Jana otvorila novú kváskovú pekáreň, múku melie na kamennom mlyne. Ľudia jej pečivo denne vykúpia
- Jana si spolu s rodinou otvorila vytúženú pekáreň v Bernolákove na Trnavskej ulici
- Zákazníci na ich výrobky nedajú dopustiť
- Jana si spolu s rodinou otvorila vytúženú pekáreň v Bernolákove na Trnavskej ulici
- Zákazníci na ich výrobky nedajú dopustiť
Len nedávno vznikla v Bernolákove celkom nová pekáreň, ktorá si veľmi rýchlo získala skalných priaznivcov. Za Pekárňou u Kráľa stojí rodina Kráľovcov.
Jana je pekárka a jej manžel Stanislav má zase na starosti technické a finančné záležitosti. Do biznisu je zapojená aj ich dcéra Ľuboslava, ktorá sa venuje marketingu a vedeniu predajne.
„Nápad otvoriť si pekáreň sa u nás v rodine objavil pred mnohými rokmi, keď som doma začala piecť kváskový chlieb. Tomuto času predchádzalo dvojročné obdobie, keď sme vôbec chlieb a múčne jedlá zo zdravotných dôvodov nejedli.“
„Keď sme sa k chlebu zase chceli vrátiť, položili sme si otázku, aký chlieb by to mal byť. Chceli sme sa stravovať zdravo, a tak sme dospeli k záveru – chlieb bude kváskový, celozrnný a z čerstvo namletej múky.“
Aj preto si kúpili kamenný mlynček a vrecia so zrnom a upiekli si 100 % celozrnný chlieb. O jeho výnimočnej chuti a benefitoch hovorili aj ich priateľom a známym. Ich pozitívne reakcie rodinu povzbudzovali k tomu, aby nápad s pekárňou aj zrealizovali.
„Premýšľali sme o tom, plánovali, snívali. Nášho sna sme sa nevzdávali dlhých sedem rokov, až minulý rok na jeseň prišla chvíľa, keď sme boli na jeho realizáciu pripravení – našli sme pre našu pekáreň vhodné priestory, pripravení sme boli aj finančne a tiež pre mňa nebolo ťažké odísť z môjho predchádzajúceho zamestnania v administratíve.“
Investícia v desiatkach tisíc eur
Do pekárne vložili približne 55-tisíc eur. Niektoré zariadenia získali z druhej ruky. Návratnosť tejto investície očakávajú do dvoch-troch rokov.
Jana objasňuje, že už od začiatku verili, že v ich dedine a v jej okolí sa nájde dosť ľudí, ktorí budú vedieť oceniť kvalitné pečivo a chlieb v zdravšej verzii. Vedeli, že ponúkajú produkty, do ktorých je hodné investovať svoje peniaze, pretože ide o investíciu do svojho zdravia.
V čom je však táto pekáreň iná ako väčšina? Ide o výlučne kváskovú pekáreň, ktorá nevyužíva vôbec žiadne droždie. Ale nielen to. Táto rodinná firma sa rozhodla ísť ešte o krok ďalej, totiž v každom kúsku pečiva a chleba z ich pece, nájdeš minimálne 30 % celozrnnej múky.
V ponuke majú chleby s obsahom 30 až 100 % celozrnnej múky, a to nie obyčajnej, ale u nich denne čerstvo namletej na kamennom mlyne.
Prečo si prácu takto „komplikujú“? „Vieme, aká dôležitá je vláknina pre náš organizmus, pre naše celkové zdravie, pre našu imunitu. O prospechu celozrnných potravín sa hovorí už desaťročia, ale, žiaľ, na Slovensku stále vo veľkom konzumujeme biely chlieb a biele rožky. My sme sa rozhodli, že naša pekáreň bude v tomto iná, že našim zákazníkom sprístupníme chlieb s celozrnnou múkou.“
Chcelo to mnoho driny
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Jana získavala pekárenské know-how u tých najpovolanejších
- Teraz na trh prináša vlastnú pekáreň, ktorá je čisto kvásková
- V práci začína už o 4. ráno, aby s tímom pripravila pečivo, aké inde neochutnáš
- Vyniká hneď v niekoľkých parametroch
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom