Kamila a Robert všetko predali a odsťahovali sa na Kostariku. Vedú výnimočnú zmrzlináreň a reštauráciu
- Známa šéfkuchárka si spolu s jej manželom plnia životný sen
- Na Kostarike prevádzkujú výnimočnú gelatériu blízko pláže, no aj reštauráciu Mycelium
- Známa šéfkuchárka si spolu s jej manželom plnia životný sen
- Na Kostarike prevádzkujú výnimočnú gelatériu blízko pláže, no aj reštauráciu Mycelium
Kamila Rundusová je známa kuchárka, ktorej kuchárske umenie sleduje na Instagrame @chefkamu 300-tisíc ľudí. Ako sama hovorí, poriadne variť začala na Novom Zélande, kam sa vydala po ukončení strednej hotelovej školy v Prahe.
Počas štúdií absolvovala prax v hoteli Hilton či Intercontinental, ktoré jej dali na prácu v gastre veľmi dobrý základ. Ďalej naberala profesijné skúsenosti v Austrálii, Británii, Číne, Peru, Vietname, no aj v Thajsku, alebo napríklad u Jamieho Olivera v Londýne či v pražskej michelinskej La Degustation Boheme Bourgeoise.
Kamila taktiež natočila dve série cestopisného dokumentárneho seriálu o varení (Kamu vo Vietname a Kamu v Mexiku) a vydala dve knihy – Najfarebnejšia kuchárka, ktorá je súborom príbehov a poviedok z jej ciest z rôznych krajín, a Najfarebnejšie Mexiko, ktorá je zároveň gastronomickým sprievodcom a cestopisom.
Poslednou vydanou publikáciou je kniha Ako si uvariť svoj vlastný vesmír, ktorú napísala spoločne s jej manželom Robim.
„Neskutočne rada jem, ochutnávam, varím, cestujem, poznávam nové kultúry a ešte radšej o tom všetkom píšem a zdieľam všetko s ľuďmi, ktorí majú pre jedlo podobnú vášeň ako ja. Som jedna z tých, ktorá sa s receptami a myšlienkami o skvelom jedle budí aj zaspáva a považuje varenie za určité životné poslanie.“
- Čo mladý pár inšpirovalo k tomu, aby začal novú etapu života pri oceáne
- Koľko ich stálo vybudovanie reštaurácie na okraji džungle
- Odkiaľ získali potrebné financie
- Či je život na Kostarike len o pohode a surfovaní
Čo ťa viedlo k predstaveniu reštaurácie Mycelium, ktorú ste si spolu s manželom otvorili na Kostarike?
Už sa k tomu schyľovalo dlho. Niekde v hĺbke duše som vedela, že otvoriť si reštauráciu a robiť ľuďom radosť cez jedlo je jedno z mojich poslaní. Keď totiž vidím, že má niekto z môjho jedla radosť, tak to zase robí radosť mne. A čo je na svete viac, než si robiť radosť, že hej?
Mycelium je naše spoločné dieťa, ktoré sa vyvinulo pomaly a organicky, nie je to žiadna rýchlokvaška, ale pekne dozretý projekt.
Mohla by si priblížiť, o aký koncept podniku ide? V čom sa odlišuje od iných?
Mycelium znamená zhluk vzájomne prepletených vlákien, charakteristický najmä pre huby. Ide o dokonalú sieť podhubia, ktorú nájdeme v prírode a ktorá prepája nielen huby, ale aj rastliny, stromy a je pri každom zrode i zániku všetkého živého.
Takže už názov reštaurácie napovedá, že nám ide najmä o to – prepájať našich hostí s prírodou cez jedlo, cez krajinu, cez oheň a kúzelnú atmosféru, ktorú sa snažíme nastoliť. Chceme ľuďom odovzdávať komplexný zážitok a chceme, aby v nich návšteva Mycelia niečo zanechala.
Nasledujeme kroky našich predkov, staviame na kvalite nad kvantitou, sústredíme sa na rastlinné jedlá, ale zároveň varíme z orgánov zvierat z blízkej farmy, ktoré meníme na úžasné jedlá, a radi ľuďom meníme ich zaseknuté presvedčenie.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Koľko financií ste museli investovať do prevádzky pri začiatku podnikania?
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Známa šéfkuchárka a influencerka Chef Kamu sa presťahovala do Strednej Ameriky
- Spolu s jej partnerom tu začali celkom nový život
- Ich farebnú zmrzlináreň a reštauráciu plnú neštandardných chutí budeš chcieť navštíviť
- Koľko ich tento projekt stál financií a prečo si život pri oceáne vypýtal aj svoju veľkú daň
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy