Milovaný drink Slovákov sa ocitol na zozname tých najhorších. V zahraničnom bare by si ho nenašiel
- Portál Taste Atlas uverejnil zoznam najhorších slovenských jedál a nápojov
- Spýtali sme sa, čo si o tom myslí umelá inteligencia
- Portál Taste Atlas uverejnil zoznam najhorších slovenských jedál a nápojov
- Spýtali sme sa, čo si o tom myslí umelá inteligencia
Borovička, žinčica, ale aj také zázrivské korbáčiky či kokosové ježe. To sú veci, ktoré nemôžu chýbať v nejednej slovenskej rodine. Väčšina Slovákov na tieto typické jedlá, pochutiny a nápoje nedá dopustiť. Vo svete to však tak rúžovo nevyzerá.
Portál Taste Atlas zverejnil zaujímavý rebríček, kde zoradil celkovo 10 najhoršie hodnotených slovenských jedál a drinkov.
Oškvarky
Oškvarky sa vyrábajú zo zvyškových nakrájaných tukových častí mäsa, ktoré sa smaží, z čoho sa následne začnú formovať malé a mastné kúsky.
Tieto kúsky mäsa môžu byť použité ako prísada do placiek, pagáčov alebo iných slaných koláčov, alebo sa môžu konzumovať ako samostatné jedlo. Netreba zabudnúť ani na výrobok z oškvarkov, a to nátierku.
Pri tomto jedle sa napríklad nečudujem, prečo nie je až také populárne. Ide o ťažké jedlo, ktoré je v podstate len tuk, a preto nie každému musí byť po chuti.
Zázrivské vojky
Jedlu, ktoré sa dostalo na 8. miesto, celkom nerozumiem, keďže ide naozaj o veľmi chutnú a jemnú záležitosť. Zázrivské vojky majú na Slovensku svoju dlhoročnú tradíciu.
Tieto „syrové nitky“ sú druhom syra, ktorý sa vyrába parou z pasterizovaného alebo nepasterizovaného kravského mlieka. Tento syrový výrobok môže byť údený alebo neúdený a vyrába sa v oblasti okolo Zázrivej.
Syr sa formuje do tenkých šnúrok s dĺžkou od 10 do 70 cm, pričom výrobný proces spočíva v parení syra v horúcej vode a ručnom ťahaní šnúrok, ktorým sa miestne hovorí „vojky“.
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.