Kóreu vymenil za Bratislavu. Otvoril si tu nové bistro, ktoré ponúka špeciálne pochúťky, aké by si inde hľadal márne
- Naše hlavné mesto je bohatšie o nové bistro
- Volá sa Banchan a zameriava sa na kórejskú kuchyňu
- Naše hlavné mesto je bohatšie o nové bistro
- Volá sa Banchan a zameriava sa na kórejskú kuchyňu
Ervin je 33-ročný podnikateľ, ktorý žil v Južnej Kórei dlhých osem rokov. Hneď po ukončení strednej školy sa totižto rozhodol opustiť Slovensko a vydať sa do sveta.
Okrem štúdia sa v Kórei venoval aj podnikaniu, keď miestnemu publiku prezentoval našu slovenskú kuchyňu. Po mnohých rokoch sa vrátil na Slovensko, kde začal ľuďom ponúkať autentickú kórejskú pochúťku – kimči.
Jeho najnovším počinom je kórejské bistro s názvom Banchan, ktoré nájdeš na adrese Obchodná 511/10 v Bratislave. „Určite som chcel mať prevádzku v centre mesta alebo v širšom centre. Preto výber padol na Staré Mesto,“ prezradil nám.
Ervin si nový podnik otvoril spolu s jeho kamarátom, ktorý sa zároveň stal aj jeho spoločníkom v biznise.
Mladý podnikateľ vstupoval do projektu Banchan takpovediac s malou dušičkou, no zároveň konštatuje, že bez čiastočného riskovania sa podnikať nedá. „Treba všetko robiť tak, aby to malo hlavu a pätu a potom sa dostavia aj očakávané výsledky.“
K otvoreniu bistra ho viedol najmä dopyt od ľudí. „Nadväzovali na značku Ervin Kimči a chceli náš produkt ochutnať, kúpiť si ho na odbernom mieste a hlavne ich zaujímalo, ako s ním variť. Preto bolo bistro kórejského charakteru ďalším logickým krokom. Ide o koncept kórejskej kuchyne v štýle bistra. Ľudia sa môžu tešiť na zaujímavé chute, čerstvosť a fermentovanosť zároveň.“
Do prevádzky majitelia investovali niekoľko desiatok tisíc eur. Konštatujú, že otvorenie bistra v centre Bratislave so sebou nesie aj nemalé náklady. Mali však šťastie, pretože sa im prevádzku podarilo zafinancovať z vlastných peňazí, ktoré si na ňu dopredu vyčlenili.
„Keď človek pracuje s finančným rozumom, tak by sa zadlženia báť nemal. Do roka by mohla byť počiatočná investícia splatená, teda ak nás nechytí ďalší covid.“
Ak sem zavítaš, Ervin ti odporúča ochutnať niektoré z jedál, ktoré obsahujú ich domáce a tradične robené kimči. Napríklad kimči placku alebo polievku s kimči.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Čo v novom Ervinovom bistre ochutnáš?
- Ako nastavil ceny jedál?
- Prečo sa oplatí kimči pravidelne konzumovať ?
- Čo o ňom mnoho Slovákov vôbec netuší?
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity