Jedlo ti pripraví „otec“ Gordona Ramsayho. V TOP reštauráciách sveta necháš od 300 eur po tisíce
- Sprav si zážitok na celý život
- Pozri sa na najluxusnejšie reštaurácie sveta
- Budeš si musieť pripraviť stovky až tisícky eur
- Sprav si zážitok na celý život
- Pozri sa na najluxusnejšie reštaurácie sveta
- Budeš si musieť pripraviť stovky až tisícky eur
Treťou najdrahšou reštauráciou je unikát s jedným stolom, ktorý pojme maximálne desať ľudí. Za svoje peniaze si však budeš užívať medzi 10 a 20 degustačnými chodmi, pričom každý z nich vyzdvihuje rôzne suroviny a je prezentovaný tými najinovatívnejšími spôsobmi.
Cieľom reštaurácie je poskytnúť celkový zážitok, a to nielen v oblasti jedla, ale uspokojiť všetky ľudské zmysly. Používa na to zvukové a vizuálne efekty, ktoré sú premietané a púšťané v pozadí počas toho, ako ješ.
Ultraviolet vedie francúzsky šéfkuchár Paul Pairet a skupina VOL. Reštaurácia s tromi michelinskými hviezdami sa môže pochváliť najväčším pomerom zamestnancov k hosťom, keďže troch hostí obsluhuje jeden zamestnanec.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
2. Per Se v New Yorku (634 €/osoba)
Druhá najdrahšia reštaurácia sveta sa nachádza vo „veľkom jablku“. Od svojho otvorenia v roku 2004 získala tri michelinské hviezdy, pričom pre šéfkuchára Thomasa Kellera ide už o druhú reštauráciu s týmto ocenením. Per Se je známa predovšetkým svojou vynikajúcou jemnou prezentáciou a výnimočnými chuťami.
Ponúka výber troch degustačných menu, vrátane vegetariánskej možnosti, no deväťchodové degustačné menu sa sústredí hlavne na francúzsku a americkú kuchyňu a ide o najobľúbenejšiu voľbu zákazníkov.
Reštaurácia má 19 stolov s výhľadom na Columbus Circle a Central Park a pokiaľ patríš medzi milovníkov vína, Per Se ponúka na výber z 2-tisíc fliaš.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
1. Sublimotion na Ibize (2 200 €/osoba)
Reštaurácia Sublimotion nachádzajúca sa na ostrove Ibiza v našom rebríčku suverénne zvíťazila. Reštaurácia je otvorená len niekoľko mesiacov v roku počas španielskeho leta, od 1. júna do 30. septembra, a vedie ju šéfkuchár s dvoma michelinskými hviezdami Paco Roncero.
Táto reštaurácia ponúka jedinečný zážitok, ktorý je kombináciou kulinárskeho umenia, technológie a inovácií. Ceny za jedlo sa tu pohybujú okolo vyše 2-tisíc eur na osobu, pričom zážitok zahŕňa 20-chodové menu.
Obsluhovať ťa bude tím dvadsiatich piatich profesionálov, ktorí ti budú menu postupne predkladať v priebehu troch hodín. Kým si budeš vychutnávať svoje jedlo, zažiješ laserovú svetelnú šou, prvky virtuálnej reality a projekčné mapovanie, aby sa tvoj zážitok katapultoval do astronomických výšin.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy