Miška priniesla do Nitry chuť temperamentného Mexika. Najedia sa mäsožrúti aj vegáni, dôležitá je kreativita, vraví
- Originálne a chutné mexické jedlo môžeš ochutnať aj v Nitre
- Obsluha namixuje všetky druhy jedál podľa tvojich predstáv
- Originálne a chutné mexické jedlo môžeš ochutnať aj v Nitre
- Obsluha namixuje všetky druhy jedál podľa tvojich predstáv
Nitrianska Mostná ulica je známa najmä kvôli barom, ktoré sa na nej nachádzajú. Nájdeš tam však aj podniky, v ktorých ti pripravia výborné jedlo. Jeden z týchto podnikov je Tres Tacos. Ide o bistro, v ktorom máš možnosť ochutnať rozmanité chute temperamentného Mexika.
https://www.instagram.com/p/CE1LDVfnb8K/
S odhodlaním splniť si sen
Nápad otvoriť prvé mexické bistro v Nitre vznikol spontánne. „Myšlienka sa zrodila pri návšteve Mexika a Miami s manželom. Tieto krajiny mexickou kuchyňou vynikajú. Hneď som vedela, že toto je to, čo chcem v živote robiť – priniesť vynikajúce a kvalitné jedlo do môjho rodného mesta,“ hovorí majiteľka Michaela Zsebiová.
„Hoci mám vyštudovanú hotelovú akadémiu, s prípravou mexických jedál som skúsenosti nemala,“ pokračuje majiteľka.
https://www.instagram.com/p/CE1BONeHBhT/
Samotná realizácia projektu začala hneď po príchode na Slovensko. Celé to trvalo 6 mesiacov. „Netrvalo to dlho. Problémom boli priestory, ktoré neboli určené na naše účely. Práve kvôli tomu bola investícia do projektu dosť vysoká. Celé sme to museli prerobiť,“ tvrdí Michaela. Bistro Tres Tacos sa nachádza na prízemí bytového domu na už spomínanej Mostnej ulici. Podnik určite neprehliadneš, pretože už z diaľky si všimneš výrazný žlto-červený interiér.
V bistre nájdeš texasko-mexickú kuchyňu. Pod texaskou kuchyňou si si určite predstavil obrovský hovädzí steak, no to však nie je jediné, čo tento kraj ponúka. Texasania tvrdia, že jedlá Tex-mex sú to najlepšie, čo tieto dve krajiny ponúkajú. To znamená, že sa môžeš tešiť na kvalitné burritos, enchiladas alebo tortillas.
„V prípade, že má zákazník chuť na čisto mexickú kuchyňu, odporúčam mu navštíviť novootvorenú reštauráciu na nitrianskom námestí. Práve v nej nájde pravé mexické jedlá,“ hovorí Michaela. Reštaurácia je otvorená od konca augusta.
https://www.instagram.com/p/CE1eIIanffZ/
Podnik prežil aj pandémiu
Dá sa povedať, že pandémia potrápila nie jeden slovenský podnik. Majitelia museli prísť s takým riešením, aby svoje podniky nemuseli nadobro zavrieť. Inak to nebolo ani v prípade Tres Tacos. „Myslím si, že prežiť pandémiu pre nás nebolo až také ťažké. Samozrejme, že začiatky boli ťažké, no naši zákazníci sú verní a vedia oceniť kvalitné jedlo. Veľa z nich začalo využívať našu donášku,“ opisuje situáciu majiteľka podniku.
Počas pandémie si zákazníci mohli objednať cez objednávkový systém, no mohli využiť aj možnosť objednávky priamo na prevádzke. Na jedlo si však museli počkať pred bistrom a zjesť ho doma.
„Na našom webe si zákazníci môžu dokonca objednať suroviny, ktoré sú potrebné na výrobu rôznych jedál v pohodlí domova. Nájdu tam rôzne koreniny, salsy a dipy, fazule alebo múky. Objednať si však môžu aj pomôcky do kuchyne,“ hovorí Michaela.
https://www.instagram.com/p/B9CBDpWnGpD/
Dôležitá je kreativita
Ponuka podniku je naozaj pestrá. Na svoje si prídu nie len priaznivci pikantného jedla, ale aj tí, ktorí štipľavé príliš radi nemajú. O hlade neostanú ani vegáni a vegetariáni. Je len na tebe, čo si do svojho burrita, tacos alebo quesadilly dáš. Vybrať si môžeš druh mäsa aj veľkosť danej porcie. K nachos máš na výber spomedzi troch tradičných omáčok v ľubovoľnej kombinácii.
„Dôležitá je kreativita kuchára. Všetky receptúry tacos sa od seba líšia, takže je na kuchárovi, čím zákazníka prekvapí. Každé z jedál z ponuky sa dá urobiť na vegánsky a vegetariánsky spôsob, takže tieto skupiny ľudí sa nemusia báť návštevy podniku,“ odpovedá na otázku o dokonalom tacos majiteľka.
https://www.instagram.com/p/B8iXMT1HO19/
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy
Zdroj: Tres Tacos