Jedinečný koncept v Bratislave: Cukráreň s nádychom Orientu prináša neobyčajnú kultúru a chute
- V centre Bratislavy sa nedávno otvorila nová cukráreň
- Prináša do mesta neobyčajný nádych tureckej kultúry a chutí
- V centre Bratislavy sa nedávno otvorila nová cukráreň
- Prináša do mesta neobyčajný nádych tureckej kultúry a chutí
Za projektom Çeşme Kahve stojí Ahmed Sari, podnikateľ s tureckými koreňmi, ktorý spolu so svojimi troma bratmi prináša na slovenský trh jedinečný koncept rodinnej kaviarne.
Ahmed Sari, ktorý má za sebou bohaté podnikateľské skúsenosti, sa rozhodol vstúpiť do gastrosektora na podnet svojho mladšieho brata.
„Celý život som sa snažil podnikať, čo sa mi darí dodnes. Predtým som pôsobil aj v iných odvetviach, ale tento projekt sa nám podarilo posunúť k najväčšiemu úspechu,“ prezradil nám Ahmed s hrdosťou.
Príbeh Çeşme Kahve sa začal písať v roku 2012 v tureckom meste Çeşme, neďaleko Izmiru. Postupne sa koncept rozšíril do ďalších miest v Turecku a dnes má skutočne rozsiahlu sieť podnikov aj s ponukou frančízového modelu.
„Nápad bol môjho mladšieho brata. Zhodnotili sme, že by to bol dobrý nápad rozbehnúť si kaviareň. Doma, teda v Turecku, máme viac ako 180 sietí kaviarní, samozrejme, aj iné značky sietí kaviarní,“ vysvetľuje Ahmed.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Çeşme Kahve v Bratislave sa nachádza na adrese Mlynské nivy 5/A, 821 09 Bratislava-Ružinov. Kaviareň je otvorená každý deň od 09.00 do 21.00, čo ti umožňuje vychutnať si jej atmosféru od raňajok až po večerné posedenie.
Kúsok tradície
Koncept Çeşme Kahve nie je postavený len na káve a dezertoch.
Ako Ahmed vysvetľuje: „Chceli by ste ochutnať kávové špeciality, delikátne zákusky a súčasne zažiť kúsok tradičnej stredomorskej kuchyne? Príďte k nám na Nivy.“
Kaviareň ponúka autentický zážitok, ktorý prenáša návštevníkov priamo do srdca Stredomoria.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
„Nadýchnete sa tu vône čerstvo praženej kávy a ponoríte sa do atmosféry stredomorskej kaviarne, miesta, ktoré zosobňuje pôžitok zo života a spojenie s miestnou kultúrou,“ pozýva Ahmed.
„Çeşme kaviareň nie je len miestom, kde si objednáte svoju obľúbenú kávu. Má byť centrom spoločenského života, kde sa stretávajú ľudia na oddych, rozhovory a relax, presne tak, ako by to urobili uprostred Stredomoria, počas dovolenky.“
Çeşme Kahve sa snaží odlíšiť od konkurencie najmä kvalitou svojich produktov.
„Najviac si zakladáme na kvalitnej káve. Taktiež na výrobe koláčov, ktorých receptúry boli vytvorené nami, ako aj na výrobe, ktorú produkujeme v našich priestoroch,“ vysvetľuje Ahmed.
„V ponuke máme napríklad limonády s väčším výberom chutí než je obvyklé.“
Stredomorská ponuka
Okrem kávy a koláčov ponúka Çeşme Kahve aj ďalšie špeciality.
„V ponuke kaviarne Çeşme Coffee nájdete tradičné zdravé stredomorské jedlá, ako aj moderné a experimentálne chute kávy vytvorené na základe interpretácie nášho tímu expertov na výskum a vývoj,“ dodáva Ahmed.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
„Okrem Çeşme Coffee ponúkame aj famóznu zmrzlinu. Çeşme nie je len o nápojoch a rozhovoroch, je miestom, kde sa odhaľuje aj kulinárska stránka kultúry.“
Pri nastavovaní cien sa Ahmed a jeho tím snažili nájsť rovnováhu medzi kvalitou a dostupnosťou.
„Ceny kávy prispôsobujeme práve podľa kvality, na ktorej nám veľmi záleží, preto sme zvolili kávu z Talianska, kde sme sa rozhodli pre najvyššiu kvalitu aj napriek vyššej cene,“ hovorí Ahmed.
„Taktiež pri koláčoch si zakladáme na kvalitných surovinách, poctivej domácej práci, ktorú veríme, že zákazníci ocenia aj pri cenách, ktoré sú priemerne, ak sa pozeráme na kvalitu.“
Náročné podnikanie
Ahmed si uvedomuje, že situácia v gastrosektore na Slovensku nie je momentálne najľahšia.
„Na Slovensku je aktuálne ťažšia situácia, čo sa týka gastra. Asi každý mi dá za pravdu, že to začalo Covidom. Bohužiaľ, táto situácia sa ťahá až dodnes,“ konštatuje.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Napriek tomu zostáva optimistický: „Každopádne si myslím, že ľudia na Slovensku majú radi kvalitnú kávu a aj napriek tomu, že sme počítali s tým, že môžu nastať aj ťažšie mesiace, sa nám pomerne darí.“
„Takže z našej strany by som sa až tak negatívne na to nepozeral. Našim prvotným plánom bolo expandovanie do Európy, čo sa nám aj podarilo. Pre začiatok sme si vybrali práve Bratislavu, od ktorej by sme sa chceli posunúť do susedných krajín, respektíve do Európy.“
Pre začínajúcich podnikateľov v gastrosektore má Ahmed niekoľko cenných rád: „Odhodlanie byť v niečom odlišný, snažiť sa napredovať a prispôsobiť sa dobe, a v neposlednom rade držať sa svojich snov a vízií.“
Zdôrazňuje tiež dôležitosť kreativity a neustáleho rozvoja potenciálu kaviarne a jej zamestnancov.