Manželia si na západe Slovenska otvorili zmrzlináreň. Originálnu receptúru priniesli priamo z Talianska

  • Otvoriť prevádzku počas krízy si žiada dávku odvahy
  • Nie však vtedy, ak svojmu snu a životnému smerovaniu veríte natoľko, že vás nik nezastaví
Kávičkári.sk/Ondrej Bobek
  • Otvoriť prevádzku počas krízy si žiada dávku odvahy
  • Nie však vtedy, ak svojmu snu a životnému smerovaniu veríte natoľko, že vás nik nezastaví

Aj to je príbeh manželov, Zuzky a Dominika Čírovcov, ktorí si vysnívanú gelateriu vybudovali po rokoch práce v médiách a pendlovania medzi Slovenskom a Talianskom. Zvonku nenápadná, zvnútra veľkolepá, píšu Kávičkári.sk.

Hoci väčšina Trnavčanov za prvý rok fungovania Cremì gelato & caffè spoznala len okienko, pred ktorým sa tvorili rady, vnútro prevádzky je skutočne dizajnovým majsterštukom.

Zákutia, ktoré lákajú k fotkám na Instagram, a tri miestnosti, v ktorých si môžete vychutnať svoju dávku gelata i príjemný pokec s priateľmi. Usalašíte sa v dizajnérskych retro kreslách od známeho dizajnéra Halabala a na stenách môžete obdivovať obrazy z neďalekého Art Shopu…

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Cremì gelato&caffè (@cremigelato_trnava)

Čerešničkou na torte je však presklené laboratórium, vďaka ktorému sa môžete stať súčasťou výrobného procesu gelata. Originálnu receptúru si majitelia priniesli priamo z Talianska, kde pôsobí sesterská prevádzka Cremì gelateria artigianale.

Majiteľ Dominik Číra žil roky v Ríme a zvykol si na kvalitné gelato. A keďže „Cesty Pána sú nevyspytateľné“, vďaka priateľstvu s majiteľom rímskeho podniku mohol filozofiu obľúbenej rímskej prevádzky priniesť aj na Slovensko. A to rovno do Malého Ríma, do priestoru, ktorý je akoby vystrihnutý z Talianska. Avšak s precíznejším dizajnom než sme u Talianov zvyknutí.

Suroviny, ktoré stoja za to. Ozajstné ovocie, farmárske mlieko z neďalekej farmy v Majcichove či pistácie a čokoláda od najlepších z najlepších – slovenskej Lyra Chocolate. Aj preto sa pred Cremì gelato & caffè tvorili rady aj vo februári.

„Máme už len poslednú príchuť!“ kričali majitelia z okienka na ulicu, avšak rad sa nezmenšil. Aj to svedčí o tom, akí sú miestni obyvatelia gurmáni a nevadí im jesť zmrzlinu ani v zime.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Cremì gelato&caffè (@cremigelato_trnava)

V Cremì gelato & caffè nedostanete len skvelé gelato, ale tiež výbornú kávu. Taktovku nad školením prebral priamo Stanislav Cibuľa, jeden z prvých profesionálnych baristov na Slovensku, ktorý vyškolil mnohé naše svetové gastrohviezdy. Vychutnáte si tu jeho Cipolla Caffé – Crema Blend a odrodové kávy aj kyslejšej chuti, ako napríklad Cuba Serrano Lavado. Maškrtné jazýčky navyše poteší kvalitná horúca čokoláda od Lyry v štyroch príchutiach.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Cremì gelato&caffè (@cremigelato_trnava)

Cremì gelato & caffè v kocke:

  • netradičné a krásne priestory,
  • talianska receptúra,
  • bezlepkové a vegánske zmrzliny,
  • lokálni dodávatelia surovín,
  • výborná káva.
Tip majiteľov: Pistáciová zmrzlina a slivkový sorbet (len počas sezóny)
 
 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Trnava Moje Mesto (@trnavamojemesto)

Cremì gelato & caffè nájdete aj na Instagrame.

Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy

Zdroj: Kávičkári.sk

Najnovšie videá

Trendové videá