Jediný slovenský šéfkuchár s Michelinskou hviezdou: Slováci sa za svoju kuchyňu hanbia
- Toto je jediný Slovák, ktorý bol ocenený prestížnou Michelinskou hviezdou - šéfkuchár Peter Duranský
- Slovensko má podľa neho na to, aby získalo Michelinskú hviezdu, nestojí to však len na kvalite jedla a kuchyne
- Aj keď tu nie je veľká trdícia chodenia do reštarácií, dobre a kvalitne najesť sa vieme už aj za 14 eur
- Toto je jediný Slovák, ktorý bol ocenený prestížnou Michelinskou hviezdou - šéfkuchár Peter Duranský
- Slovensko má podľa neho na to, aby získalo Michelinskú hviezdu, nestojí to však len na kvalite jedla a kuchyne
- Aj keď tu nie je veľká trdícia chodenia do reštarácií, dobre a kvalitne najesť sa vieme už aj za 14 eur
V tomto podcaste rozpráva Peter Duranský, šéfkuchár a jediný Slovák, ktorý je držiteľom najprestížnejšieho kuchárskeho ocenenia – Michelinská hviezda.
Kde Peter začínal a koľko hodín driny a úsilia musel obetovať aby sa vypracoval na vrchol? Úspešný šefkuchár nám porozprával aj o úrovni slovenskej gastro scény, no dokonca skritizoval aj niektoré slovenské reštauračné typy. Prečo na Slovensku nie je jediná reštaurácia ocenená Michelinskou hviezdou, keď okolité metropoly ich majú niekoľko? Sú naozaj chilovou pätou Slovenska zlé stravovacie návyky. Vypočuj si názor medzinárodne uznávaného šéfkuchára Petra Duranského a dozvieš sa, že to všetko nie je len o dobrom jedle. Príjemné počúvanie.