Ľuďom z nich padla sánka. Najlepšie slovenské gastro podniky, ktoré tento rok otvorili
- Slovenskému gastru sa tento rok darilo
- Vybrali sme pre teba najlepšie prevádzky, ktoré boli tento rok otvorené
- Slovenskému gastru sa tento rok darilo
- Vybrali sme pre teba najlepšie prevádzky, ktoré boli tento rok otvorené
Mumbhai Central
Šéfkuchár Shrey Kadam patrí medzi stálice bratislavskej streetfoodovej scény. Jeho Mumbhai Expres ukázal ľudom, ako by mala správne chutiť indická kuchyňa. Len prednedávnom popri streetfodovom biznise otvorili aj úplne prvú kamennú pobočku na rohu Miletičovej a Prievozskej ulice.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Aj vďaka jeho vyhrotenej indickej kuchyni spoznáš totiž, že to nie je len o vypálení všetkých démonov vďaka štipľavosti. V skutočnosti ide skôr o korenistosť a celú škálu chutí, ktoré sa navzájom skvelo kombinujú. Táto je prvá indická reštaurácia na Slovensku, ktorá dokonca ponúka aj degustačné menu.
Eck
Myslím si, že náš výber nemôžeme zakončiť inak ako veľmi očakávaným prírastkom na slovenskej gastro mape. Je zameraný na fine dining, nachádza sa v malebnom prostredí na Devíne a prvých hostí privítal len pár dní dozadu. Kombinuje sa tu pestré skúsenosti šéfkuchára Daniela Tilingera, ako aj vedomosti hlavného someliera Petra Luntera.
Nejde, samozrejme, o zážitok, ktorý si dovolíš každý týždeň. Ich degustačné menu má síce mierne vyššiu cenovku v porovnaní s ostatnými na zozname, no odzrkadľuje sa v kvalite. Dokopy však reštaurácia ponúka v podstate „baletné predstavenie na tanieri“, ktoré trvá niekoľko hodín.