Chulud s koreňmi v Iraku si v Nitre otvorila remeselnú pekáreň. Dostaneš tu Čičmanskú kocku aj matcha koláč

  • Chýry o novej pekárni v Nitre, sa dostali k nám pomerne rýchlo
  • Aj preto sme neváhali a vybrali sme sa na jeden z našich letných výletov práve tam
  • Chýry o novej pekárni v Nitre, sa dostali k nám pomerne rýchlo
  • Aj preto sme neváhali a vybrali sme sa na jeden z našich letných výletov práve tam

Poďte sa s nami pozrieť na miesto, ktoré vás dostane svojou atmosférou, kvalitou a i multikultúrnosťou. A Nitra je i vďaka nemu trošku bližšie ku kozmopolitnosti. Píšu Kávičkári.sk.

Remeselná pekáreň Roh sa nachádza na rohu dvoch staromestských ulíc Nitry. Veľká terasa si od svojho otvorenia v apríli tohto roku získala srdcia mnohých obyvateľov Nitry. Pekáreň je otvorená od 7:00 a hneď ako vojdete, privíta vás vôňa čerstvého pečiva a lahodnej kávy.

Za podnikom stojí príjemná dáma, Chulud Abbasová, ktorá má po otcovi svoje korene v Iraku. Maminka však pochádza z Nitry a i Chulud v tomto meste vyrastala, študovala a keď dospela, rozhodla sa, že vyskúša život letušky. Ten ju zavial až do Dubaja.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @pekarenroh

Hneď po príchode vás zaujme terasa pekárne. Je to miesto, kde sa od rána do večera premelie množstvo ľudí. Či už mladých študentov, manažérov, mamičiek s malými deťmi alebo seniorov. Ponuka je veľmi pestrá. Základ tvorí poctivý kváskový chlieb.

Okrem toho si môžete zakúpiť bagety, ciabatty, focaccie, francúzske croissanty, briošky. Ich špecialitou je matcha koláč a Čičmanská kocka. Počas teplých dní si ľudia zvykli chodiť na raňajky či rýchly obed a pochutnať si na obložených chlebíkoch, ktoré sú vizuálne, ale aj chuťovo úplné iné, ako sme zvyknutí.

Ponuku obmieňajú, takže sa môže stať, že čo ste si dali v stredu, v piatok nebude. Denne je v ponuke 10 druhov sladkého pečiva ako čokoládový croisant, ovocný croisant, čokoládová rolka, jahodový tart, double pain au chocolat s vanilkovou zmrzlinou.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @pekarenroh

S prázdninami im pribudla do ponuky ďalšia novinka – teplé raňajkové menu. Či už si dáte žĺtko varené v suvi so šampiňónmi a bielou fazuľkou, pikantné párky s karamelizovanou cibuľkou, chrenom a kváskovým chlebíkom alebo shakshuku s volským okom, olivovým olejom podávanú s ich kváskovým chlebíkom, tak určite si pochutnáte.

V ponuke majú aj modrú a zelenú matchu

K ránu neodmysliteľne patrí aj šálka kvalitnej kávy. V tejto pekárni majú na mlynčeku výberovú kávu od slovenskej pražiarne Moka, ktorej kaviareň, Moka Coffeeshop sme mimochodom tiež navštívili. Okrem tradičného espressa vám radi pripravia aj kapučíno z kravského, ale aj rastlinného mlieka. Počas teplých dní sa môžete osviežiť ovocnými limonádami, ľadovou kávou či ľadovým matcha kapučínom.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @pekarenroh

Remeselná pekáreň Roh je rodinná pekáreň. S myšlienkou otvoriť takúto výnimočnú pekáreň prišla Chulud Abbasová. Chulud, ktorá má korene po otcovi aj v Iraku, pracovala isté obdobie svojho života aj v Dubaji ako letuška. Neskôr jej zavoňal svet gastronómie, ktorému sa mala možnosť profesionálne venovať nielen v Dubaji, ale aj v Španielsku.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @pekarenroh

Keď ju táto práca už nenapĺňala, rozhodla sa, že bude pekárka. Vyučila sa za pekárku, stážovala vo viacerých svetových pekárňach, aby sa naučila to najlepšie od najlepších. Následne pracovala v Dubaji, v jednej z najväčších a najznámejších pekárni.

Tam sa ešte zdokonalila a prišla s nápadom otvoriť si vlastnú pekáreň priamo pod Zoborom. So sebou si zobrala aj dvoch zahraničných kolegov, lebo vedela, že sa na nich môže spoľahnúť a svoju prácu robia srdcom, s dôrazom na detail a kvalitu. A tak Amit z Nepálu a Simeon z Kene pečú každú noc potivé kváskové pečivo priamo v historickej časti Nitry. Do mesta, kde vyrastala, prežila svoju mladosť a kde má stále svoju rodinu.

Keď sa my ukladáme na spánok, v pekárni začína čulý ruch

Piecť sa začína večer o 22:00 hod. Každý deň sa pečie všetko čerstvé. „Kvalita a čerstvosť sú piliere, na ktorých staviame. Našim hosťom chceme ponúknuť nie iba čerstvé pečivo, ale zážitok. Veľký dôraz preto dávame aj na vizuálnu stránku. Oči jedia a tu to musí platiť dvojnásobne. Naša teta je nielen skvelá pekárka, ale má aj kreatívnu dušu. Každý deň vymyslí niečo nové, iné. Inak to nazdobí, pridá niečo, čo zabezpečí žiadaný wow efekt,“ povedala jedna z manažérok pekárne, neterka Chulud, Sarah Abbasová.

Moderný interiér plný symbolov

Pekáreň Roh je plná symbolov. Samotné logo s čistými líniami je veľmi decentné, ale zároveň pekné a moderné. R – ako roh, keďže pekáreň je na rohu. O – ako tvar chleba a h – ako tvar pece, kde sa pečivo pečie. Pri vstupe dovnútra si určite všimnete klasy obilia, ktoré sú ďalším neodmysliteľným symbolom, ale aj surovinou, ktorá sa s touto rodinnou pekárňou spája.

A keď sme pri tých symboloch, nás na toto miesto dopravil Fiat 600. Tento automobil sa stal ikonou talianskej automobilovej histórie a symbolom dostupnej mobility pre široké vrstvy obyvateľstva. Jeho kompaktné rozmery a jednoduchý dizajn si získali srdcia mnohých motoristov a dovolíme si povedať, že dokonale ladil s dizajnom pekárne Roh. Tá určite stojí za návštevu a my sme radi, že sme mali možnosť poodhaliť tajomstvo krásneho remesla, akým pekárstvo rozhodne je.

Zdroj: Kávičkári.sk

Najnovšie videá

Trendové videá