FOTO: Podzemná reštaurácia ako z New Yorku. Nový podnik v Košiciach ponúka najkvalitnejšie mäso sveta
- Nový podnik v Košiciach v štýle amerického streetu
- Unikátne prostredie ťa vtiahne do iného sveta
- Nový podnik v Košiciach v štýle amerického streetu
- Unikátne prostredie ťa vtiahne do iného sveta
Kulinársky zážitok
Podnik sme navštívili vo večerných hodinách a náš kulinársky zážitok bol sprevádzaný mixom živej hudby od DJ-a. Objednali sme si jednu pizzu a pinsu. Pinsa je obdoba klasickej pizze. Namiesto okrúhleho tvaru je oválna a jej chuť nás naozaj príjemne prekvapila. Cesto je nadýchané a ľahšie ako klasické, no zároveň chutí sýtejšie a jemne chrumká.
Základom bola bryndza, ktorú dopĺňali pancetta, lahôdková a fritovaná cibuľka. Pizzu sme si dali s chorizom, gorgonzolou a nakladanou cibuľou. V jedálnom lístku je pri každej pizzi alebo pinse uvedený odporúčaný drink.
V lístku sa taktiež píše, aký je hlavný rozdiel medzi pizzou a pinsou. Pizza sa pečie pri vysokých teplotách kratší čas na rozdiel od pinsy, ktorá sa pečie na nižších teplotách dlhší čas. Suroviny sa na ňu ukladajú až tesne pred úplným dopečením.
Tieto pokrmy sa podávajú v nedeľu a štvrtok od 11.00 do 21.30 a v piatok až sobotu od 11.00 do 23.30.
Bistro a bar, samozrejme, neponúkajú len pizzu alebo pinsu. V jedálnom lístku nájdeš kopec zaujímavých jedál. Mňa konkrétne zaujalo, že majú v ponuke steak z japonského wagyu. Malo by ísť o jedno z najkvalitnejších a najdrahších mias na svete. Hodnota steaku v reštaurácii je 111 eur. K mäsu je na výber viac príloh: hubové ragú, demi glace omáčka alebo bylinkové maslo, baby zemiaky alebo zemiakové hranolčeky a grilovaná zelenina alebo miešaný zeleninový šalát.
Vo FREYM sa naje každý. Majú bohatú ponuku jedla od raňajok cez snacky až po burgery či cestoviny. Kompletný jedálny lístok nájdeš na ich webovej stránke.
Drinky a nápoje
Čo sa týka drinkov a nápojov, tie sa menia podľa sezóny. Momentálne sú v podniku jesenné a zimné drinky. Kreativite sa medze nekládli ani pri ich názvoch. Nájdeš tu napríklad Reklamačnú piňakoládu, Poslovenštené negroni, Pikantnú krásku či Vanilkové nebo a mnoho ďalších.
Káva, ktorú ponúkajú, pochádza od slovenského dodávateľa z Prešova KAAN Roastery. Základná zmes, ktorá sa používa na espresso, je zložená z arabicy z Brazílie a robusty z Indie v pomere 80/20. Výberová káva sa mení podľa aktuálnej ponuky z pražiarne.
View this post on Instagram
Na záver by som dodala, že ak sa náhodou chystáš navštíviť tento podnik, najprv si zarezervuj stôl prostredníctvom webovej stránky, aby sa ti nejaký ušiel.
Podnik je otvorený:
- pondelok až štvrtok od 7.30 do 0.00
- piatok od 7.30 do 2.00
- sobotu od 9.00 do 2.00
- nedeľu od 9.00 do 0.00
Podniku FREYM – City bistro & Cocktail bar dávam päť hviezdičiek z možných piatich a určite sa sem ešte niekedy vrátim.
- Hodnotenie od ľudí: 4,8/5 (215 recenzií)