Meet Point je postrachom všetkých street foodov: „Hranolky ako tu som jedol naposledy v 1998“

  • Chrumkavé hranolky ako z roku 1998 a cigánska, ktorú „priemerná žena“ ani nezje
  • V Bratislave sa otvoril Meet Point, kde si užiješ kvalitu street foodu
Meet Point v Bratislave
Jasmína Púčková/Startitup
  • Chrumkavé hranolky ako z roku 1998 a cigánska, ktorú „priemerná žena“ ani nezje
  • V Bratislave sa otvoril Meet Point, kde si užiješ kvalitu street foodu

Meet Point je originálny koncept, ktorý v Bratislave vymysleli Roman s Marošom. Dvaja majitelia spojili svoje financie, aby ľuďom dopriali skutočný zážitok zo street foodu a zároveň vytvorili miesto, kde sa môžu všetci stretnúť. „Vytvára sa tu komunita, ľudia tu majú taký meet point, preto aj ten názov,“ povedal nám jeden z majiteľov. 

Kedy sem môžeš zájsť? 

Otvorené majú od 11:00 do 22:00 do 6. januára 2025. Napriek tomu to majitelia vidia ako výzvu a povedali nám, že plánujú mať otvorené celoročne. „Cca od marca, máme objednanú aj zeleň, chceme to tu trochu zazelenať, aby to bolo pre ľudí príjemné.“

Meet Point v Bratislave
zdroj: Jasmína Púčková/Startitup

Miesto, kde aktuálne nájdeš približne 5 foodtruckov, sa nachádza na Križovatke Karadžičovej. Stačí, ak sa zvezieš MHD na zastávku Krížna, a o pár krokov ďalej uvidíš veľkú drevenú bránu. Keďže majú teraz otvorené a Vianoce sa neúprosne blížia, už pri vstupe sa naladíš na pravú sviatočnú atmosféru. 

Do projektu investovali desaťtisíce ako súkromné osoby

Ochota a ústretovosť stánkarov bolo okrem jedla jedným z najväčších plusov, aké sme na tomto mieste našli. Priestory sú priestranné, majitelia prezradili, že ešte príde zopár stánkov a celkovo by ich teda malo byť až 8. Okrem jedla tu plánujú servírovať aj zážitky. „Chystáme napríklad Mikuláša pre deti alebo vianočnú poštu so sobíkmi.“

Meet Point v Bratislave
zdroj: Jasmína Púčková/Startitup

Mali sme možnosť dostať sa aj na druhú „terasu“, ktorá ešte nie je úplne dokončená. Majitelia musia najskôr vymyslieť zábradlie, aby to bolo pre návštevníkov bezpečné. Zákazníkom však zatiaľ úplne vystačí terasa na zemi, ktorá je vyzdobená vianočnými svetielkami a na niektorých stoličkách sú dokonca deky. 

Okrem plánov s terasou nám povedali aj to, koľko do projektu približne investovali. „Išli sme do toho po hlave, bol to nápad obidvoch, obaja sme na to dali nejaký peniaz. Pohybuje sa to v 10-tisícoch, no keď chceme zrealizovať všetko, čo si predstavujeme, náklady stúpnu asi aj na 100-tisíc.“

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Meet Point Street Food Bratislava (@meetpoint_bratislava)

Hranolky ako z roku 1998 

Napriek vysokým nákladom na zákazníkoch zarábať rozhodne nechcú, a takisto ani na stánkaroch. Vytvárajú pre nich také podmienky, aby sa stánky nemuseli meniť. „Postupne sa to selektuje, zostanú tu tie najlepšie a ešte nejaké elitné aj prídu.“ 

Meet Point v Bratislave
zdroj: Jasmína Púčková/Startitup

Majiteľom ceny jedla neprídu vysoké. Cigánsku pečienku, ako ponúka jeden zo stánkov za 7,50 €, vraj „priemerná žena“ ani len nezje a také chrumkavé hranolky, ktoré pripravuje druhý stánok, jedol naposledy v 1998. „Sú chrumkavé aj po 5 minútach.“ Kvalitou jedla sa teda rozhodne nešetrí. 

Priestory pre všetkých

Zatiaľ si nevšimli, že by sa pri jednom stánku ľudia zdržiavali viac ako pri inom. Podľa majiteľov je to vyrovnané, či už s jedlom alebo nápojmi. Prezradili však, že na úplnom štarte tu bol s nimi len jeden stánok, ktorý si „oddrel ťažký úvod“. 

Meet Point v Bratislave
zdroj: Jasmína Púčková/Startitup

Meet Point v Bratislave nie je len pre komunity, ponúkajú priestory aj pre firmy. „Ak nejaká firma zabudla na vianočný večierok, môže prísť sem. Budeme okrem toho robiť aj rôzne kultúrne podujatia, možno stand-up.“

Majitelia sú s návštevnosťou zatiaľ spokojní, Meet Point vždy ožije hlavne večer. „Ľudia sú tu radi, ešte aj po zatváračke sedia za stolmi,“ zasmial sa jeden z majiteľov.

Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy

Najnovšie videá

Trendové videá