Jedlo ti pripraví „otec“ Gordona Ramsayho. V TOP reštauráciách sveta necháš od 300 eur po tisíce
- Sprav si zážitok na celý život
- Pozri sa na najluxusnejšie reštaurácie sveta
- Budeš si musieť pripraviť stovky až tisícky eur
- Sprav si zážitok na celý život
- Pozri sa na najluxusnejšie reštaurácie sveta
- Budeš si musieť pripraviť stovky až tisícky eur
69-ročný francúzsky šéfkuchár Guy Savoy má dve reštaurácie, ktoré nesú jeho meno, jednu v Las Vegas a druhú v Paríži. Obe reštaurácie získali viaceré michelinské hviezdy, no podnik v hlavnom meste Francúzska sa považuje za „hlavný“.
Reštaurácia ponúka degustačné menu s 13 chodmi, ktoré ťa bez nápojov vyjde na približne 626 dolárov a je silno orientované na mäso, uvádza Wealthy Gorilla. Ide o špeciality ako marinovaná kačica, grilovaný holub, ryba monkfish, ale aj kaviár z baklažánu.
Guy Savoy vychoval svetoznámeho kuchára Gordona Ramseyho a má ďalšie štyri úspešné reštaurácie vo Francúzsku. Je teda dosť pravdepodobné, že z návštevy jedného z jeho podnikov aj napriek vysokej sume určite neodídeš s hladom ani smutným výrazom v tvári.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
6. Restaurant De L’Hôtel De Ville vo Švajčiarsku (386 €/osoba)
Kombinácia výnimočnej kvality jedla a nezabudnuteľného stolovacieho zážitku. Pokiaľ v peňaženke nájdeš nepotrebných 400 eur, degustačné menu s jedenástimi chodmi nebude tou najhoršou voľbou. Jeho súčasťou sú: filet z jahňacieho mäsa, mušle so šafranom, „Scarlett paradajka“ či hovädzie grilované s divokým korením.
K jedlu si môžeš vybrať fľašu vína z vínneho menu, ktoré má štyridsať strán. Reštaurácia má tri michelinské hviezdy a kuchyňu vedie renomovaný šéfkuchár Frank Giovani, ktorý sa v jednej z najlepších reštaurácií sveta snaží hosťom ponúknuť výnimočný stravovací zážitok.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
5. Maison Pic Valence v Paríži (415 €/osoba)
Túto luxusnú rodinnú reštauráciu vedie 53-ročná šéfkuchárka Anne-Sophie Pic, ktorá ako jedna z mála žien vedie reštauráciu s troma michelinskými hviezdami. Vychutnáš si tu deväťchodové menu, ktoré obsahuje kozí syr banon berlingots, srnčie marinované v sake lees a tie najlepšie čokoládové dezerty.
Sophie je známa tým, že s jedlom experimentuje a využíva nezvyčajné chute na prezentovanie jedál, ktoré sú vizuálne atraktívne a chutné. Reštaurácia tento rok oslávila svoje 130. narodeniny a deväťchodové jedlo si vychutnáš v nádherných stredomorských záhradách.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
4. Masa v New Yorku (554 €/osoba)
Jedna z najluxusnejších newyorských reštaurácií je známa svojou japonskou kuchyňou. Šéfkuchárom tejto reštaurácie je Masayoshi Takayama, ktorý je vo svojom odvetví vysoko uznávaný a je považovaný za jedného z najlepších sushi majstrov na svete.
Ceny za jedlo sa tu pohybujú okolo 545 eur na osobu a zahŕňajú 20-chodové omakase menu, ktoré je postavené na najkvalitnejších surovinách, ako sme ťa informovali v tomto článku.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
3. Ultraviolet v Šanghaji (531 € – 839 €/osoba)
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.