Jeho prvý street food skrachoval, dnes ako jediný na Slovensku ponúka špecialitu, akú inde nenájdeš
- Juraj Puľák sa vzdal klasickej práce
- Pustil sa do neistých vôd gastrobiznisu
- Ukazuje sa, že risk mu vyšiel
- Juraj Puľák sa vzdal klasickej práce
- Pustil sa do neistých vôd gastrobiznisu
- Ukazuje sa, že risk mu vyšiel
Podnikavý Slovák pochádza z metropoly Zemplína, z Michaloviec. Po skončení vysokej školy sa zamestnal v strojárskej firme ako kontrolór kvality. Vo svojom živote sa však rozhodol pre razantnú a pre mnohých nečakanú zmenu. Teraz sa už naplno venuje gastronómii a projektu s názvom Trdelino.
Prvotným impulzom na založenie vlastného street foodu bolo školenie Jurajovej manželky v Prahe, na ktorom ju sprevádzal.
„Pri potulkách Prahou som prvýkrát videl, aký veľký dopyt je po sladkých trdelníkoch plnených zmrzlinou. Po návrate z Prahy som do piatich mesiacov otvoril maličkú prevádzku so sladkými trdelníkmi plnenými zmrzlinou a ovocím v Michalovciach. Ale vzhľadom na to, že v Michalovciach je slabá kúpyschopnosť, musel som to zatvoriť,“ hovorí Juraj.
Po tomto neúspechu sa však nevzdal a v hlave mu skrsol nápad so slanými trdelníkmi. Začiatky však neboli jednoduché: „Náklady boli väčšie, ako som predpokladal. Najväčšia položka bola určite samotný food truck a potom zariadenie v ňom. Môžeme rozprávať o nejakých 15 000 eurách. Návratnosť je asi rok,“ objasňuje.
Unikátnosť street foodu Trdelino tkvie aj v tom, že ide o vôbec prvý food truck na Slovensku so slanými trdelníkmi aj na spôsob hot-dogu. Ide vlastne o slané trdelníkové cesto, do ktorého sú zapracované olivy, cheddar syr a schwarzwaldská šunka. Sú navyše plnené rôznymi nevšednými surovinami od lokálnych dodávateľov.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Jedným z dodávateľov je napríklad mäsiarstvo JP zo Sobraniec, ktoré Jurajovi dodáva klobásu s obsahom mäsa 94 %, ktorá tvorí základ trdelníka. Najpredávanejším je tradičný slovenský s názvom Gazdovský, ktorého základom je klobáska, slaninka a bryndza.
V ponuke Trdelino nájdeš bežne dva druhy trdelníkov v tvare kužeľa s názvom Slaný a Pastacono. Štyri druhy sú zase na spôsob hot-dogu, a to Trdelino, Gazdovský, Fuerte a Portobello.
Jednoznačným bestsellerom je posledný menovaný, a teda trdelník s medovo-horčicovým dressingom, klobáskou, šampiňónom portobello a zapečeným cheddarom.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Cena trdelníkov sa pohybuje od 5,50 eur do 6,50 eur pričom zákazník tu v priemere minie 11 eur. V silný deň sa Jurajovi podarilo predať dokonca až 340 trdelníkov.
Veľkosť a cena rozhoduje
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Juraj Puľák je vyštudovaný strojársky inžinier s veľkou záľubou v gastronómii
- Jeho koníček však vyvrcholil až do otvorenia vlastného street foodu
- Nájdeš ho pod názvom Trdelino
- V jeho ponuke sú variácie trdelníkov, aké si zrejme ešte nikdy nejedol a ani si o nich nepočul
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom