Ján otvoril v Prešove nevšedný bar: Hovorili, že nezarobím a skrachujem, na Slovensku sú neprajníci na každom rohu
- Nádejný chemik pracoval v obľúbených bratislavských baroch
- Keď na STU nezískal titul, rozhodol sa splniť si sen
- Dnes na východnom Slovensku vedie prémiový bar, no s cenami pre väčšinu obyvateľov mesta
- Nádejný chemik pracoval v obľúbených bratislavských baroch
- Keď na STU nezískal titul, rozhodol sa splniť si sen
- Dnes na východnom Slovensku vedie prémiový bar, no s cenami pre väčšinu obyvateľov mesta
Za prešovským Bazaar Barom stojí zakladateľ Ján Žulkovský. Jano pred barovým biznisom študoval na Fakulte chemickej a potravinárskej technológie STU odbor chemické inžinierstvo a popri škole pracoval v dvoch známych baroch v bratislavskom Starom Meste, konkrétne Old Fashioned a 10 prstov.
„Dlhé roky som rozmýšľal nad tým, ako získať peniaze na môj sen, ktorý zatiaľ nechám v tajnosti. Keďže ide o podnikateľský nápad s veľmi veľkým počiatočným kapitálom, nedarilo sa mi prísť na spôsob, ako ho zrealizovať. Takže som študoval a pracoval ďalej,“ objasňuje Ján pre Startitup.
Obhájil bakalárku, no kvôli chýbajúcej skúške titul nezíska. Tak si v jeden večer povedal, že stačilo a začal prepočítavať nápad, ktorý mu skrsol v hlave pár mesiacov po tejto skúsenosti.
Priznáva, že chcel spojiť nespojiteľné. Skombinovať luxusný Old Fashioned s barom 10 prstov, ktorý ponúka širokú škálu kvalitných klasických drinkov za, nazvime to „ľudové ceny“.
„Oba bary, a hlavne kolektív v nich, mi po čase vnukli práve takéto myšlienky. Keď to v mojej hlave začne, už sa to nedá zastaviť. To je moja choroba. Takže BAZAAR je výsledok spojenia týchto dvoch konceptov.“
Bar kvôli vplyvom pandémie ešte nie je v úplne finálnej verzii, no chce ponúkať oku lahodiaci interiér so super obsluhou za rozumné ceny. Aby si večer pri dobrom drinku mohol vychutnať naozaj každý.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Keďže Ján svoj bar otvoril 17. januára a v polovici marca zatváral kvôli korone, bola to pre podnik poriadna rana pod pás
- Žiadne prestrelené ceny. To je dnes unikát
- Ján netvrdí, že by sa na bare nedalo pekne zarobiť. Je to biznis, ktorý vie generovať peniaze
- „Najväčšou prekážkou pri začatí podnikania sú častokrát paradoxne tí najbližší.“
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy