Ľuďom z nich padla sánka. Najlepšie slovenské gastro podniky, ktoré tento rok otvorili
- Slovenskému gastru sa tento rok darilo
- Vybrali sme pre teba najlepšie prevádzky, ktoré boli tento rok otvorené
- Slovenskému gastru sa tento rok darilo
- Vybrali sme pre teba najlepšie prevádzky, ktoré boli tento rok otvorené
Rok 2022 bol pre gastro sektor na Slovensku pomerne úspešný. Okrem toho, že si prevádzky mohli odpočinúť od náporu lockdownov a obmedzení, tak scénu obohatilo aj zopár nováčikov.
Veľa z nich si našlo svojich stálych zákazníkov a iné sa ešte len rozbiehajú. Práve týmto nováčikom venujeme aj tento článok a ukážeme ti tie najlepšie prevádzky gastra, ktoré otvorili v tomto roku.
1881 Bistro Betliar
Na počudovanie sme nezačali v hlavnom meste. Nachádzame sa pri kaštieli Betliar a tu sa nám ponúka gastro projekt dvoch chalanov Kristiána Hamelli a Kristiána Liptáka, ktorí sa rozhodli vzdať úctu histórii, lokálnym producentom, ale aj krásnemu prostrediu parku a samotného kaštieľa.
Mäso a párky majú od malého lokálneho farmára, ktorý má vlastné orné pôdy, svoj chov zvierat aj výrobu produktov. Tie sú pre nich na mieru pripravované vždy čerstvé.
Zeleninu takisto berú od lokálnych producentov a pestovateľov, no a pečivo si nechávajú piecť v najlepšej malej pekárničke v okolí.
Zaujmú ťa aj v celku netradičným burgrom, ktorý sa skladá z jelenieho mäsa. Pre tento druh mäsa sa rozhodli práve preto, lebo rodina, ktorá v minulosti sídlila v kaštieli, bola veľmi úzko spätá s poľovníctvom.
Nion Burger
Bratislava a burger je dvojica, ktorá k sebe pasuje. Nion Burger je fresh novinkou v hlavnom meste, ktorá sa už teraz teší veľkej obľube čoraz viac náročných fanúšikov tohto amerického jedla. Jeho foodtruck sa nachádza blízko frekventovanej Bajkalskej ulici, na parkovisku pri reťazci Billa.
Za celým projektom stojí 35-ročný vyštudovaný kuchár Ondrej Štefanšich, ktorý stihol načerpať v minulosti skúsenosti hlavne zo zahraničia. Konkrétne v Nemecku pracoval v gastro sektore.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Vo svojom novom projekte na Slovensku si pri výrobe burgrov zakladá primárne na prvotriednosti surovín a, samozrejme, aj kombinácii chuti s konzistentnosťou. Všetky suroviny berie totiž len od tých najlepších lokálnych producentov.
„Na čom si najviac dávam záležať, sú všetky ingrediencie, ktoré používam. Mäso berieme zo slovenskej farmy, kde chovajú svoj dobytok ekologickým spôsobom, chodí k nám vždy čerstvé a vákuovo zabalené. Následne si na každý hamburger mäso vážime, aby sme dôsledne dodržali gramáž,“ opísal pre Startitup v minulosti.
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.