„Hlúposť.“ Gastroexpert zotrel Dankovo „národné menu“. Podľa budúceho ministra Keketiho išlo o humor
- Po politickom comebacku Andreja Danka sú médiá plné jeho ideových perál
- Na gastrokonferencii HORECA tak napríklad vyrukoval so snom o „národnom menu“
- Po politickom comebacku Andreja Danka sú médiá plné jeho ideových perál
- Na gastrokonferencii HORECA tak napríklad vyrukoval so snom o „národnom menu“
Andrej Danko je späť v parlamentnej politike len niekoľko týždňov, no jeho myšlienkové perly už plnia titulky médií. Po novom sa tak chopil slova na gastrokonferencii HORECA v Šamoríne.
Ten za niekoľko minút vyrukoval s viacerými ideami týkajúcimi sa najmä pripravovaného ministerstva cestovného ruchu a niektoré nápady už stihli obletieť slovenský internet a sociálne siete.
Konkrétne tak ide najmä o nápad s tzv. „národným menu“. Startitup zisťoval, či podobná idea je na Slovensku zrealizovateľná a čo na Dankovu čerstvú gastrovíziu hovoria experti, ale aj budúci šéf novovytvoreného ministerstva cestovného ruchu.
Danko o „národnom menu“, ale aj o „idiotoch“
„Ak niekto dneska bude hovoriť, že cestovný ruch nie je budúcnosť, tak je pre mňa idiot. Ešte raz, a povedal som to nahlas, ak nebude takáto príležitosť a my ju premárnime, tak neviem kto, s akou politickou silou, takéto ministerstvo zavedie. To ministerstvo je pre vás,“ adresoval priamo šéf národniarov na konferencii New normal po 30 rokoch transformácie turizmu.
Narážal tak na vznik nového ministerstva cestovného ruchu. To bude mať pod palcom SNS a fungovať by malo od nového roka.
Danko taktiež počas gastroakcie prízvukoval, že by v budúcnosti chcel hovoriť aj o oprave hotelových zariadení a penziónov, ale aj o inštitúte rodinných hotelov a umožniť zrýchlené odpisy pri investíciách do rekonštrukcií. Danko sa tak v otázke cestovného ruchu inšpiroval aj našimi susedmi.
Čerstvý podpredseda Národnej rady taktiež podčiarkol, že sa bude usilovať o prehľadnejší systém v cestovnom ruchu. Ilustroval to napríklad s rakúskou hotelovou recepciou, na ktorej by sa mal zákazník dozvedieť základné informácie o fungovaní hotela, ale aj o regionálnych atrakciách a turistických možnostiach.
„Potrebuje dobrú kuchyňu, v ktorej sa musíme ako štát rozprávať, povedzme, o národnom menu,“ prišiel s nápadom Danko. Za príklad dával práve Rakúsko.
„Aby sme zjednotili receptúry, aby sme zjednotili lístky, aby sme v každej kuchyni nevarili niečo iné. Veď vám to bude šetriť náklady,“ pokračoval v myšlienke Danko.
Práve idea „národného menu“ takmer ihneď zaplavila slovenský online priestor a okrem vtipov na Dankovu adresu sa začalo aj polemizovať nad reálnosťou samotného nápadu. Startitup zisťoval, či by sa podobná idea uplatnila v praxi, alebo ide skrátka len o ďalší z kurióznych nápadov šéfa národniarov.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Andrej Danko po svojom comebacku do NR SR vyrukoval s kurióznym nápadom zaviesť tzv. národné menu
- Startitup zisťoval, či je podobný nápad realizovateľný v praxi
- Budúci minister cestovného ruchu Dušan Keketi pre Startitup okomentoval Dankov nápad poriadne svojsky
- Vydavateľ bedekra Gurmán a gastroexpert Radoslav Nackin označil podobný nápad za hlúposť
- Podľa gastroexperta neexistuje slovenské národné jedlo
- Do Dankovej iniciatívy si poriadne kopol aj politológ Tomáš Koziak
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity