku či Vanilkové nebo a mnoho ďalších.

Káva, ktorú ponúkajú, pochádza od slovenského dodávateľa z Prešova KAAN Roastery. Základná zmes, ktorá sa používa na espresso, je zložená z arabicy z Brazílie a robusty z Indie v pomere 80/20. Výberová káva sa mení podľa aktuálnej ponuky z pražiarne.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FREYM | City bistro & Cocktail bar (@freym.kosice)

Na záver by som dodala, že ak sa náhodou chystáš navštíviť tento podnik, najprv si zarezervuj stôl prostredníctvom webovej stránky, aby sa ti nejaký ušiel. 

Podnik je otvorený:

  • pondelok až štvrtok od 7.30 do 0.00
  • piatok od 7.30 do 2.00
  • sobotu od 9.00 do 2.00
  • nedeľu od 9.00 do 0.00

Podniku FREYM – City bistro & Cocktail bar dávam päť hviezdičiek z možných piatich a určite sa sem ešte niekedy vrátim.

  • Hodnotenie od ľudí: 4,8/5 (215 recenzií)

Čítajte viac z kategórie: Food biznis

Zdroje: Freym , Instagram 

Najnovšie videá

Trendové videá