Slovenský pár mení čerstvé ovocie na osviežujúce ručne robené nanuky
- Leto je tu a zmrzlinári nestíhajú naberať kopčeky, aby uspokojili zákazníkov.
- V Bratislave o priazeň bojuje niekoľko skvelých remeselných zmrzlinární.
- Nanukáreň Marinela však robí revolúciu svojimi domácimi nanukmi!
- Čoskoro otvára svoju druhú pobočku
- Leto je tu a zmrzlinári nestíhajú naberať kopčeky, aby uspokojili zákazníkov.
- V Bratislave o priazeň bojuje niekoľko skvelých remeselných zmrzlinární.
- Nanukáreň Marinela však robí revolúciu svojimi domácimi nanukmi!
- Čoskoro otvára svoju druhú pobočku
Pravá zmrzlina, ktorá má najväčšiu tradíciu v Taliansku, musí byť z kvalitných surovín a nedá sa oklamať práškovými zmesami, arómami a prevahou vody v receptúre. Myslí si to aj mladý manželský pár Danka a Marián Vunhu, ktorí stoja za bratislavskou značkou Marinela – Gelato artigianale.
Aby toho o zmrzlinovom remesle vedeli najviac, rozhodli sa v kolíske pravého gelata absolvovať zmrzlinársku univerzitu v Bologni. Legendárne receptúry na prípravu pravého gelata sa tam chodia učiť nadšenci z celého sveta. K nadobudnutým vedomostiam pridali osobné skúsenosti z rôznych festivalov, ako napríklad festival zmrzliny vo Viedni, a nanukom dodali vlastný svieži veselý štýl.
Dnes každý deň vyčarujú úsmevy na desiatkach tvárí. Veď dobrá zmrzlina je vždy dôvodom pre radosť. Tá z Marinely navyše poteší aj vegánov, celiatikov a ľudí s laktózovou intoleranciou. Neobsahuje totiž žiadne mlieko, smotanu ani vajíčka, len zrelé ovocie, bylinky a koreniny. Sladkosť ovocia dokonca merajú refraktometrom, lebo len pri dokonale zrelom ovocí môže byť zmrzlina lahodná.
Možno si povieš, že veď to nie je pravá krémová zmrzlina, no ani sa tak netvári. Je svieža, vonia aj chutí autenticky po sezónnom ovocí a je zdravá. Výhodu je aj to, že jej môžeš zjesť koľko len chceš a nebudeš sa cítiť ťažko a nepocítiť to po lete na váhe. :)
Marinela sa stala srdcovou záležitosťou mnohých lokálnych ľudí aj turistov a niet sa čomu diviť, lepšie nanuky v Bratislave nenájdeš. Žiadna umelá chuť, vodnatosť či prehnaná sladkosť. Pri výrobe nanukov využívajú Danka a Majo všetku svoju kreativitu a neustále prichádzajú s novými nápadmi, tvarmi a kombináciami chutí.
Máš chuť na ananás s kokosom, višňu s čokoládou, dark chocolate sorbet či melón? Za to, ktorú príchuť vyrobia, môžeš dokonca aj hlasovať na Facebooku. Zmrzlináreň ide v ústrety aj deťom a vyrába pre ne aj detské veľkosti lákavých nanukov, ktorým deti neodolajú a ich rodičia sa nemusia báť škodlivých éčiek a aditív, pretože tu nájdu len čistú prírodu.
A kde Marinelu nájdeš? Privíta ťa denne od 11:00h do 19:00h na Blumentálskej 6 neďaleko električkového dopravného uzla. Čoskoro tiež otvárajú druhú bratislavskú pobočku na Panenskej. Chladenú dobrotu podľa svojho výberu si môžeš vychutnať na mieste alebo vziať so sebou aj pre kamarátov, zabalia ti ich do špeciálneho termoboxu. Marinela pripraví aj nanuky ušité na mieru pre rôzne oslavy či svadby.
Zmrzlina je doslova ich život a z celého srdca ju milujú pripravovať pre milých ľudí. Nanuky zbožňujú až tak, že nemohli chýbať ani na ich svadbe. :) Bež si pre jeden aj ty! Marinelu aktuálne nájdeš aj na festivale Pohoda.
Čítajte viac z kategórie: Zo Slovenska