Ľuďom z nich padla sánka. Najlepšie slovenské gastro podniky, ktoré tento rok otvorili

  • Slovenskému gastru sa tento rok darilo
  • Vybrali sme pre teba najlepšie prevádzky, ktoré boli tento rok otvorené
Nion, Pizza ClaSa
Nion, Pizza ClaSa
  • Slovenskému gastru sa tento rok darilo
  • Vybrali sme pre teba najlepšie prevádzky, ktoré boli tento rok otvorené

Goriffee

Káva je neodmysliteľnou súčasťou života množstva ľudí. Kaviarenskej komunite sa na Slovensku obzvlášť darí a nových skvelých kaviarní vzniká čoraz viac. Už to však nie je len o tom urobiť pekný priestor, kde si vychutnáš svoje espresso. Ide o stále posúvanie sa vpred a experimentovanie, či už s kávou samotnou alebo s ďalšími produktmi v menu, ako drinky, limonády, snacky.

traja muži
zdroj: Goriffee

Značka Goriffee pod vedením Erika Šimšíka a jeho tímu sa za posledné roky stala skutočným kávovým mohykánom. Ich pražiareň si podmanila nie len slovenské kaviarne, ale aj tie za hranicami.

Aj keď v minulosti už jednu kaviareň otvorili, nešlo tak úplne o ich vlastné priestory a koncept. Aj preto sa rozhodli zdvihnúť kotvy a presunúť sa na Košickú ulicu v Bratislave.

Do novej prevádzky vrazili 70 000 eur a prerobili si priestory podľa svojich predstáv. Čo ťa zaujme hneď ako prvé je nepochybne obrovský zeleno-tyrkysový bar a o pozornosť kričiaca žltá laminátová podlaha. Okrem nadupaného dizajnu ťa však dostane aj ich ponuka.

Ak sa spomenie Goriffee, o dobrú kávu skutočne nie je núdza. Zaujímavosťou je napríklad Espresso Martini, ktoré podávajú so zaujímavým twistom.

Pizza ClaSa

Pizzeria ClaSa je dôkazom, že ide robiť skutočne skvelú pizzu a nepotrebuješ ju prekombinovať s množstvom surovín. V Košiciach na Letnej ulici, si Samuel s jeho priateľkou Claudiou otvorili pizzeriu na neapolský štýl. V ich menu nájdeš však len túto pizzu, čím sa dosť odlišujú od konkurencie. 

„My sa sústredíme na kvalitu, nie na kvantitu. Každý deň pracujeme na zlepšení receptúry, spolupracujeme s talianskymi dodávateľmi a na našu pizzu používame výlučne talianske suroviny vysokej kvality, ktoré dodávajú produktu autentickú chuť,“ povedali v predošlom článku.

ClaSa
zdroj: ClaSa

Na to, aby bola neapolská pizza z ich produkcie čo najautentickejšia, museli investovať hneď zo začiatku 50 000 eur. Najvyššiu čiastku tvorila však pizza pec, ktorá je špeciálne robená na tento druh pizze. Túto pec si dokonca sami išli prevziať rovno do Talianska. 

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Najnovšie videá

Trendové videá