Legendárne hot-dogy v Bratislave definitívne končia. Na známej adrese budú už len pár dní
- Kultový stánok s poctivými hot-dogmi NYC Corner oznámil koniec
- Po piatich rokoch odchádza z Kamenného námestia
- Kultový stánok s poctivými hot-dogmi NYC Corner oznámil koniec
- Po piatich rokoch odchádza z Kamenného námestia
„Tento týždeň končíme a tak máte ešte posledné dni na hot-dog či burger na Kamennom. Potom sa ešte určite stretneme na našich obľúbených veľkých festivaloch. Nevieme sa dočkať, keď to bude opäť možné,“ oznámil známy stánok NYC Corner na Instagrame.
Koncept, za ktorým stojí slovenský podnikateľ Oto Kóňa si za niekoľko rokov získal mnohých milovníkov dobrého jedla. Otovou inšpiráciou na otvorenie vlastného streetfoodu bol jeho pobyt v USA, kde absolvoval aj otvorenie reštaurácie. Práve tu načerpal potrebné know-how na podnikanie v gastre.
„Amerika je tá najlepšia škola na podnikanie. Chcel som vyskúšať, čo je v pozadí gastronómie. Dosť často som sa chodieval najesť do reštaurácií, ale nikdy som netušil, čo je dverami kuchyne, ako sa jedlo pripravuje a podobne. No celkovo som chcel vedieť, ako vzniká príbeh novej gastro prevádzky. A táto skúsenosť, táto možnosť za tie dvere nahliadnuť, mi dala veľký rozhľad v rôznych oblastiach,“ vyjadril sa pre Startitup.
Po návrate svoje skúsenosti zúžitkoval a založil populárny Regal Burger. Z neho neskôr odišiel a rozhodol sa venovať svoju pozornosť hot-dogom.
„V septembri 2015 sme ugrilovali prvé hotdogy na Dobrom trhu na Panenskej. Odozva bola úžasná a tak sme zrevitalizovali ošarpaný stánok a otvorili na Kamennom námestí. Chceli sme robiť poriadne hot-dogy s párkami s vysokým obsahom mäsa od poctivého mäsiara a v čerstvom pečive každé ráno od nášho pekára,“ objasňuje na sociálnej sieti Oto.
Prvé mesiace bol stánok každý deň vypredaný. Potom prišli veľké festivaly a začiatky street food akcií po celom Slovensku. NYC Corner absolvoval Street Food Park pred Starou Tržnicou, Košice Street Food pred Kinom Úsmev, Trnavský rínek, Pohodu Festival, GRAPE festival Dobrý trh a desiatky ďalších.
„Veľmi sme sa tešili ako postupne vznikali ďalšie kvalitné street food koncepty a organizátorom klobúk dole za ich energiu, a nervy. Za posledné roky sa gastro u nás veľmi výrazne posunulo,“ hovorí.
NYC Corner doposiaľ pre ľudí pripravil celkovo viac ako 500 000 hot-dogov a burgrov. „Bola to teda naozaj šialene krásna jazda. Veľa emócií, snov, prebdených nocí a ťažkých aj krásnych chvíľ. Nekončiaca rada pred stánkom na Pohode a spokojnoť na vašich tvárach. Nikdy na to nezabudneme. Chceme sa teraz hlavne poďakovať každému jednému z vás. Každému kto prišiel na hot-dog či burger, festival, objednal si donášku, catering na akciu či na narodeninovú oslavu. Ďakujeme za podporu, všetky povzbudivé slová aj konštruktívnu kritiku,“ hovorí.
NYC na Kamennom námestí definitívne končí už tento týždeň. Ich dobrý hot-dog či burger si však budeš môcť v budúcnosti dať na veľkých festivaloch a to hneď, ako to situácia dovolí.
„Ďakujeme. Ste skvelí! A držíme silno palce ostatným poctivým dobrodruhom v gastre. Už nejaký čas pre vás čosi nové pečieme. Viac čoskoro,“ uzavrel Oto spolu s biznis partnerom Jakubom Adáskom.