

Lukáš prerazil s burgermi v slovenskom meste: Chýba tu všetko, je to tu vymreté, vypredané mám pred zatvorením
- Sám nie je veľkým milovníkom burgerov, no dnes vedie úspešné Burger Bistro v Galante
- Podnikať je v tomto meste podľa neho náročné a celkom iné ako v Bratislave, no oplatí sa
- Sám nie je veľkým milovníkom burgerov, no dnes vedie úspešné Burger Bistro v Galante
- Podnikať je v tomto meste podľa neho náročné a celkom iné ako v Bratislave, no oplatí sa
Lukáš Turányi sa už ako 20-ročný pustil do vlastného gastro podnikania. Priznáva, že svoje bistro založil bez akýchkoľvek biznis a gastro skúseností.
„Kuchárske nadšenie som zdedil po otcovi. Rodičia ma v mojom pláne podporovali, aj keď mama nebola úplne nadšená. Bála sa neúspechu vzhľadom na môj nízky vek. Chcel som vytvoriť niečo, kde si budem sám šéfom a budem zodpovedný za moje úspechy a celkovým mesačný príjem,“ konštatuje Lukáš.
Nakoniec sa rozhodol využiť dieru na trhu v meste Galanta, kam ako prvý priniesol širokú ponuku domácich burgrov. Inšpiráciu nabral pri pobyte v Londýne, kde podľa jeho slov natrafil na množstvo inšpiratívnych konceptov.
„Po návrate domov som nejakú dobu hľadal vhodný obchodný priestor a po pár mesiacoch sa mi to podarilo. Príprava trvala dva mesiace a presne v deň mojich narodenín sme mali otvárací deň.“
Do svojho biznisu musel na začiatku investovať okolo 10 000 eur. Financie si ako mladý človek zabezpečil z brigád počas školy, neskôr zo zamestnania, no prispeli mu aj rodičia. Tvrdí, že sa snažil aj o získanie príspevku pre začínajúcich SZČO z úradu práce, avšak neúspešne.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Galantu považuje za vymreté mesto, no aj tak má takmer vždy vypredané. Ako je to možné?
- Problémom podnikania v menšom meste nie sú ľudia, ale aj veci, ktoré sú bežné
- Problémom je dokonca aj nedostatok krabíc. Ako to riešia?
- Aké gastro podniky by sa podľa Lukáša v Galante uživili? Odpoveď ťa prekvapí
- „Stále sa stretávame s prípadmi, keď si zákazník myslí, že používame predpečené mäso,“ hovorí a krúti hlavou
- Čo je uňho základom dobrého burgra a prečo by si ho mal ísť ochutnať?
- Všetko sa dočítaš po odomknutí článku
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity