Jedol uňho Obama, Ramseyho prinútil si zabaliť zvyšky. Aaron Franklin je ikona barbecue
- Aaron Franklin je podľa mnohých guru grilovania texaského barbecue
- Na to, aby si sa dostal do jeho podniku, musíš stáť hodiny v radoch
- Aaron Franklin je podľa mnohých guru grilovania texaského barbecue
- Na to, aby si sa dostal do jeho podniku, musíš stáť hodiny v radoch
Ak sa povie brisket či dokonalé texaské barbecue, tak by sa ti malo automaticky vynoriť v mysli meno Aaron Franklin. Aaron pričuchol ku grilovaniu spolu so svojou ženou Stacy na záhrade za domom. Neskôr sa rozhodli si otvoriť malý príves pri diaľnici v Austine v roku 2009. To však ešte ani len netušili, čo ich ešte čaká.
Každý deň zavesil ceduľu „vypredané“
Aaron sa narodil 17. decembra 1977 v Texase. Aj keď totožnosť jeho rodičov nie je známa, podľa jeho slov vieme len to, že vlastnili stánok s barbecue ponukou tex-mex jedál.
Výsledkom ich podnikania bol fakt, že sa Aaron ku kuchyni dostal v mladom veku. Drvivú väčšinu techník a spôsobov pripravovania sa naučil počas svojho pôsobenia na strednej škole od svojich rodičov.
Po tom, ako so svojou ženou pripravoval svoj legendárny brisket na záhrade len pre svoju rodinu a priateľov, sa rozhodol, že chce svoj talent ukázať svetu.
Začalo to skutočne skromne. Len pár metrov od diaľnice sa zrodil jeho prvý biznis v podobe karavanu, kde so svojou ženou pripravovali mäso s poriadne natiahnutou chuťou dymu.
Už v týchto okamihoch zaznamenávali veľký úspech svojho prívesu. Deň čo deň sa stretávali zástupy zákazníkov čakajúc na to, kým sa dostanú na rad a dočkajú sa obedu od tohto barbecue baróna.
Veľa ľudí však ostávalo smutných, pretože Aaron a jeho žena dokázali vypredať svoju celodennú ponuku často niekoľko hodín pred zatváračkou.
To, ako často na prívese visela ceduľa „vypredané“, nenechalo túto dvojicu chladnou. Chceli totiž čoraz viac prinášať ľudom skvelé jedlo z ich produkcie a zároveň rozširovať podnik.
V roku 2011 sa preto rozhodli otvoriť svoj podnik, ktorý zožal masívny úspech trvajúci dodnes. Zákazníci stoja niekoľkohodinové rady, len aby sa dostali do samotnej reštaurácie.
Povstal z popola ako fénix
Aaron a Stacy sa rozhodli si na chvíľku odpočinúť. Preto zatvorili na týždeň reštauráciu a odišli na dovolenku. Tesne predtým, ako odišli, nechal Aaron svojim zamestnancom odkaz na rozlúčku: „Nevolajte nám, kým tu nebude niečo horieť.“ To však ešte ani len netušil, čo ho bude čakať pri návrate z dovolenky.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Ako sa Aaronovi podarilo znovu vybudovať udiareň
- Jedli u neho či už Barack Obama, Jimmy Kimmel alebo aj Gordon Ramsay
- Ako hodnotil Ramsay jeho jedlo?
- Do rady na údený brisket sa postavil aj Slovák Roman
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy