Juraj sa naučil robiť zmrzlinu od talianskych majstrov. V lete ju predáva 7 dní v týždni a v zime oddychuje
- Mladý Slovák žije zmrzlinou 24 hodín denne, vyrába ju čisto na prírodnej báze
- Mimo sezónu skúša nové recepty, veľa študuje a tvrdí, že táto práca ho stále veľmi baví, aj keď vie byť skutočne náročná
- Mladý Slovák žije zmrzlinou 24 hodín denne, vyrába ju čisto na prírodnej báze
- Mimo sezónu skúša nové recepty, veľa študuje a tvrdí, že táto práca ho stále veľmi baví, aj keď vie byť skutočne náročná
Za značkou pravej talianskej zmrzlinárne stojí mladý Slovák Juraj Fekete, ktorý koncept značky Timi Amo rozpracovával niekoľko rokov.
Pred zmrzlinárskym biznisom zvažoval viaceré nápady v gastronómii. „Napokon jediné, čo mi z toho vyšlo, bola práve zmrzlina. Môžu za to dôvody ako vnútorná motivácia rozbehnúť si niečo vlastné v gastre. Plus moja povahová črta – som pedant a kvalitár, čo sa týka jedla. Pri zmrzline mám možnosť kontrolovať jej kvalitu a štruktúru počas celého dňa, čo sa pri iných typoch gastro podnikania dá dosiahnuť len s oveľa väčšou námahou,“ objasňuje Juraj pre Startitup.
Juraj mal ambíciu stať sa skutočným zmrzlinárskym majstrom. Preto jeho zmrzlinárske remeslo začalo štúdiom zahraničných kníh, googlením receptúr a kombinácií ingrediencií.
Napokon sa dostal až k prvým skúškam receptov na svojom domácom, no profesionálnom zmrzlinovači. Denne vyrobil 3 až 4 príchute gelata (názov pre tradičnú taliansku zmrzlinu), jeho rodina a známi tak mali aj počas tuhej zimy o zmrzlinu postarané.
Zmrzlinárska univerzita
Následne absolvoval kurzy na známej univerzite v Bologni. „Tam vás naučia len základy, potom je to už viac-menej na vás, akým smerom sa budete uberať, aký štýl práce budete aplikovať, aké suroviny budete používať či aké zvolíte kombinácie surovín.“
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Sladký, no náročný biznis. Oplatí sa vôbec začať so zmrzlinami?
- Cez leto sú zmrzliny obrovský hit, no ako to funguje mimo sezóny?
- „Skúšanie receptov dá tiež zabrať, keďže niekedy sa vám recept podarí doladiť až na šiesty či siedmykrát, ale možno máte potom o to väčšiu radosť.“
- Odomkni si článok a prečítaj si viac o „rozprávkovom“ podnikaní, ktoré ťa inšpiruje
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy